Svetovno prvenstvo v rokometu (M)
Jure Dolenec
Trnova je bila pot do madžarskega gola. Jure Dolenec v primežu Patrika Ligetvarija in Adriana Siposa. Foto: BoBo
Marko Bezjak
Slovenci so po madžarskih prijemih v obrambi nekajkrat obležali na tleh. Foto: BoBo
Slovenija - Madžarska
Bence Banhidi in Adrian Sipos sta prejela rdeči karton. Foto: BoBo
Veselin Vujović
Veselin Vujović je po tekmi dejal, da je bil poraz zaslužen. Foto: BoBo/Borut Živulović
VIDEO
Skrb vzbujajoča predstava...
VIDEO
Zmaga razigranih Madžarov...
VIDEO
Vujović: S takšno igro sm...

Dodaj v

Vujović: Madžari so igrali grobo in umazano. Ne vem, zakaj nismo še mi.

Odmevi po tekmi Slovenija - Madžarska
10. junij 2018 ob 07:38
Koper - MMC RTV SLO

Slovenski rokometaši so načrtovali, da bodo s hitro igro zlomili fizično močne Madžare, a izkazalo se je, da so Slovencem v boju z madžarsko "težko konjenico" na koncu pošle moči. Slovenija je po porazu v Kopru (24:29) zelo oddaljena od svetovnega prvenstva.

Več kot 3.000 gledalcev v Bonifiki, med katerimi je bilo tudi nekaj sto glasnih madžarskih navijačev, je ustvarilo izjemno vzdušje, ki mu je v zgodnjepoletnem sobotnem večeru manjkala le pika na i - slovenska zmaga. Varovanci Veselina Vujovića so držali korak z Madžari do 50. minute (23:23), nato pa so Laszlo Nagy in druščina skoraj do konca zaprli vse poti do vrat, ki jih je dobro branil Marton Szekely. Slovenija je še kako pogrešala stebra obrambe Mateja Gabra, ki si je že v 23. minuti po enem izmed grobih vložkov madžarskih silakov (Bence Banhidi in Adrian Sipos sta prejela rdeča kartona) na črti poškodoval oko (strgana očesna veznica), tako da je njegov nastop tudi na povratni tekmi vprašljiv.

Vujović: Glede na prikazano igro je rezultat še znosen
Vujović je po tekmi dejal, da je bil poraz zaslužen. "Glede na to, kar smo prikazali, je rezultat še znosen. Zaslužili smo si poraz. V pripravah pred tekmo smo opozorili, da sta dva ključna igralca Madžarov Richard Bodo in Bence Banhidi. A v prvih 15 minutah sta nam dala osem ali devet golov. Mi nismo naredili enega prekrška, nismo šli v en kontakt, nismo pokazali čvrstosti in nismo imeli vodij. Marko Bezjak in Miha Zarabec sta delala začetniške napake. Nismo delovali kot ekipa. Odkar sem selektor, je bila osnova obramba. A tokrat obramba vključno z vratarjem ni bila na nivoju. Madžarska je pokazala, da je čvrsta ekipa. Pogosto je igrala grobo in umazano, a ne vem, zakaj jim nismo odgovorili z enako mero, saj so sodniki dopuščali tako igro. Padli smo pri motivaciji, nismo imeli dobre organizacije, igrali smo neko košarko oziroma rokomet brez resnega strela z zunanjih položajev. Moj poskus z Žigo Mlakarjem, ki je edini resni 'šuter' z desnega zunanjega položaja, se je končal katastrofalno. Igral je, kot bi padel z Marsa. Borut Mačkovšek je bil prav tako zmeden. Ne morem pričakovati, da mi tekmo rešuje Aleks Vlah ali kateri od nižjih igralcev. Poškodba Mateja Gabra nas je prizadela. V drugem polčasu sem ga pripravljal, da bi na dvojki igral proti Richardu Bodu, a je bila žal poškodba prehuda, saj je končal v bolnišnici. Tudi izključitve, ki smo jih napravili, so bile nesmiselne, otročje, medtem ko je bil vsak madžarski prekršek na robu rdečega kartona. Ne spomnim se, da bi moja ekipa kdaj tako slabo izkoristila igralca več, tudi učinek vratarjev je bil pod vsako kritiko. Zdaj se bomo poskušali psihično postaviti nazaj. Prednost petih golov je velika, a če so nas oni premagali tukaj, lahko tudi mi njih tam. Očitno je, da smo svetlobna leta oddaljeni od svetovnega prvenstva, ampak športno je upati. Vedno sem optimist," je v pozitivnem tonu sklenil Vujović, za katerim so tudi zasebno težki dnevi, saj mu je umrla mama, prav na dan tekme v Kopru pa je bil na Cetinju njen pogreb.

