Najbolje ocenjene novice zadnjega meseca - Športni SOS

Šport

New York kralj naslovov, Green Bay najmanjše mesto
New York je najbolj poseljeno ameriško mesto, ki se ponaša tudi z največ naslovi v štirih najelitnejših ameriških ekipnih športih.
9

Šport

Kralji lestvice ATP: včasih je 4 dovolj, 16 pa premalo
Andy Murray ni najbolje začel teniške sezone z letnico 2017, a vsaj po številu osvojenih turnirjev ni najslabša številka ena v teniški zgodovini.
1

Šport

Rekord Ilke in Sofie: največ stopničk med novinkami
Ilka Štuhec in Sofia Goggia sta bili odkritji letošnje sezone v alpskem smučanju, saj sta kar 13-krat stopili na zmagovalni oder, predtem pa jima to ni uspelo niti enkrat v svetovnem pokalu.
17

Šport

Dejan Zavec kliče SOS: Talent ali delo?
Dejan Zavec ni le najboljši slovenski boksar, ampak tudi primer športnika, ki dokazuje, da nikoli ni prepozno za uspeh.
21

Šport

Jure Košir kliče SOS: Kdo je najboljši v Madonni?
Ingemar Stenmark velja za najboljšega slalomistva v zgodovini svetovnega pokala v alpskem smučanju, zato ni čudno, da je najboljši tudi v zgodovini tekem v Madonni di Campiglio.
4

Šport

Prva tekma slovenske nogometne reprezentance že leta 1921
Slovenska nogometna zveza ima v svoji statistiki uradno zapisanih 190 tekem, a v resnici obstaja še šest tekem, ki jih je slovenska reprezentanca odigrala.
2

Šport

Slovo najboljšega slovenskega klasičnega napadalca
Milivoje Novaković je kariero končal v slogu Zlatka Zahoviča - oba velikana slovenskega nogometa sta za reprezentanco odigrala 80 tekem in na zadnji tekmi zabila gol.
26

Šport

Paolo Maldini evropske krone koval kar 18 let
Med prvim in zadnjim naslovom Cristiana Ronalda v Ligi prvakov je minilo devet let, kar je le polovica razpona rekorderja Paola Maldinija. Po finalu Lige prvakov
22

Šport

Mourinho lovi četrto evropsko lovoriko
Jose Mourinho je stari znanec evropskih finalov, saj lovi še svojo četrto lovoriko, na drugi strani je Peter Bosz novinec na največjem odru.
20

Šport

Golden State bi brez trojk izgubil le dve tekmi več
Lani so košarkarji Clevelanda in Golden Stata v finalni seriji Lige NBA v povprečju skupaj dosegli po 200 točk, kar je precej manj od rekordne serije v zgodovini te lige.
7

Šport

Agassi mojster zmag, ko je osvojil manj točk kot tekmec
Rafael Nadal je na letošnjem Roland Garrosu prikazal eno najbolj dominantnih iger, saj je na poti do la decime izgubil vsega 35 iger oziroma v povprečju pet na dvoboj.
1

Šport

Razpon kraljev strelcev od samo 11 do kar 37 golov
John Mary je bil s 17 goli najboljši strelec slovenskega nogometnega prvenstva, tak izkupiček je v Angliji zadoščal samo za sedmo mesto.
11

Šport

Hrvaška najmanjša država z zmago na grand slamih
V odprti teniški dobi so turnirje za grand slam osvajali tenisači iz 20 držav, najmanjša med temi je Hrvaška.
14

Šport

Buffon lahko postane najstarejši zmagovalec Lige prvakov
Gianluigi Buffon je v bogati karieri osvojil marsikaj, manjka mu le še zmaga v Ligi prvakov. Luknjo v mozaiku uspehov lahko zapolni danes.
15

Šport

Zahovič reprezentančni kralj strelcev 18 let, rekord več kot stoletje!
Po upokojitvi Milivoja Novakovića je jasno, da bo Zlatko Zahovič še dolgo ostal na vrhu strelcev v slovenski nogometni reprezentanci.
65