Ob imenu Tina Maze se je 24. v svetovnem pokalu pokazala številka 1. Foto: EPA
Ob imenu Tina Maze se je 24. v svetovnem pokalu pokazala številka 1. Foto: EPA
Milivoje Novaković
Milivoje Novaković je dosegel vse tri slovenske gole v letu 2014. Četrtega je prispeval Anglež Henderson, ki je na Wembleyju dosegel avtogol. Foto: BoBo
Markovičeva navdušila v Kranju
Odmevi po porazu Slovenije v Londonu
Mazejeva v Leviju smučala šampionsko

Na portalu Športni SOS že nekaj časa objavljamo športne zgodbe tedna. S svojimi predlogi lahko sodelujete tudi sami s komentarji pod novico in na Twitterju (#ZgodbeTedna).

Teden 5 (od 10. do 16. novembra)

10. S pomočjo dekletovega brata do denarja
Na tekmi kriketa na Novi Zelandiji so imeli posebno akcijo - nagrada za ujeto žogo, ki bi poletela z igrišča, je bila v višini 5.000 novozelandskih dolarjev. Ko je igralec Michael Bracewell poslal žogo z igrišča, je k njej planil bosonogi navijač Andrew McCulloch in jo ob padcu spektakularno ujel. Pozneje se je izkazalo, da je navijač tekmo spremljal v družbi svojega dekleta, ki je ... Bracewellova sestra.

9. Roy Keane spet v težavah
Nekdanji nogometaš Roy Keane je pred tedni veliko prahu dvignil z novo avtobiografijo, tokrat se je zapletel z irskim navijačem Frankom Gillespiejem, ki je Keana srečal v hotelu in ga prosil za avtogram. Keane je prošnjo odločno zavrnil, možakar je padel na tla in bil odpeljan v bolnišnico. Kmalu se je izkazalo, da imata Keane in Gillespie dolgo zgodovino, Gillespie je namreč pred leti napisal knjigo ravno o Keanu ...

8. Antiklimatični konec teniške sezone
Novak Đoković je še tretjič v karieri postal najboljši igralec sezone. Srbski igralec je na zadnjem turnirju sezone v Londonu odlično vihtel lopar. V finale se je prebil še Roger Federer, a Švicar je moral šele tretjič v karieri dvoboj predati. Vzrok so bile bolečine v hrbtu.

7. Junaki tudi uradno v Zagrebu
Mednarodna košarkarska zveza je potrdila, da bo Slovenija prihodnje leto skupinski del evropskega prvenstva odigrala v bližnjem Zagrebu. Nova lepa priložnost za množično romanje slovenskih navijačev.

6. Konec afere Mae
Že več tednov poročamo o različnih vidikih afere Mae. Po izrečenih kaznih v Slovenski smučarski zvezi je bila zdaj na vrsti mednarodna zveza, ki je slovito violinstko kaznovala s prepovedjo nastopa štirih let. Slovenija in Krvavec sta hitro odmevala v svetovnih medijih.

5. Mina postavila piko na i odlični sezoni
Sezona svetovnega pokala v težavnostnem plezanju se je po tradiciji končala v Kranju, kjer je Mina Markovič dobila še tretjo tekmo. Po nekoliko slabši uvodni polovici sezone je v drugi močno dvignila letvico uspehov v podobi treh zmag in medalje na svetovnem prvenstvu.

4. Dober teden Union Olimpije
Za Union Olimpijo je še en dober teden v podobi dveh zmag. V Evropskem pokalu je v gosteh prepričljivo ugnala Rigo s 83:74, v jadranski ligi pa v Stožicah Igokeo z 72:70. Veseli predvsem spoznanje, da letos očitno nobena tekma ni izgubljena do zadnjega piska sirene.

3. Fifino poročilo o Fifinih dejanjih
Odkar je Svetovna nogometna zveza podelila svetovno prvenstvo 2018 in 2022 Rusiji in Katarju, ne mine mesec, ko ne bi brali zgodbe o korupciji, ki naj bi bila povezana z omenjenima turnirjema. Zadnji nenavadni primer je Fifino poročilo, ki ugotavlja, da njeno početje ni bilo sporno. Preiskovalec Michael Garcia je poročilo hitro zanikal.

2. Zamujena priložnost na Wembleyju
Slovenska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo gostovala na Wembleyju, kjer je izgubila s 3:1. Poraz nikakor ni katastrofa, ne morem pa mimo občutka, da je šlo ob precej skromni Angliji (sploh v vlogi nosilca skupine) za zamujeno priložnost.

1. Tina Maze - skok na glavo
Ko je glava na pravem mestu, ko je motivacija na najvišji ravni, potem je mogoče vse. Omenjena poved je eden največjih stereotipov v svetu športa, a očitno še kako velja za Tino Maze. Na uvodu sezone je v Söldnu z večsekundim zaostankom osvojila le 22. mesto. Nekaj dni pred slalomom v Leviju je govorila o tem, da potrebuje pravo motivacijo. Na Finskem si je nato pokorila vso konkurenco.

Markovičeva navdušila v Kranju
Odmevi po porazu Slovenije v Londonu
Mazejeva v Leviju smučala šampionsko