Dolenec: V zadnjem delu tekme smo se izgubili
Jure Dolenec meni, da je odsotnost Gabra veliko pripomogla k visokemu porazu: "Poskušali smo jih ustaviti na vse načine. A zdi se mi, da je šlo vse navzdol po odhodu Gabra. Vsi vemo, da je nosilec igre v obrambi. Res pa je, so tudi oni ostali brez svojega najboljšega krožnega napadalca Banhidija. Mi bi morali to izkoristiti, a nismo. Zdaj se moramo pripraviti na pot v Veszprem in poskušati to obrniti. Žal je na koncu razlika ogromna, ker smo se v zadnjem delu tekme izgubili, tako da bo izjemno težko. Ni pa nemogoče, tudi večje čudeže je ta reprezentanca že delala. Način, kako smo igrali prvih 15, 20 minut, mi še vedno vliva optimizem. Verjamem, da bomo v Veszpremu pokazali več."

Kavtičnik: Ni nam "zlaufalo"
Kapetan Vid Kavtičnik meni, da si Slovenci ne morejo očitati, da se niso borili, a sobota preprosto ni bil njihov dan. "V zadnjih 15 minutah se je njihovemu vratarju odprlo, medtem ko smo mi zgrešili nekaj strelov. Tudi naša obramba vključno z vratarji ni bila na nivoju in to je pretehtalo. Če hočemo po petih golih zaostanka priti nazaj, bomo morali biti na precej višji ravni. Gabra smo pogrešali, vsak igralec se pozna. Nobenemu ne moremo očitati, da se ni boril, ampak preprosto ni "zlaufalo". Se zgodijo takšne tekme. Nič še ni izgubljeno. Vračali smo se že po večjih težavah. Mi gremo v Veszprem na zmago. Ni še konec, dali bomo vse od sebe," obljublja Kavtičnik.

Lekai: Možnosti so 50:50
Madžarski napad je dobro vodil Mate Lekai, nekdanji igralec Celja. "Začeli smo slabo, dobili smo veliko kazni. Tekma je bila težka, fizična, na trenutke celo groba, a vsi si želimo iti na svetovno prvenstvo. Pred tekmo je bila Slovenija favorit, zdaj pa so možnosti 50:50. Navijači so bili izjemni. Upam, da bo tako tudi v Veszpremu in da se uvrstimo na svetovno prvenstvo," kljub visoki zmagi ostaja previden Lekai, ki je dosegel šest golov.

Vranješ: Dvoboj še ni odločen
Podobno razmišlja tudi selektor Ljubomir Vranješ, ki je po neuspehu na evropskem prvenstvu na Hrvaškem, kjer je Madžarska v težki skupini s Španijo, Dansko, Češko izpadla v predtekmovanju, v reprezentanco znova vpoklical veterana Ferenca Ilyesa in Laszla Nagyja, s čimer je zadel v polno. Ilyes in Nagy sta namreč skupaj z Richardom Bodom in Timuzsinom Schuchom tvorila čvrst obrambni blok, ki so ga Slovenci (v končnici) le stežka prebijali. "Na evropskem prvenstvu smo imeli drugo najmlajšo ekipo. Zdaj sem poklical nazaj tudi malo starejše igralce, da dobimo nekaj izkušenj. In to ne samo na igrišču, ampak tudi ob njem. Kakor koli, dvoboj še ni odločen. Čaka nas še 60 minut. Jasno je, da mora Slovenija zdaj več tvegati. A mi se bomo pripravili na vse in poskusili igrati še bolje," napoveduje Vranješ.

