Novak Đoković je zadnji polfinalist turnirja v Rimu. Foto: Reuters
Novak Đoković je zadnji polfinalist turnirja v Rimu. Foto: Reuters
Dominic Thiem
Dominic Thiem je v nedeljo v finalu Madrida izgubil proti Rafaelu Nadalu, tokrat pa je bil izjemno razpoložen in je kralja peščenih igrišč izločil v dveh nizih. Foto: Reuters

Srbski teniški igralec je zadnji polfinalist turnirja v Rimu. Dvoboj so v petek morali prekiniti zaradi močnega dežja pri vodstvu Đokovića s 6:1, 1:2, Srb in Argentinec sta se na igrišče vrnila v soboto. Đoković je po vrnitvi nadaljeval dobro igro, brez izgubljene točke je izenačil na 2:2 v drugem nizu. V nadaljevanju je imel priložnost za brejk, ki jo je tudi izkoristil (2:3). V naslednji igri je Argentinec nudil dober odpor, imel je tudi priložnost za brejk, a je Đoković rešil žogo in osvojil tudi četrto igro. Đoković je z dobrimi servisi zmagal.

Že čez nekaj ur Đokovića čaka polfinalni obračun z Dominicom Thiemom.

Thiem razorožil Nadala
Dvoboj med Thiemom in Nadalom je trajal uro in 51 minut. To je bila izjemna predstava Avstrijca, ki je pokazal bogato znanje, bil je brezkompromisen, rešil se je iz vsake zagate in bil zbran tudi v ključnih trenutkih. "To je ena mojih največjih zmag. Malce sem spremenil taktiko in tvegal več kot na prejšnjih dvobojih z Nadalom," je bil vesel Thiem.

Nadal, ki letos na pesku še ni poznal poraza, je že v uvodni igri izgubil servis, kar se mu je v prvem nizu pripetilo še v peti igri. Tekmec je povedel s 4:1 in niz dobil s 6:4.

V drugem nizu je imel Avstrijec pri 2:2 dve žogi za brejk, a se je Nadal rešil. Najprej je bil uspešnejši na mreži, nato Thiem ni dobro odgovoril na drugi Nadalov servis.

V sedmi igri pa je 23-letnemu Thiemu le uspel ključni brejk za vodstvo s 4:3. V naslednji igri je na svoj servis rešil tri žoge za brejk.

Za piko na i je Dominic Thiem Špancu še enkrat odvzel servis, izkoristil pa je prvo zaključno žogo, potem ko je Nadal žogo poslal v avt.


Turnir ATP serije 1000, Rim, četrtfinale, tabela
(4.507.375 evrov, pesek)
A. ZVEREV (NEM/16) - RAONIĆ (KAN/5)
7:6, 6:1

ISNER (ZDA) - ČILIĆ (HRV/6)
7:6, 2:6, 7:6

THIEM (AVT/8) - NADAL (ŠPA/4)
6:4, 6:3

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - DEL POTRO (ARG)
6:1, 6:4


Turnir WTA Premier 5, Rim, četrtfinale, tabela
(3.076.495 am. dolarjev, pesek)
HALEP (ROM/6) - KONTAVEIT (EST)
6:2, 6:4

BERTENS (NIZ/15) - GAVRILOVA (AVS)
6:3, 6:3

MUGURUZA (ŠPA/3) - V. WILLIAMS (ZDA/9)
6:2, 3:6, 6:2

SVITOLINA (UKR/8) - PLIŠKOVA (ČEŠ/2)
6:2, 7:6