Žan Košir bo v Sočiju eden izmed vročih slovenskih adutov za odličje. Foto: BoBo
Žan Košir bo v Sočiju eden izmed vročih slovenskih adutov za odličje. Foto: BoBo

Potem ko je kazalo, da je Košir na Rogli izgubil boj za zmago v skupnem seštevku, saj je bila zadnja predvidena tekma v Nemčiji pod velikim vprašajem, je Bavarsko le pobelil sneg. Tako je Fis za sobotni paralelni veleslalom prižgal zeleno luč.

"Zdaj vemo, da tekma bo in vesel sem priložnosti. Obstaja možnost, da osvojim zmago v svetovnem pokalu. Manjka mi zelo malo, v veleslalomu vodim, skupno malo zaostajam za Lucasom Mathiesom. Vesel pa sem tudi dejstva, da so mi omogočili, da imam do Sočija še en cilj. Vemo, da je do naših tekem na olimpijskih igrah še en mesec, tako da je ta tekma dobrodošla tudi s te strani. To, da lahko z morebitnim izpadom oziroma slabim rezultatom z drugačnimi občutki odpotujem v Rusijo, pa me ne skrbi. Mislim, da sem dovolj dober, da na igrah kandidiram za visoka mesta, ne glede na to, kaj bom dosegel v Sudelfeldu," je dejal Košir.

Slovenec ima v svetovnem pokalu 2.850 točk in za Avstrijcem Mathiesom zaostaja za 90 točk. Pred Francozom Sylvainom Dufourjem na tretjem mestu ima 350 točk prednosti. To so tudi tekmovalci, ki imajo realne možnosti za kolajne.