Srečanje v Veszpremu se bo začelo v sredo ob 19.00. Prenos na TVS 2 in na MMC-ju. Zmagovalec dvoboja se bo uvrstil na svetovno prvenstvo, ki bo med 9. in 27. januarjem 2019 v Nemčiji in na Danskem.

Aleš Vozel, @vozela1
Prijavi napako
Komentarji
SamoRes
# 10.06.2018 ob 07:51
Vujović ima prav, ko pravi da nekateri igralci igrajo brez pravega nacionalnega ponosa, da ne grizejo za dres, poleg tega če te nekdo vseskozi tepe, ti mora že karakter narekovat, da ga še dvakrat bolj nazaj, naši pa se kar vdajo.
Zlobni genij
# 10.06.2018 ob 09:01
Brezveze pametovati. Naši fantje se včeraj resda niso izkazali, ampak imajo še popravni izpit, kar pomeni, da imajo še dodatnih 60. minut, da popravijo vtis z včerajšnje tekme, nadoknadijo 5. golov zaostanka, zmagajo za šest in se plasirajo na svetovno prvenstvo. Hočem reči, da nima smisla predati tekmo, še preden se ta začne, ali izobešati belo zastavo še preden se dva strani vnovič srečata med sabo. Včasih se zgodi slab dan in je treba sprejeti tudi kakšen poraz ali neuspeh, preden pride dober dan in čista zmaga. lp :)
RAZOČARAN
# 10.06.2018 ob 08:11
Sramota od prikazanega, niso si zaslužili ni ti za burek. Najslabša pa sta bila oba vratarja, če temu, sploh lahko rečemo.
Lesinar
# 10.06.2018 ob 07:42
Zato ker ...

