Najbolje ocenjene novice zadnjega meseca - Športni SOS

Šport

Neporaženost Olimpije in Maribora spominja na jesen 1993
Nogometaši Olimpije in Maribora so odlično krenili v letošnje državno prvenstvo, saj so po desetih krogih oboji še vedno neporaženi.
3

Šport

Slovenija strelsko še nikoli ni bila tako navdihnjena
Slovensko košarkarsko reprezentanco v polfinalu evropskega prvenstva čaka Španija, ki bo v polfinalu zaigrala že desetič zapored.
25

Šport

Čilić edini letošnji finalist, mlajši od 30 let
Že dolgo je jasno, da teniškemu vrhu vladajo veterani, kar po zadnjem letošnjem grand slamu potrjujejo tudi številke.
16

Šport

Bubka edini s pol ducata zlatih medalj
Sergej Bubka je bil serijski zmagovalec v skoku ob palici, na svetovnih prvenstvih je tako sploh edini atlet, ki je v isti disciplini osvojil šest zlatih medalj.
3

Šport

Pravilo osmih let: finale ponovitev iz skupine
Od leta 1988 se v finalu evropskih prvenstev na vsakih osem let pomerita reprezentanci, ki sta že prej srečali v skupinskem delu tekmovanja.
5

Šport

Največ evropskih prvakov v rdečih dresih
Letošnje evropsko prvenstvo v nogometu v skupinskem delu ni bilo posebno produktivno po število golov, to povprečje pa se je precej dvignilo v obračunih na izpadanje.
19

Šport

Nemčija je pred 20 leti na poti do zlata izgubila trikrat
Za naslov evropskega prvaka v košarki je od leta 2011 treba odigrati kar 11 tekem, zato je zadnja leta povsem običajno, da prvak na poti do zlate medalje izgubi kakšno tekmo.
11

Šport

Nadal zbral največ točk, a Federer bi jih (v tem sistemu) še več
Rafael Nadal je imel pred dobrimi štirimi leti na lestvici ATP na svojem računu 15.390 točk, kar je rekod v 40-letni zgodovini te lestvice.
24

Šport

Lakovič edini, ki je v Evroligi dvakrat zbral indeks, višji od 50
V času modernih tehnologij ni presenečenje, da se je statistika razširila v različne športne pore, kjer skuša pojasniti ali izpostaviti določene igralce.
6

Šport

Dončić v družbi Sabonisa, Petrovića, Ćosića ...
Eden od največjih junakov evropskega prvenstva v košarki je bil Luka Dončić, ki je postal drugi najmlajši igralec, ki je bil izbran v idealno peterko na turnirjih stare celine.
54

Šport

Slovenski rekord na uradnih tekmah ima Slavko Kotnik
Goran Dragić je prvi košarkar v tem stoletju, ki je v dresu slovenske reprezentance na uradnih tekmah dosegel vsaj 30 točk.
7

Šport

Sanjsko leto: športniki osvojili več kot 30 medalj
Slovenija je zadnje dneve še vedno pod vtisom zlate medalje košarkarjev na evropskem prvenstvu, a leto 2017 je bilo za Slovenijo uspešno v številnih disciplinah.
24

Šport

Odlične kvalifikacije Švice, ki bo še trepetala
Švica je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo osvojila kar 27 od 30 možnih točk, a si še vedno ni zagotovila poti v Rusijo.
25

Šport

Đorđević leta 1995 blestel v finalu, tokrat ga je nemo opazoval
Predstava Gorana Dragića v finalu EuroBasketa bo šla brez dvoma v zgodovino kot ena najboljših, v boju za zlato so bili strelsko uspešnejši le trije košarkarji.
83

Šport

Slovenija na EuroBasket odšla z zanesljivo zmago
Slovenska košarkarska reprezentanca je pred odhodom na evropsko prvenstvo v Stožicah suvereno premagala Hrvaško z 88:72.
33

Šport

Majhno upanje: Slovenija bo skušala ponoviti Hrvaško 2007
Hrvaška nogometna reprezentanca je bila pred desetimi leti zadnja, ki je imela v istem kvalifikacijskem ciklusu v boju z Anglijo boljši medsebojni izkupiček.
46

Šport

Katanec pod lupo: V drugem obdobju precej manj golov
Nogometne reprezentance, ki jih vodi Srečko Katanec, običajno igrajo na tekmah, kjer je doseženih malo zadetkov.
98