Vid Kavtičnik je po dolgem času spet oblekel slovenski reprezentančni dres. Foto: Reuters
Vid Kavtičnik je po dolgem času spet oblekel slovenski reprezentančni dres. Foto: Reuters
Boris Denič
Slovenska reprezentanca je v Španiji vsega sposobna. Foto: EPA
Slovenski rokometaši ugnali Alžirce

Varovanci Borisa Deniča so pred polnimi tribunami že v prvem polčasu tekmecem dali jasno vedeti, kdo je gospodar na parketu v tokratnem obračunu. V osmi minuti so povedli s 5:3, v 15. pa že z 8:4, takrat je prvič, odkar je selektor Denič, zaigral tudi Vid Kavtičnik, ki ga sicer ne bo med potniki za Španijo. Kljub številnim rotacijam je slovenska vrsta pridno plemenitila svojo prednost in v 21. minuti že vodila z 10:4.

Lesjak po poškodbi kolena brez SP-ja?
Malo predtem se je poškodoval vratar Urban Lesjak, ki naj bi predvidoma na SP-ju zamenjal že prej poškodovanega Matevža Skoka, a bo zdaj tudi on najbrž ostal brez vozovnice za Zaragozo. Več o njegovi poškodbi bo znano po ponedeljkovem pregledu z magnetno resonanco. Namesto Lesjaka je v igro vstopil Primož Prošt, ki tako kot Kavtičnik (še) ni med tistimi, ki naj bi igrali tudi na prvenstvu. Kljub temu je Slovenija še naprej z dobro obrambo ohranjala prednost. Ob polčasu je bilo tako 14:8, v drugem polčasu pa je prednost le še naraščala.

Bundalo zadel za najvišjo prednost: 25:13
V 40. minuti je prednost znašala sedem golov (19:12), ob razpoloženem Proštu pa v 47. minuti dosegla že deset zadetkov (23:13). Uroš Bundalo je dve minuti pozneje tudi poskrbel za najvišjo prednost na tekmi (25:13).

Prihodnji konec tedna na Danskem
Slovenci nameravajo prihodnji konec tedna sodelovati še na pripravljalnem turnirju na Danskem, kjer se bodo po vrsti pomerili s Črno goro, Tunizijo in gostitelji. Prvenstvo v Španiji se začenja 11. januarja, Slovenci bodo igrali v skupini C v Zaragozi.

Pripravljalna tekma, Slovenj Gradec:
SLOVENIJA
- ALŽIRIJA 29:19 (14:8)
Gajić, Marguč, Skube in Bundalo po 3, Bezjak, Dolenec, Špiler, M. in L. Žvižej, Gaber in Zorman po 2, J. Dobelšek, Kavtičnik, S. Razgor po 1; Rahim 6, Boultif 3.

Sedemmetrovke:
4/4; 2/3.

Izključitve:
4; 2 min.

Slovenski rokometaši ugnali Alžirce