Aksel Lund Svindal je takole končal letošnjo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju. Foto: Reuters
Aksel Lund Svindal je takole končal letošnjo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju. Foto: Reuters
Vonnova kraljica Cortine d'Ampezzo
Prevčev niz zmag prekinjen v Zakopanah
Zgodovinsko: dve skakalki na odru za zmagovalce
Streif 2016 uničil Svindala in razveselil Filla

To je le nekaj športnih poudarkov tretjega tedna v letu 2016, ki smo jih zajeli v spodnjem izboru. Vabljeni, da v komentarjih pod tem člankom tudi sami zapišete športne dogodke.

Teden 48 (od 18. do 24. januarja)

10. Video: Nov rekord - 23 zgrešenih metov
Ne zgodi se vsak dan - košarkar Detroita Andre Drummond je postavil neslavni rekord, saj je na eni tekmi Lige NBA zgrešil kar 23 prostih metov. Njegov Detroit je v gosteh vseeno premagal Houston s 123:114.

9. Umrl Bill Johnson
Leto 1984 je bilo v znamenju Billa Johnsona, ki je dobil vse svoje tri smuke za svetovni pokal, piko na i pa je postavil v Sarajevu, kjer je postal olimpijski prvak v najhitrejši disciplini. Njegova življenjska zgodoba se ni nadaljevala tako uspešno. Velike posledice je pustila njegova nesreča iz leta 2001, ko se je želel vrniti na olimpijske igre. Prejšnji teden je olimpijski prvak umrl.

8. Prva ženska trenerka v Ligi NFL
Še ostajamo čez lužo. Denver in Carolina sta se uvrstila na Super Bowl. V ameriški Ligi NFL pa je odmevala odločitev Buffala, da je zaposlil Kathryn Smith, ki je pristojna za 'special team'. S tem je postala prva ženska, ki je polno zaposlena kot trenerka v eni od ekip najmočnejše lige ameriškega nogometa na svetu.

7. Slovo rokometašev, Gajićevo slovo
Rokometna reprezentanca Slovenije je hitro končala nastope na evropskem prvenstvu na Poljskem. Od izbrane vrste se je po turnirju poslovil Dragan Gajić, ki je na 151 tekmah zbral 642 zadetkov.

6. Kokoškov novi selektor košarkarjev
Namigi z začetka leta so dobili meso, saj je Igor Kokoškov res postal novi selektor košarkarske reprezentance.

5. Lindsey Vonn število zmag povišala na 75
Po koncu kariere Ingemarja Stenmarka je le stežka kazalo, da bi kateremu koli smučarju uspelo v svetovnem pokalu zbrati 100 zmag. Morda to uspe Lindsey Vonn, ki je po dveh zmagah v Cortini d'Ampezzo že na treh četrtinah tega mejnika (75). S sobotno zmago je postala tudi tekmovalka z največ smukaškimi zmagami (37).

4. Štirje skakalci na odru za zmagovalce
Nov uspešen konec tedna za slovenske smučarje skakalce, saj so se na treh tekmah kar štirikrat povzpeli na oder za zmagovalce. Ob konstantnem Petru Prevcu je to v ženski karavani uspelo Maji Vtič in Emi Klinec.

3. 300 zmag Rogerja Federerja
V Melbournu poteka uvodni teniški grand slam sezone. Prvi teden so zaznamovali slovo in konec kariere Lleytona Hewitta ter Roger Federer, ki je na grand slamih zbral že neverjetnih 300 zmag.

2. Padci na Kitzbühelu
Letošnja sezona alpskega smučanja je nekaj posebnega, saj jo je zaradi poškodb moralo izpustiti veliko smučarjev in smučark. Število se je povečalo v Kitzbühelu, kjer so zaradi padcev sezono končali še Aksel Lund Svindal, Georg Streitberger, Florian Scheiber in Giuliano Razzolli.

1. Cleveland odpustil Davida Blatta
Prvo mesto v Vzhodni konferenci Lige NBA in 73,2 odstotka zmag nista bila dovolj, da bi na klopi Clevelanda zadržala Davida Blatta. Nikoli v zgodovini ameriških športov se ne bi zgodilo, da bi moral trener s tako uvrstitvijo in odstotkom zmag zapustiti ekipo.

Vonnova kraljica Cortine d'Ampezzo
Prevčev niz zmag prekinjen v Zakopanah
Zgodovinsko: dve skakalki na odru za zmagovalce
Streif 2016 uničil Svindala in razveselil Filla