Ian Ferguson je takole predstavil novo okrepitev. Foto: www.perthglory.com.au
Ian Ferguson je takole predstavil novo okrepitev. Foto: www.perthglory.com.au
Robbie Fowler
Robbie Fowler je najsvetlejše trenutke prikazal v dresu Liverpoola. Iz tega mesta prihaja tudi Wayne Rooney, ki pa je kariero začel v mestnem rivalu Evertonu. Foto: EPA

Napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney je pred dnevi razkril, da želi zapustiti vrste rdečih vragov, kar je razburilo domišljijo ljubiteljev nogometa in dvignilo apetite evropskim velikanom ... In celo avstralskim prvoligašem!

Potegavščino začel Robbie Fowler
Za šalo je bil pravzaprav kriv legendarni Robbie Fowler, ki je letos okrepil omenjeni avstralski klub. Mediji so v četrtek kot kost pograbili njegovo izjavo, ko je v resnem tonu pripovedoval: "Rooney je zelo zainteresiran. Vse sem mu povedal o mestu in našem klubu. Za zdaj se še nekoliko obotavlja, a vse skupaj je videti zelo obetavno."

Nogometaš nosil Rooneyjevo masko
Pri Perthu so bili presenečeni, kako hitro so mediji pograbili uvodno šalo, zato so se odločili, da jo nadaljujejo. Na redni klubski tiskovni konferenci je Ian Ferguson s seboj pripeljal enega od svojih igralcev, ki je imel na glavi Rooneyjevo masko in ga ponosno predstavil kot novo okrepitev. Igralci in novinarji, ki so bili prisotni, so navdušeno ploskali.

Kam bo odšel?
Za Rooneyjeve usluge se v resnici zanima kar nekaj evropskih velikanov, med katerimi naj bili Real, Barcelona, Chelsea in Manchester City. Angleški reprezentant ima z Unitedom veljavno pogodbo do konca sezone 2011/2012.

Grožnje: Podpiši za City in boš umrl
Okrog 30 navijačev rdečih vragov, ki so bili zadnja leta tako navdušeni nad Rooneyjem, so v četrtek zvečer prišli na Rooneyjev dom v Prestburyju in zahtevali, da nogometaš ostane član Uniteda. Angleški mediji poročajo, da naj bi imeli nekateri napise, na katerih je pisalo: "Podpiši za City in boš umrl."