Zaradi izbruha nemirov sta bili že odpovedani oz. prestavljeni tekmi dveh klubov, katerih navijači prihajajo povečini ravno iz četrti, kjer je divjanje najhujše. Foto: EPA
Zaradi izbruha nemirov sta bili že odpovedani oz. prestavljeni tekmi dveh klubov, katerih navijači prihajajo povečini ravno iz četrti, kjer je divjanje najhujše. Foto: EPA
Community Shield
Še v nedeljo je na Wembleyju potekal angleški superpokal, zdaj pa bo sloviti stadion v sredo sameval in nogometno obsedeni Angleži ne bodo videli gostovanja svetovnih podprvakov. Foto: Reuters

"Z obžalovanjem moramo sporočiti, da smo zaradi izgredov prisiljeni odpovedati prijateljski obračun z Nizozemci," je Angleška nogometna zveza potrdila odločitev o odpovedi tekme, ki bi morala biti v sredo v domovanju "treh levov" na slovitem Wembleyju. Po treh nočeh nemirov v londonskih četrtih je policija obvestila FA, da ne more zagotoviti dovolj policistov za normalno varovanje tekme med Angleži in Nizozemci. Za obračun "treh levov" in svetovnih podprvakov je bilo sicer prodanih že več kot 70 tisoč vstopnic.

Več o nemirih v Londonu in Angliji si preberite na Svetu:
London že tretji dan v plamenih

Prvi zvezdnik in napadalec reprezentance Wayne Rooney je prek socialnega omrežja Twitter že pred odpovedjo pozval k ustavitvi nasilja: "To je sramotno za našo državo. Nehajte, prosim."

Odpovedi pokalnih tekem se vrstijo
Londonska kluba West Ham in Charlton Athletics sta na svojih spletnih straneh zapisala, da sta odpovedala torkovi tekmi 1. kroga pokala Carling proti Aldershot Townu oziroma Readingu. Prav tako je v Londonu odpovedana tekma med Crystal Palaceom in Crawley Townom. Do prestavitve tekme ligaškega pokala je prišlo tudi v Bristolu, kjer Bristol City ne bo igral s Swindonom.

Zaskrbljeni prireditelji olimpijskih iger
West Ham in Charlton sta po pogovorih s policijo dobila priporočilo, naj prestavita dvoboja v Londonu, ker so policijske sile potrebne za reševanje nemirov, zato je treba javne dogodke z večjo mero tveganja prestaviti na drug termin. Zaskrbljeni so tudi prireditelji olimpijskih iger v Londonu leta 2012, saj so izgredi med drugim zajeli tudi bližino nekaterih pomembnih olimpijskih objektov.

Val nasilnih izgredov in plenjenja, ki se je začel v londonskem okrožju Tottenham v soboto zvečer, je danes ponoči še tretji dan divjal po ulicah britanske prestolnice. Nasilje se je razširilo še na Birmingham, Bristol in Liverpool ter nekaj drugih mest. Policija, ki poskuša zajeziti izgrede z okrepljenimi enotami, je izvedla že več sto aretacij.