Športni SOS
slice
Maribor stroj za zadetke - letošnjih 5 x 5
581. del rubrike Športni SOS, 9. november 2018 ob 13:02 Nogometaši Maribora so v letošnji sezoni brez dvoma najbolj navdihnjena ekipa v napadu, saj so že na petih tekmah Prve lige dosegli vsaj pet zadetkov.
12
Revolucija: na tekmah NBA-ja 30 točk več kot leta 2012
8. november 2018 ob 10:36 Liga NBA je letos izrazito napadalno usmerjena, saj gledalci na vsaki tekmi v primerjavi z lansko sezono v povprečju vidijo kar deset točk več. V aktualni epizodi podkasta SOS-odmev
Dončić po desetini sezone: ali pri Teličkih manjka predvsem kemija?
7. november 2018 ob 10:01 Jesenska priljubljena tema športnih pogovorov so krstne tekme Luka Dončića v Ligi NBA.
Zgodnji termini so za zdaj zagotovilo za veliko golov
6. november 2018 ob 12:06 Marsikoga je presenetil zgodnji začetek tekme med Triglavom in Krškim, tekma se je namreč začela še pred 12. uro, gledalci pa so bili nagrajeni kar s sedmimi zadetki.
Russell Westbrook izgubi največ žog
2. november 2018 ob 09:45 Slovenski košarkar Luka Dončić na začetku kariere Lige NBA ne izstopa le pri doseženih točkah, ampak tudi pri izgubljenih žogah.
Laurenčič: Nad Brdom je prevelika senca Nyona V času, ko vodstvo nogometne zveze Slovenije išče novega selektorja, si Urban Laurenčič in Tomaž Hudomalj na krovni zvezi želita predvsem dobrih odnosov in jasne komunikacije.
Dončićevo začetno povprečje na ravni LeBrona Jamesa Luka Dončić je na prvih sedmih tekmah v Ligi NBA v povprečju dosegel več kot 20 točk in je trenutno najbolj učinkovit novinec v najmočnejši ligi na svetu.
Košarkarji Olimpije doživeli najvišji poraz v Stožicah Košarkarji Petrola Olimpije so bili v sredo v boju proti Virtusu popolnoma nemočni, odkar igrajo v Stožicah, so evropsko tekmo prvič izgubili s 30 točkami razlike.
Luka Dončić v lovu na Gasolovo povprečje Pau Gasol je tisti evropski igralec, ki je svojo prvo sezono v Ligi NBA končal z najvišjim povprečjem točk.
Na prvih dveh tekmah Dončića presegel le Giriček Luka Dončić je v Ligo NBA prišel z velikimi pričakovanji, ki jih je vsaj sodeč po prvih dveh tekmah tudi uresničil.
Trije rekordi Tomaža Kavčiča Tomaž Kavčič je bil sedmi nogometni trener, ki je vodil slovensko nogometno reprezentanco, na njeni klopi je zdržal natančno sedem tekem.
Ko se serija porazov podaljša na 20 ... Za vsakega zmagovalca obstaja poraženec, enako velja tudi za dolge serije, le da javnost običajno opeva samo zmagovalce.
Pole position pomeni skoraj polovico zmage Dobrih 41 odstotkov dirk v formuli ena se je končalo z zmago voznika, ki je dirko začel z najboljšega štartnega izhodišča.
Številni nogometni trenerji pod plazom kritik Zadnji dnevi so bili naporni za kar nekaj trenerjev evropskih nogometnih velikanov, pod največjim pritiskom sta se znašla Jose Mourinho in Niko Kovač.
Juventus le še dve zmagi oddaljen od rekorda Juventus je novo sezono italijanskega prvenstva začel z osmimi zaporednimi zmagami, s čimer je izrazit favorit, da serijo prevlade v Italiji poviša na osem let.

Izbor