Novak Đoković bo imel pred finalnim obračunom, ki bo v nedeljo ob 9.45, dan več počitka od svojega nasprotnika. Foto: EPA
Novak Đoković bo imel pred finalnim obračunom, ki bo v nedeljo ob 9.45, dan več počitka od svojega nasprotnika. Foto: EPA
Na Li
Na Li lovi je v 13. obračunu petič premagala Marijo Šarapovo, prvič po Parizu 2011. Foto: Reuters
Viktorija Azarenka
Tako Viktorija Azarenka kot Na Li sta se uvrstili v svoj tretji finale turnirjev za grand slam. Obe imata razmerje zmag in porazov 1-1. Foto: Reuters

Srb je prevladoval prav v vseh elementih. Imel je 30 winnerjev in 16 nevsiljenih napak, medtem ko je bilo pri četrtem nosilcu ravno obratno (11:32). Đoković je izkoristil vseh sedem brejk priložnosti, nasprotniku pa ni dopustil niti ene.
Ferrer o dvoboju ni imel veliko za povedati: "Nisem imel nobenih možnosti. To je pravzaprav vse. Bil je boljši od mene v vseh pogledih. Še nikoli nisem doživel takega poraza."
Dvakratni branilec naslova se bo v finalu pomeril z zmagovalcem obračuna med Rogerjem Federerjem in Andyjem Murrayem, ki bo v petek ob 9.45.
Lijeva šokirala Šarapovo
Marija Šarapova
, ki je na prvih petih dvobojih v Melbournu izgubila devet iger, je v polfinalu senzacionalno hitro izgubila proti Na Li s 6:2 in 6:2.

30-letna Na Li je začela silovito, z dvema brejkoma prednosti je hitro povedla s 4:1. Šarapovi je v šesti igri uspelo izničiti en brejk zaostanka, toda nato v uvodnem nizu ni več osvojila igre.

Šarapova na drugi servis osvojila le 6 točk
Drugi niz je bil izenačen do 2:2, nato je Kitajka z odločnim serviranjem tekmici ušla in Šarapovi ni prepustila niti igre več. Rusinja je bila ob svojem drugem servisu povsem nemočna, saj je osvojila le šest točk na svoj drugi servis, kar je Na Li olajšalo delo pri kar petih brejkih.

Zamenjava trenerja se je obrestovala
"Spet bom igrala v finalu, tega se res veselim. Moram uživati v tenisu, potem je vse lažje, tudi zmage," je bila zadovoljna Na Li. Kitajka od avgusta sodeluje z novim trenerjem Carlosom Rodriguezem, ki je spremenil njeno tehniko forhenda, kar se je v zadnjih mesecih še kako obrestovalo.

Viktorija Azarenka izkoristila šesto priložnost
Na Li se bo v soboto pomerila z branilko naslova Viktorijo Azarenka. Belorusinja je v drugem polfinalu premagala presenečenje turnirja Sloane Stepehns s 6:1 in 6:4. Prva igralka sveta je uvodni niz dobila v 33 minutah. Azarenka je v deveti igri drugega niza že servirala za zmago, a je mlada Američanka rešila vseh njenih pet priložnosti za preboj v finale. 23-letnica je nato vzela zdravniški odmor in nato na servis Američanke izkoristila šesto priložnost za zmago.

Polfinale:
AZARENKA
(BLR/1) - STEPHENS (ZDA/29)
6:1, 6:4

LI
(KIT/6) - ŠARAPOVA (RUS/2)
6:2, 6:2

Polfinale (M):
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - FERRER (ŠPA/4)
6:2, 6:2, 6:1
Petek:
FEDERER (ŠVI/2) - MURRAY (VB/3)