Dan najlepših sanj za Tino Maze. Foto: Reuters
Dan najlepših sanj za Tino Maze. Foto: Reuters
Andrea Massi
Massi je vseskozi verjel v Tino, tudi ko v letošnji sezoni ni šlo vedno vse po načrtu. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Podelitev zlate medalje Tini Maze
Zlata Tina ni želela biti druga

"Ni besed. Noro! Težko je bilo tekmovati, veliko pritiska, trema na startu. Slišala sem, da je bila Federica prva in da je šla dobro. Drugega kot čisti napad ni prišlo v poštev. Ne vem, kako mi je uspelo. Dala sem vse od sebe, se mi je zdelo, da ne bo dovolj," je povedala Črnjanka, ki sploh ni vedela, za koliko stotink je premagala najbližjo zasledovalko Federico Brignone.


Navzdol jo je vlekla družina
"Koliko je bilo? Devet. O, zakon! Noro! Končno enkrat! Vedela sem, da bo tesno. Druge vožnje nisem najbolje izpeljala, a sem si rekla, menda bo ja dovolj. Celo vožnjo sem se priganjala. Enkrat se je obrnilo. Navijači so me vlekli dol. Družina, navijač, bratranca. Res sem si želela zmagati. Nisem želela biti druga, niti pod razno ne. Izplačalo se je," je po prihodu v cilj povedala nova svetovna prvakinja v veleslalomu.

V videonovicah v desnem bloku si lahko pogledate pogovor Tine Maze z Urbanom Lavrenčičem in podelitev zlate medalje 27-letni Črnjanki.

"Sanjala sem zlato kolajno, upala tudi, vendar to ni dovolj, želja nihče ne usliši, treba je bilo dobro smučati in končno mi je uspelo. Želja je bila zelo velika, toda daleč od tega, da je bilo to lahko doseči," je dodala.

"Vedel sem, da je ta punca nekaj posebnega"
"Emocije so prisotne, ker je bila dolga pot do te kolajne, srebrna pot. Slovenka, ki zmaga v Garmischu, je nekaj enkratnega," je v solzah povedal trener zlate Tine Andrea Massi. "Po prvem teku sem ji rekel, da se ni zgodilo še nič, da bo tekma težka. Ni le supertalent, je zelo delavna. In pridejo taki rezultati, ki so fenomenalni," ni skrival zadovoljstva, hkrati pa napovedal, da prvenstva še ni konec.

"Slalom je pred nami. Do konca sezone se bo treba skoncentrirati, ker je v formi. Vedel sem, da je ta punca nekaj izjemnega, čeprav je imela neke pomanjkljivosti, škoda da bi zapravili tak talent. Kot otroka so me učili, da se nič ne vrže stran. Tino smo povlekli ven z veliko truda in zdaj dosega rezultate, ki ji pripadajo," je dodal Massi.

Podelitev zlate medalje Tini Maze
Zlata Tina ni želela biti druga