Mikaela Shiffrin lovi šesti veliki kristalni globus. Foto: Reuters
Mikaela Shiffrin lovi šesti veliki kristalni globus. Foto: Reuters

Američanka se je poškodovala v Cortini d'Ampezzo. Nekaj dni pozneje je sicer napovedala, da bi se lahko vrnila v Andori, zdaj pa se je premislila.

Sorodna novica Poškodbe, ki so zaznamovale smučarsko sezono

Shiffrin se je v zapisu na družbenih omrežjih najprej zahvalila za vso podporo, ki je je bila deležna v teh dneh, nato pa se je dotaknila številnih poškodb, ki so to sezono pretresle smučarsko karavano: "Vsem ponesrečenim smučarjem želim čim hitrejše okrevanje. Res je, da smo smučarji in sami izberemo tveganje, ko skušamo smučati čim hitreje. Vseeno pa je število nesreč (še posebej med najboljšimi smučarji) res visoko."

Kritična do urnika
Nato je izpostavila prenatrpan urnik: "O tem je bilo že veliko povedanega, strinjam se s tistimi, ki pravijo, da je treba bolje poskrbeti za najboljše smučarje, tako pri sestavljanju koledarja kot programa z večernimi tekmami. Res je težko povedati, kako zahtevno je vse skupaj za tiste, ki so med 15 najboljšimi v več disciplinah in se redno uvrščajo na zmagovalni oder. Poleg velikega števila tekem so potem še medijske obveznosti, ki se lahko zavlečejo v popoldne, zvečer pa sledijo še druge smučarske obveznosti (ta čas bi bil lahko namenjen počitku in okrevanju) in vse to je res naporno. V tem delu sezone je res veliko izčrpanosti."

O svojem stanju pa je povedala: "Počutim se vse bolje, vseeno pa ta konec tedna še ne bom nastopala v Andori. Na Soldeu imam lepe spomine, a moje koleno ta hip še ni pripravljeno na napore. Preprosto potrebujem čas, da se pozdravim."

Shiffrin ima v svetovnem pokalu 95 točk prednosti pred Laro Gut-Behrami.