Konkurenca Petru Prevcu še vedno gleda v hrbet. Foto: EPA
Konkurenca Petru Prevcu še vedno gleda v hrbet. Foto: EPA
Drevova do izjemnega 2. mesta v Flachauu
Sutter: Kopitar je vreden vsakega centa
Prevc pristal pri novem rekordu - 244,0 m

Na portalu Športni SOS tudi tokrat prinašamo pregled dogodkov preteklega tedna. Vabljeni, da v komentarjih pod izborom navedete tudi svoje dogodke, ki so pri vas pustili pečat.

Teden 47 (od 11. do 17. januarja)

10. Urok Ramseyja ali novinarska neumnost
V zadnjih dneh je napadalec Arsenala Aaron Ramsey dosegel dva gola, kmalu zatem sta umrla dva znana britanska estradnika - David Bowie in Alan Rickman. Nekateri mediji so seveda z veseljem začeli pisati o t. i. uroku - kadar Ramsey doseže gol, naj bi kmalu zatem umrl znan estradnik. To je seveda neumnost, saj bi lahko prav za vsakega športnika lahko naredili podoben graf (določene gole izpustiš, razširiš interval smrti in poznanosti ...).
9. Ronnie O'Sullivan šestič osvojil masters
Eden najboljših igralcev snookerja te generacije Ronnie O'Sullivan, ki se je pred kratkim vrnil na turnejo, spet blesti. Anglež je v Londonu še šestič dobil masters, v finalu je brez večjih težav ugnal Barryja Hawkinsa z 10:1.
8. Ovečkin v klubu 500
Uspešen je bil tudi najboljši hokejist današnje generacije. Rus Aleksander Ovečkin se je v Ligi NHL tako veselil že 500. zadetka.
7. 70 let Olimpije
Olimpija - najuspešnejši slovenski košarkarski klub - je praznovala 70 let svojega obstoja. Lepa obletnica, lepa in bogata zgodovina, ki je za trenutno generacijo in finančno konstrukcijo oddaljena nekaj svetlobnih let ...

6. Rodgersova molitev uslišana le za kratko
V Ligi NFL so v boju za naslov prvaka le še štiri ekipe. V divizijskih tekmah je bilo najbolj dramatično na tekmi Arizona - Green Bay, kjer je gostujočemu podajalcu Aaronu Rodgersu še drugič v sezoni uspela Hail Mary podaja, ki je izsilila podaljšek. V tem pa Rodgers sploh ni dobil žoge.

5. Messiju že peta zlata žoga
Brez presenečenja v boju za zlato žogo - najprestižnejša posamezna nagrada v svetu nogometa je še petič romala v roke Lionela Messija.

4. Kazen za madridski ekipi
Slaba, a pričakovana novica, za oba nogometna velikana iz Madrida. Tako Real kot Atletico ne bosta smela kupovati igralcev v prihodnjih dveh prestopnih rokih.

3. Prve stopničke Ane Drev
Ana Drev je že v prvi vožnji Lienza nakazala, da je v življenjski formi in lahko poseže po zmagovalnem odru. Potencial ji je uspelo potrditi v Flachauu, kjer je spet vodila po prvi vožnji, nato pa veleslalom končala na drugem mestu.

2. Kopitar še za osem let v LA-ju
Dolgo se je napovedovalo, a dolgo ni bilo odločitve o prihodnosti Anžeta Kopitarja. Zdaj je jasno, da bo najboljši slovenski hokejist, ki je kadar koli drsal po slovenskih ledenih ploskvah, kariero nadaljeval v Los Angelesu, saj je s Kralji podpisal novo osemletno pogodbo, ki mu bo navrgla 80 milijonov dolarjev. Zasluženo.

1. Peter Prevc
Vem, ponavljam se. V zadnjih treh tedenskih pregledih je bilo zadnje mesto vedno rezervirano za Petra Prevca in nič drugače ni tokrat, saj je 23-letni šampion dokazal, da je brez dvoma številka ena smučarskih skokov in poletov. Na Kulmu je namreč postal svetovni prvak v poletih, tako je prvič na največjih tekmah osvojil zlato medaljo. Zanj je to že šesta posamezna medalja na največjih tekmovanjih (dve na olimpijskih igrah, dve na svetovnih prvenstvih v nordijskih disciplinah, zdaj pa dve na svetovnih prvenstvih v poletih), vsi preostali Slovenci jih imajo skupaj pet (Primož Ulaga, Franci Petek, Urban Franc, Rok Benkovič, Robert Kranjec).

Drevova do izjemnega 2. mesta v Flachauu
Sutter: Kopitar je vreden vsakega centa
Prevc pristal pri novem rekordu - 244,0 m