2px_orbitala
# 10.06.2018 ob 08:37
Če bo kdo rekel, da smo izgubili, ker smo igrali brez Gabra, naj vas spomnem, da so Madžari igrali brez dveh, ki sta dobila rdeči karton. So bili še bolj zdesetkani kot mi.
Mike1825
# 10.06.2018 ob 10:32
To kar gledamo danes je balet, pred 15-20 leti so igrali res trdo obrambo, sploh to današnje flopanje za prekrške v napadu je smešno. Madžari so pa vedno igrali trdo obrambo se spomnim tekme Szeged:Celje mislim, konči rezultat 20:21.
themetun
# 10.06.2018 ob 08:49
Za povratno tekmo naj vpokliče (nekdanjega) hokejista Groznika, pa bomo zmagali. :)
Slavkoo
# 10.06.2018 ob 08:37
"Grobi" "poredni"....a so naši mislili da so šli na balet ali na pomembno rokometno tekmo?
2px_orbitala
# 10.06.2018 ob 08:05
Vedno ista stvar: imamo slabega vratarja, nasprotni je vedno v življenjski formi, obramba je zanič, čeprav Vujo pravi, da zmaga tisti, ki dobi enega manj in ne da enega več, zopet jamramo nad sodniki, spet so nasprotniki grobijani, spet smo dobili preveč minut izključitev.
Ko bomo enkrat dojeli, da se name ne dogaja krivica, ampak da smo pač zanič, bo morda kaj iz reprezentance. Do tedaj smo pač jamrači #1.
konjice
# 10.06.2018 ob 12:26
@zabowski, na povratni tekmi sodita Slovaka in ne Čeha... Najprej sta bila določena Čeha a ju je EHF zamenjala. Razlog: pri EHF sumijo, da sta se ženski reprezentanci Češke in Slovenije dogovorili za neodločen izzid na odločilni tekmi za preboj na ženski SP. Obema je zadoščal remi. Rezultat pa je bil 30-30. To je včeraj v prenosu povedal Milovanović.
migaj
# 10.06.2018 ob 11:32
brez kontre in pokontre, za to pa se je je treba najprej obranit, ne bo nič
accko
# 10.06.2018 ob 09:27
Madzari so bili 2x grobi vse drugo ko so se nasi metali po tleh da so dobili udarec v glavo so pocasni pokazali da so madzari imeli roko na rami,prsih ... slovenc je pa na tleh kazu zobe pa oci in joku ,... zgleda so prevec gledali neymara,ronalda,.... namest da bi igrali rokomet, ki je moska igra in s tem tudi groba so se sam ukvarjali s sodniki pa sojenji ... evo ko je madzar dubu 2min za mackovska ki je skocil in noge imel skor na glavi madzara ta pa ni padu na tla ampak ga je prijel z roko da pocasi pade ... mackovsek pa takoj po sodnikih in potem veselje 2min madzaru in potem spet pocasna igra nasih v teh 2min ......pac ce gres v tekmo pa upas da bodo sodniki pomagali ker si domacin je res zalost ...
accko
# 10.06.2018 ob 11:13
da se ne gre govorit o krilih ki so dobili premal žog , čeprav so madžari najmočnejši v obrambi na sredini in visoki so naši rinli po sredini namest da bi na krilih dobili tekmo , tudi ko smo imeli igralca več so rajši metali z 9m kot dajali na krila , cingesar je imel 2 poskusa pa 2 gola do ene 40min.... pač igra je bila prepočasna, preveč se ukvarjali s sodniki, vratarjev kot da nismo imeli , premal agresivni ,... drugače si pa poglejte počasni posnetek v prvih minutah ko je madžar dal gol kljub temu da ga je za vrat držu gaber in se vsen ni ustavlju naši pa namest da bi šli do konca takoj ležanje in jokanje sodnikom ...
Če bi izkoristili krila ki imamo vrhunska bi tole tekmo lahko dobili za vsaj 5-8 golov ... tko smo jo zgubili psihično in leno .....
Vsen upanje umre zadnje in fantje so sposobni madžare dobit v gosteh, ker madžari niso tak bav bav kt mediji kažejo ...
handb
# 11.06.2018 ob 11:15
Res niso odigrali dobro, se posebno vratarji pod vso kritiko,,vseeno me moti , da na taksni tekmi debitira Vlah..pa sprememba obrambe v nepravem trenutku..Poskusat odrezat Lekaija, ki nas je vrtil k veverice..veliko sreco v sredo...
mataj
# 10.06.2018 ob 16:16
Če kdo mogoče ne ve. Atmosfera v dvorani v Veszpremu, kjer bodo igrali Madžari je ''peklenska''. V tej dvorani imajo Madžari v povprečju 90% zmag. Porazov doma višjih od treh golov pa je treba iskati z mikroskopom. Poraza s šestimi goli razlike ni v statistiki v zadnjih petdesetih letih. Se bo to zgodilo v sredo?
mataj
# 10.06.2018 ob 16:07
Razlika pet golov se naredi v dveh minutah.
Ha,ha,ha! Lahko se tudi v eni minuti. Hans Christian Andersen vse lepo pozdravlja! Jao!
AKVARI
# 10.06.2018 ob 11:15
Ja pa kaj če so bili Madžari grobi? Naši so tako ali tako proti koncu tekme že zaspali, in v obrambi, in v napadu, tako da so Madžari zasluženo zmagali. Da bodo pa naši zmagali za 6 golov na Madžarskem, ta bo pa težka. In čas je, da Vujovič neha krivit sodnike, zato ker naši delajo več napak v igranju kot pa sodniki pri sojenju.
zapravico
# 10.06.2018 ob 08:33
Saj naši niso slabi,le madžari so tako dobri
jakosol
# 11.06.2018 ob 13:32
Dokler ni konec povratne tekme, je še treba verjeti v preobrat. Verjetno je bil na prvi tekmi prisoten tudi pritisk zaradi brona iz SP 2017. Madžari so pač najmočnejši možni nasprotnik, ki so ga naši lahko dobili in so nam vedno povzročali težave. Morda bodo fantje na povratni tekmi bolj sproščeni in neobremenjeni, saj jih je večina javnosti že odpisala pa tudi Madžari so si v glavah že rezervirali karte za SP. Če bo pristop pravi, je še vse možno. Če ne uspe, ne bo konec sveta, saj so velika tekmovanja v rokometu vsako leto in že naslednje EP 2020, kjer bo prvič sodelovalo 24 ekip, je blizu. Kvalifikacijska skupina je ena najlažjih na papirju in uvrstitev na EP ne bi smela biti vprašljiva. EP 2020 bo še zadnja možnost uvrstiti se na OI 2020, za kar bo potrebno osvojiti naslov prvaka oz. minimalno finale.
RAZOČARAN
# 10.06.2018 ob 20:17
Kar je, je. Ne krivit za igro Vujota, igralci so povedali, da so sami krivi za prikazano igro.
FranzFerdinand
# 10.06.2018 ob 19:03
Nic se ni izgubljeno. Gremo naprej! Ampak to tarnanje nad grobo igro...nehajte no...na SP smo s tako igro prisli kar dalec...
taubi
# 10.06.2018 ob 15:21
Kaj se tako repenčite. Slabo so igrali. Sami so priznali. Od prvega do zadnjega. Vsak ima pravico do slabega dne. Jaz še vedno mislim da praktično ni Madžara, ki bi prišel v našo reprezentanco. In če našim steče jih lahko razbijemo. To kar smo videli včeraj je daleč od realne slike in razmerja moči. Vi pa tu delate dramo. Niso ti igralci nobenem tu nič dolžni.
nonparel
# 10.06.2018 ob 13:00
Če je prihodnost rokometa v tem, kako ga igrajo Madžari, bo pač potrebno rokomet preimenovati. V nek novi borilni šport.
zabowski
# 10.06.2018 ob 11:53
Tole naše jamranje nad grobostjo nasprotnika je že zlajnano. Rokomet je pač grob šport in če komu to ne ustreza, naj ga ne igra. Jaz kot amater sem že pred tekmo pričakoval, da bodo danski sodniki verjetno dopuščali trše kontakte, ker jih imam take v spominu, naši profiji so bili pa "presenečeni". Btw, od čeških sodnikov na povratni pričakujem ravno obraten kriterij in upam da naši profiji ne bodo na začetku tekme pokasiral 10 izključitev, preden bojo to dojeli.
Velike ekipe se znajo prilagodit na vsak sodniški kriterij, ker poleg tehnike z žogo obvladajo tudi prikrito pretepanje brez da bi pridelali izključitev. Naši igralci vključno s trenerjem pa v takih okoliščinah v glavnem jamrajo nekaj....
samburin
# 10.06.2018 ob 09:32
Polna dvorana na Madžarskem bo pretrd oreh. Se bodo kolena tresla.
lojal
# 10.06.2018 ob 08:20
Vujović: Madžari so igrali grobo in umazano. Ne vem, zakaj nismo še mi.

