Domžalčani so z nekaj iznajdljivosti opozorili nase. Foto: NK Domžale
Domžalčani so z nekaj iznajdljivosti opozorili nase. Foto: NK Domžale
Slovenski skakalci blesteli v Oslu
Maccabi na kolenih v Stožicah

Na portalu Športni SOS smo zbrali le nekaj dogodkov prvega februarskega tedna. Vabljeni, da odmevnejše športne dogodke zapišete v komentarjih pod tem izborom.

Teden 50 (od 1. do 7. februarja)

10. Super Bowl
50. tedenski pregled se ne more začeti drugače kot s 50. Super Bowlom. Nekoliko nepričakovano je naslov osvojil Denver, ki je ustavil Carolino (24:10).

9. Umrl Dave Mirra
Pri 41 letih je umrl Dave Mirra, eden od začetnikov BMX-kolesarstva.

8. Hitro slovo malonogometašev
Malonogometaši so petič igrali na evropskem prvenstvu, kjer so izgubili proti Srbiji in Portugalski.

7. Uspeh kariere Anemarije Lampič
Smučarka tekačica Anamarija Lampič je v Drammnu šprint v klasični tehniki končala na sedmem mestu, kar je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu.

6. Kitajski nogometni vložki
Pred desetimi meseci smo v tem pregledu poročali o kitajskem načrtu vlaganja v nogomet. Očitno je ena od poti tudi vlaganje v tuje nogometaše. V le nekaj dneh so namreč padli trije rekordi v kategoriji najdražjih prestopov.

5. Guardiola res prihaja na Otok
Dolgo se je govorilo o trenerskem prestopu leta. Zdaj je tudi uradno, da bo španski trener Pep Guardiola poleti postal trener Manchester Cityja.

4. Padel Maccabi
Spomin na Evroligo na slovenskih parketih je samo še to - spomin. Union Olimpija ga je obudila s prvo zmago v drugem delu Evropskega pokala, ko je padel Maccabi (73:66).

3. Deveta zmaga skakalcev
Ne mine teden, ko slovenski smučarji skakalci ne bi navduševali. Moška ekipa je tako v Oslu prepričljivo slavila deveto zmago.

2. Pravljica o Leicestru
Nogometaši Leicestra so v 25. krogu angleškega prvenstva v gosteh premagali Manchester City (3:1) in so vse bližje uvrstitvi v Ligo prvakov. Zdaj je najmanj legitimno govoriti o naslovu državnega prvaka.

1. Svetovni mediji o Domžalah
Redko se zgodi, da veliko športnih medijev pišejo o Sloveniji, še manjkrat o nogometu. Med te izjeme sodi Nogometni klub Domžale, ki je novega igralca poiskal prek družbenega omrežja LinkedIn. O nekdanjih slovenskih prvakih so pisali tako pri BBC-ju, L'Equipu kot Gazzetti dello Sport, novico pa so nato povzeli še številni drugi mediji.

Slovenski skakalci blesteli v Oslu
Maccabi na kolenih v Stožicah