Najbolje ocenjene novice zadnjega meseca - Športni SOS

Šport

Lendl, Federer in Borg imajo največ stalnih strank
Številka 13 je bila srečna za Stanislasa Wawrinko, ki se je v finalu Melbourna trinajstič pomeril z Rafaelom Nadalom in Španca sploh prvič premagal.
27

Šport

Maljkovićevi fantje že podirajo rekorde
Slovenska košarkarska reprezentanca je priprave na evropsko prvenstvo začela odlično, saj je že presegla dva svoja rekorda, tretjega pa izenačila.
53

Šport

Boston - prvak sedmih tekem v Ligi NBA
Košarkarji Bostona so v ponedeljek še 30. igrali sedmo tekmo v končnici Lige NBA, kar je največ v zgodovini tega tekmovanja. Na portalu Športni SOS smo tokrat spet zazrti v končnico Lige NBA.
3

Šport

Kralji lestvice ATP: včasih je 4 dovolj, 16 pa premalo
Andy Murray ni najbolje začel teniške sezone z letnico 2017, a vsaj po številu osvojenih turnirjev ni najslabša številka ena v teniški zgodovini.
1

Šport

Razpon najboljšega strelca v NBA: od 100 do 11 točk
Ime najboljšega strelca na eni tekmi Lige NBA je dobro znano, Wilt Chamberlain je leta 1962 New Yorku nasul 100 točk in bil seveda najboljši strelec tekme.
11

Šport

Jana Oblaka sta največkrat matirala Ronaldo in Messi
Jan Oblak je v torek na tekmi Lige prvakov šele četrtič, odkar brani za madridski Atletico, na eni tekmi prejel tri gole.
31

Šport

Ronaldo osvojil vrh še ene strelske lestvice
Cristiano Ronaldo je z golom proti Valencii dosegel svoj 367. prvenstveni gol v karieri, s čimer je postal najboljši strelec v šestih najmočnejših ligah na svetu.
74

Šport

Metla Clevelanda z najnižjo skupno razliko
Cleveland in Golden State sta edini ekipi, ki sta v letošnji končnici Lige NBA uvodni seriji dobila s 4:0. Obe ekipi druži tudi nenavadni rekord.
5

Šport

Bayern pri petici, Basel osmici, rekord pa je kar 14
Bayern je pred dnevi postal prvi nemški klub, ki je petkrat zapored postal državni nogometni prvak. A ta niz je še daleč od rekorda, ki si ga lasti državni prvak Gibraltarja.
14

Šport

Med rekorderji treh letalnic tudi Peter Prevc
Smučarji skakalci so letos nastopili na treh letalnicah, prav na vseh je rekord naprave (vsaj za nekaj minut) postavil Stefan Kraft.
28

Šport

Za finale je treba premagati tudi 3.000 km dolgo pot
Ko nogometni klub pride v polfinale evropskega tekmovanja, ga do finala loči ena sama ovira, ki pa je lahko presneto daleč.
14

Šport

Z uvedbo Lige prvakov razdalje med polfinalisti vse krajše
Po uvedbi Lige prvakov, ko v najmočnejšem evropskem nogometnem tekmovanju lahko igra več ekip iz istega domačega prvenstva, se je raznolikost elite zmanjšala.
11