Novak Đoković je od julija izgubil le enkrat. V Torontu ga je ugnal Grk Stefanos Cicipas. Foto: Reuters
Novak Đoković je od julija izgubil le enkrat. V Torontu ga je ugnal Grk Stefanos Cicipas. Foto: Reuters
Alexander Zverev je zanesljivo ugnal Diega Schwartzmana. Foto: Reuters
Roger Federer je po zmagi v Baslu dobro začel tudi v dvorani Bercy. Foto: Reuters
Federer v Parizu zanesljivo v četrtfinale
Đoković tudi v Parizu nadaljuje serijo zmag

Dozdajšnji rekord je postavil med Odprtim prvenstvom ZDA in polfinalom turnirja v Parizu novembra 2015, ko je nanizal 29 nizov zapored. Takrat je bil prepričljivo prvi igralec sveta. Po veliki krizi in operaciji komolca se je vrnil na veliko sceno in bo tudi letošnje teniško leto končal na prvem mestu lestvice ATP. Julija je četrtič osvojil Wimbledon, od takrat pa je izgubil le en dvoboj.

"V zadnjem letu sem imel veliko težav, zato je fenomenalen dosežek, da bom znova na prvem mestu lestvice ATP. Zelo sem ponosen na dosežke zadnjih mesecev. Pred petimi meseci na Roland Garrosu si nisem mislil, da bo šlo tako dobro," je poudaril Đoković.

V četrtfinalu ga čaka stari znanec Marin Čilić, ki je s 7:6 in 6:4 izločil Grigorja Dimitrova po uri in 49 minutah. Bolgar, ki je lani dobil zaključni turnir v Londonu, je s tem končal sezono.
Hrvat je dobil zadnji medsebojni obračun z Đokovićem v finalu pripravljalnega turnirja za Wimbledon v Queen's Clubu. "Nole" vodi v medsebojnih dvobojih s 15:2, vendar je izgubil dva od zadnjih treh.
Gladka zmaga Federerja
Roger Federer je v večernem dvoboju premagal Fabia Fogninija s 6:4 in 6:3. 37-letni Švicar je odlično začel in povedel s 4:1. V nadaljevanju ni bil več zbran, izgubil je servis v šesti igri in Italijan je imel v deseti igri celo priložnost za izenačenje na 5:5. Po zaostanku s 15/40 je 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam nanizal štiri točke zapored in osvojil prvi niz.
V drugem nizu je Fognini popustil, v tretji in deveti igri je oddal začetni udarec. Italijan je naredil kar šest dvojnih napak, Federer pa je serviral osem asov. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 70:53. Dvoboj je trajal uro in 12 minut.

PARIZ, osmina finala, tabela
(5.444.985 evrov, trda podlaga)

SOCK (ZDA/16) - JAZIRI (TUN)
6:0, 6:4
THIEM (AVT/6) - ĆORIĆ (HRV/11)
6:7 (3), 6:2, 7:5
A. ZVEREV (NEM/4) - SCHWARTZMAN (ARG/15)
6:4, 6:2
HAČANOV (RUS) - ISNER (ZDA/8)
6:4, 6:7 (9), 7:6 (8)
NIŠIKORI (JAP/10) - ANDERSON (JAR/7)
6:4, 6:4
FEDERER (ŠVI/3) - FOGNINI (ITA/13)
6:4, 6:3
ČILIĆ (HRV/5) - DIMITROV (BLG/9)
7:6, 6:4
ĐOKOVIĆ (SRB/2) - DŽUMHUR (BiH)
6:1, 2:1, b.b.

Federer v Parizu zanesljivo v četrtfinale
Đoković tudi v Parizu nadaljuje serijo zmag