Peter Kauzer je v dolgi in bogati karieri osvojil vse - naslov svetovnega in evropskega prvaka in skupni seštevek svetovnega pokala. Manjka le še pika na i, ki se deli na olimpijskih igrah. Foto: Aleš Fevžer
Peter Kauzer je v dolgi in bogati karieri osvojil vse - naslov svetovnega in evropskega prvaka in skupni seštevek svetovnega pokala. Manjka le še pika na i, ki se deli na olimpijskih igrah. Foto: Aleš Fevžer
Olimpija v Ljudskem vrtu nadigrala Maribor
Sanacija Gorice bo trajala šest, sedem let
Kauzer tretjič dobil svetovni pokal
Zgodovinski dan za slovensko odbojko

odbojkarjev in začetek zanimivega državnega prvenstva v nogometu.

Teden, ki se je ravno končal, je tudi tokrat postregel z zanimivimi zgodbami in pripetljaji, ki se dotikajo tako domačega kot mednarodnega športa. Vabljeni, da v komentarjih pod novico izpostavite tudi dogodke, ki so pri vas pustili največji odmev.

Teden 30 (od 10. do 16. avgusta)

10. Zakaj si piskal to?
Švedski nogometni sodnik Mohammed Al Hakim je pred nekaj tedni na Facebooku odprl stran, na kateri razlaga svoje sporne odločitve. Med drugim je tudi priznal nekaj svojih napak. "Verjamem v odprt dialog. Želim ustvariti večje zanimanje in razumevanje sodniških odločitev. Rad bi, da bi navdušila mlade za sodniški poklic, sodniki smo vendarle pomemben del nogometa," je med drugim zapisal 30-letnik.
9. Slab teden Mourinha
Šved priznava, Portugalec ima s tem očitno nekaj težav in krivdo včasih prevali na druga ramena. Za Josejem Mourinhom niso najprijetnejši dnevi. Chelsea je v uvodnem krogu angleškega prvenstva le remiziral s Swanseajem (2:2), trener je del krivde prenesel na zdravnico Evo Carneiro, ki ne sme več spremljati tekem s klopi. Angleški prvaki so bili nato v 2. krogu prvenstva nemočni na gostovanju pri Manchester Cityju (3:0).
8. Četrta lovorika Barce, peta oddaljena
Dva različna obraza pa je pokazala Barcelona, ki je v torek osvojila evropski superpokal, tri dni pozneje pa na prvi tekmi španskega superpokala visoko izgubila proti Athleticu. No, dva različna obraza je prikazal napad, obramba pa precej podobnega - slabega, saj je na dveh tekmah dopustila kar osem golov.
7. Zoran Dragić se vrača v Evropo
Mlajši od bratov Dragić se prvo leto v Ligi NBA ni naigral. Ko je Boston prečrtal Zorana Dragića, je kmalu postalo jasno, da se vrača v Evropo. Zdaj je postal član Himkija. Mimogrede, Phoenix je pred nekaj meseci postal prva ekipa, ki se je ponašala z dvema paroma bratov, zdaj je ostal brez obeh parov. Po koncu sezone sta se Dragića preselila v Miami, Sonca so pred tedni poslale Marcusa Morrisa v Detroit, zdaj pa Arizono želi zapustiti tudi Markieff ...
6. Pester teden v Montrealu
Montreal je bil priča nenavadnemu turnirju. Finale med Andyjem Murrayjem in Novakom Đokovićem je bil prava pika na i številnim nenavadnim dogodkom, med katere lahko štejemo še vohanje kajenja marihuane in afere Kyrgios. Izjava "Kokkinakis je seksal s tvojim dekletom" je odmevala tudi v Cincinnatiju. V prvem krogu kvalifikacij sta se pomerila Thanasi Kokkinakis in Ryan Harrison in si po zadnji točki izmenjala nekaj ostrih besed (video).
5. Umrla Draga Stamejčič
Slovenija nima veliko športnikov, ki bi v najkonkurenčnejših športih postavljali svetovne rekorde. Ena od redkih je atletinja Draga Stamejčič, ki je prejšnji teden umrla.

4. Prevc dvakrat na zmagovalnem odru
Najboljši slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je po nihajočem začetku poletne sezone na zadnjih dveh tekmah spet nastopil vrhunsko in dvakrat skočil na zmagovalni oder - v Courchevelu je bil tretji, v Einsiedelnu pa drugi. Obakrat je tekmo pred njim končal njegov prijatelj iz lanskega lova na veliki kristalni globus Severin Freund.

3. Kauzerju še tretjič svetovni pokal
Kajakaš Peter Kauzer je po nekoliko slabšem začetku sezone v drugi polovici naravnal čoln in si zmago v Pauju še tretjič zagotovil skupni seštevek svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. S tem je izenačil trojčka Paula Ratcliffa, Richarda Foxa in Scotta Shipleyja.
2. Odbojkarji osvojili evropsko ligo
Cilj je bil visoko postavljen, vse razen prvega mesta bi pomenil neuspeh. Slovenski odbojkarji so z odliko nastopali v letošnji evropski ligi, saj so dobili vseh 12 tekem in s tem dvignili vstopnico za svetovno ligo. Pravi izziv se zdaj začenja.

1. Slovensko nogometno prvenstvo
Odlični derbiji, fantastični zadetki, vse več gledalcev na tribunah ... zdi se, da je slovenska nogometna liga dobila nov zalet. Po šestini prvenstva je na vrhu presenetljivo Gorica, Olimpija je prerojena, tu je še ranjeni Maribor, ki bo prav gotovo igral boljše. In omeniti velja seveda še Krško, ki je pogumno stopilo v svoj premierni prvoligaški ples.

Olimpija v Ljudskem vrtu nadigrala Maribor
Sanacija Gorice bo trajala šest, sedem let
Kauzer tretjič dobil svetovni pokal
Zgodovinski dan za slovensko odbojko