In kdo daje napotke igralcem?
kapljač
# 13.06.2018 ob 20:49
Desni nam v državi, nasploh, uničujejo dobro povprečje!
kapljač
# 13.06.2018 ob 20:48
Madžari so igrali kot sta se dogovorila Orban in janaš
apatija
# 11.06.2018 ob 12:25
lahk bi gorenje za nas polobiralo kot so takrat Norvežani dobili povabilo
WerewolfQueen
# 11.06.2018 ob 10:25
V sredo jim vrnit z isto mero, kot so oni nam v soboto. Boljši smo kot Madžari in zaslužmo si to prvenstvo. Fantje na glavo, vse od sebe dat in razlika bo +10 za nas :) SLOVENIJAAAAA!!!
kotzi
# 10.06.2018 ob 19:49
vec smo mel igralca vec...kaj jamrate
slovannn
# 10.06.2018 ob 17:12
Ne vem od kje nekaterim, da so Madžari slabi, rokomet se ne igra samo po sredini, ampak tudi po krilih, mi jih pa že nekaj časa zanemarjamo. Pa jaz o tem ne odlčam, ampak selektor.
taubi
# 10.06.2018 ob 15:30
In teh pet golov je lahko Madžarom prej v breme kot korist. Sedaj bodo oni pod veliko večjim pritiskom. Naši pa ne morejo dvakrat tako odpovedat. Razlika pet golov se naredi v dveh minutah.

