Najbolje ocenjene novice zadnjega meseca - Športni SOS

Šport

Največ zmagovalnih nastopov v zadnji seriji
V disciplinah, v katerih imajo finalisti na svetovnem prvenstvu v atletiki po šest nastopov, zmagovalec najboljši izid največkrat doseže prav v zadnji seriji.
6

Šport

Federer prevzel Samprasu še dva rekorda
Roger Federer je osvojil rekordnih 19 turnirjev za grand slam, v finalih je igral proti kar 13 tenisačem, kar je prav tako največ v zgodovini teniške igre.
86

Šport

Deseteroboj svetovnih rekordov vreden 12.560 točk
Deseteroboj velja za najtežjo atletsko disciplino. Športniki se morajo v dveh dneh spopasti z desetimi različnimi disciplinami.
12

Šport

Bubka edini s pol ducata zlatih medalj
Sergej Bubka je bil serijski zmagovalec v skoku ob palici, na svetovnih prvenstvih je tako sploh edini atlet, ki je v isti disciplini osvojil šest zlatih medalj.
3

Šport

Nevarno orodje, kladivo doseže okoli 100 km/h
Varnost ima pri atletiki v metalnih disciplinah izjemni pomen, saj včasih celo odloča med življenjem in smrtjo.
3

Šport

Športni SOS odgovarja na 1.000. vprašanje: Športniki s tisoč zmagami
Naslednji mesec bo minilo pet let, odkar je začel delovati portal Športni SOS, na katerem odgovarjamo na vaša vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki.
8

Šport

Adrian še vedno čaka na prvo posamično zlato
Ameriški plavalec Nathan Adrian je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojil tri zlate medalje, skupaj jih ima kar osem, a še vedno čaka na prvo v posamični disciplini.
1

Šport

Bolt v celotni karieri izgubil le sedem pomembnih tekov
Morda je Usain Bolt z bronom v Londonu koga razočaral, a to je bil njegov šele sedmi poraz na stezi v članski konkurenci, kar priča o dominantni karieri.
9