Ta rezultat je zelo zavajajoč.
veza
# 10.06.2018 ob 15:07
TOZD
# 10.06.2018 ob 14:39

Brez šuta z 9 metrov lahko igraš proti nekoliko slabšim

tudi met z devetih metrov mora biti pripravljen, sicer tudi najboljši strelci ne dajo gola, mora priti do bloka pivota ali križanja, skratka, uigrana kombinacija, plus morebitna improvizacija, plus močan in natančen strel, potem lahko računaš na zadetek.
veza
# 10.06.2018 ob 15:02
accko
# 10.06.2018 ob 09:27

Gaber se ni sam poškodoval, izključitev Madžara nad Mačkovškom je mogoče res bila pretirana, a penal je bil, ker je stal v vratarjevem prostoru, marsikaj niso sodniki piskali Madžarom, a če ti golman brani penal in nekaj zicerjev, potem tudi obramba ne funkcionira in fasaš pet komadov minusa.
Na Lekaia pa bi moral dati Janca, flajšter, kaj je Vujo čakal?
veza
# 10.06.2018 ob 14:57
konjice
# 10.06.2018 ob 12:26

ja, tistih 30: 30 na Češkem nam ni v ponos, a so spet drugi krivi?
TOZD
# 10.06.2018 ob 14:39
Brez šuta z 9 metrov lahko igraš proti nekoliko slabšim reprezentancam, proti najboljšim reprezentancam, ki v obrambi grizejo na nož do zadnjega atoma moči, lahko morda presenetiš, če ima golman res dober dan, ne moreš pa jih redno premagovati. Goli z 9 m so tisti, ki demoralizirajo obrambo in jo ženejo v dilemo, ali držati zid na 6, 7 m ali stopiti ven proti šuterju na 9 m. Mi pa šuta z 9 metrov nimamo že od časov Pajovića in Vugrinca, to je zelooo dolgo. In to ne levega, ne desnega zunanjega. Pred časom so se pokazali neki mladci s solidnim šutom od zunaj in določen čas tudi dobivali nekaj priložnosti, potem pa so začeli greti klop in od takrat se v vsakem napadu ponovno zaletavamo na 6 m črto. In ob taki igri v napadu je res ogromno od pivota. Gaber in Blagotinšek sta res klasa, ampak 60 minut rokoborbe ni mačji kašelj, ko pa začne zmanjkovati moči ali se takšen nosilec igre poškoduje, je scenarij dobro znan - SP na TV.
0001
# 10.06.2018 ob 13:27
Hm kaj bi brali, če bi tekmo včeraj vodil Denić...
zabowski
# 10.06.2018 ob 13:13
konjice
# 10.06.2018 ob 12:26

hvala za informacijo
konjice
# 10.06.2018 ob 12:28
Tekma je odločala o ženskem EP se opravičujem.
blazz28
# 10.06.2018 ob 11:05
Zal to je realnost.. Pa ne zaradi kvalitete zelje.. Tukaj je najvecji problem zmeraj bil in bo psiholoske narave ki je najizrezitekai prav v rokometu.. Ce pogledamo samo kako je mogoce zgresit prazen gol ko golmana ni in to neoviran.. Zakaj? Ko streljas na prazen gol si pod najvecjim ptitiskom ker vsi od tebe pricakujejo da bos zadeu.. Podobni primeri so zicerji.. Ce streljas cez obrambo in zgresis ti ne bo noven ocital in zato si pod manjsim pritiskom.. OBRAMBA.. Ce si ti pod pritiskom zmage so noge trse in s tem je obramba slabsa.. Pretok zoge slabsi ker si v strahu., brez samozavesti.. In se in se.. To so vse posledice psiholoske narave.. 3 mesto na sp po idwlanem zrebu brez resnih ekip ni merilo.. Prav tako zmaga nad hrvasko ni merilo ampak slucaj.. Pred to zmago prav tako brez resnih nasprotnikov.. Skratka vedno smo bili in bomo v povprecju zaradi te psiholoske ovire.. Zal smo hlapcevski narod z manjvrednostnim kompleksom brez samozavesti.. In to je VUJO lepo nakazal v enem izmed time outov oz v izjavah o strahu te repretentance.. To se vidi iz aviona
piatim69
# 10.06.2018 ob 18:53
nasi so igrali pod vsako kritiko..ni opravicila..rokomet ni balet,to bi vujo moral vedet po vseh letih....madzari so res svinjali,ampak tudi nasi znajo kvalitetno svinjat pa vceraj niso pokazali nic od tega....slabo,sp je izgubljeno....je pa vujovig se enkrat vec izredno slabo vodil tekmo....s kadrom ki ga imamo mi bi moral madzare mi pojest vsaj za pet golov....
blazz28
# 10.06.2018 ob 17:31
Zgleda smo mocnejsi od hrvatov v najpomebnejsih sportih ce sklepas po minusih.. Kaj je vse treba da janez pade na realna tla?
veza
# 10.06.2018 ob 17:15
mataj

tudi čudeži se dogajajo, spomni se na Kijev (nogomet), spomni se na Pariz in tekmo za bron s HRV, naši lahko tudi iz obupa zaigrajo fantastično.
Realno pa seveda lahko pričakujemo samo dosotojno predstavo in častno slovo, a do konca naj verjamejo v senzacijo.
forhand
# 10.06.2018 ob 16:10
Sedmerke sestavlja kot da ne bvi bil vrhunski rokometaš. Velik del "zaslug" za poraz ima tudi Vuzjović. počasi se mu čas izteka.
CabDriver
# 11.06.2018 ob 00:29
jokajo že ob tako neatraktivnem športu, ki ga igra komaj peščica držav. Škoda vsakega prenosa in vrstic na temo (na)rokometa.
blazz28
# 10.06.2018 ob 14:16
Ne pisem o rokometu ker ko berem zaslepljene komentarje non stop o bilo cemu je treba postavt ljudi na realna tla...zakaj zaalepljene.. Non stop se menja trenerje.,non stop so krivi sodniki ne iscemo pa razlogov v nas samih.. Zakaj smo zgubil proti jugoslaviji 3 0 in igralec vec, zakaj proti zda u fuzbalu 2:0 SP na pragu velikega uspeha, zakaj kosarka proti grciji 15 pik v zadnij 2 minutah, zakaj svica slovenija v fuzbalu 2:0 zopet na pragu velikega uspeha, zakaj nesteto dobljenih rokometnib tekem zgubili itd itd... Dejte povedat kdaj je nemcija, italija, brazilija zgubila ODLOCILNO tekmo ko so imeli 2 gola prednosti.. Ne rabm niti preverjat pa vem da jih niso zgubl.. Jst sm vm samo 3 tekme povedu.. Se pravi je treba iskat tezavo v mentaliteti-PSIHI... ce nisi samozavestn v sportu nimas kej iskat v vrhu.. In mi tega nimamo.. Bile so pa izjeme.. Tukaj so razlogi.. Kvaliteta je vedno bila.. Se posebej v rokometu
gkamin
# 11.06.2018 ob 00:31
rokomet..pha... a kdo to igra? kdo to gleda?
blazz28
# 10.06.2018 ob 12:24
Mene bolj kot ta poraz z madzari skrbi celoten slovenski sport.. Tako nizko koz smo trenutno ze dolgo nismo bili v vseh pomebnih sportih.. NOGOMET.. Po imensko solidni igre se ni.. Rezultati slabi, po igri dalec od uvrstitve na veliko tekmovanje ... KOSARKA.. Tukaj zna bit padec najbolj bolec.. Ce gledamo mladinska prvenstva je katastrofa.. Bolje kaze pru posameznikih v razlicnih generacijah ampak tudi brez preseznikov.. Bolj, dobra povprecja.. ODBOJKA.. Trenutno nas zmaga vsak k ma 5 minut casa.. Res, da z drugo ekipo ampak nosilci so ze odbrenkal svoje.. Sicer dober podmladek ampak zna trajat.. Rokomet.. Smo vidl kje smo trenutno.. TENIS..razen Bedenta brez vrhunskih igralcev pa se temu se enkrat na let prkaze marija.. Tudi brez nekih talentov pri mladih... SMUCANJE.. Dalec od uspehov iz preteklosti.. Razen ilke in kranjca.. Ilka tok dobra verjetno nikol vec ne bo bla bo pa vseeno vrhunska.. Kranjec zna presenetit.. SKOKI.. nic posebnega po mojem v nasledji sezoni ali pac..

Ampak bistvo so sporti nogomet kosarka rokomet odbojka tenis.. Tukaj padamo konstantni z izjemo kosarke ki pa tudi trenutno ni na visokem nivoju po odhodu dragica.. Brez doncica smo pa cisto povprecje.. To so velike skrbi
taubieater
# 10.06.2018 ob 08:46
Šarlatan!!
Kazalo