Kultura
slice
Na knjižne police prihaja še eno temeljno jezikovno delo
Gostja podkasta je Jerica Snoj, 3. november 2016 ob 07:28 Pri inštitutu Frana Ramovša so izdali še eno izmed del, ki spada v ključni korpus posameznega jezika - Sinonimni slovar slovenskega jezika.
13
(Tudi) film je kriv za strah pred umetno inteligenco
19
20. oktober 2016 ob 07:01 Nemalo ljudi se boji, da bo v (bližnji ali daljni) prihodnosti umetna inteligenca presegla človeka in povzročila konec naše vrste.
Toliko je škandalov in koncev sveta, da se nas težko kaj dotakne
15
25. november 2016 ob 06:40 Številni ljudje si za svoj moto postavijo "iskanje resnice", a to je morda nemogoče početje, saj je univerzalna resnica težko dosegljiva. Na podkast Številke
Slovenska glasba je kakovostna, a nekateri glasbeniki niso dovolj samozavestni
90
9. september 2016 ob 06:25 Spremenjeni zakon prinaša na radijske postaje več slovenske glasbe, a Aida Kurtović je prepričana, da se pri tem ne bi smeli preveč zgledovati po 60-milijonskih narodih. Ta teden na podkastu Številke
Anja Štefan o krutosti v pravljicah: Nobeno življenje ne gre brez preizkušenj
7
17. junij 2016 ob 06:20 Trije prašički, sedem palčkov, devet gora. Pravljični svet je tesno povezan s števili, ki imajo svojo vsebinsko vrednost. Ta teden smo na podkastu Številke
Lepota glasbe se začne tam, kjer se poruši matematična pravilnost Opis njegovih dejavnosti je res širok: glasbenik, filozof, TV-voditelj, zgodovinar, publicist in še kaj ... predvsem pa je Boštjan Narat. Na podkastu Številke ta teden gostimo Boštjana Narata.
4
Milena Zupančič: Za skakalce vstala sredi noči "Vse življenje sem morala tekmovati sama s seboj. Ni mi se bilo dopuščeno zmotiti. A ni človeka, ki se kdaj ne bi zmotil," je prepričana Milena Zupančič. Ta teden na podkastu Številke
3
Ana Jurc: Oskarji iščejo varen konsenz "Letošnja konkurenca je taka, da Leonardo DiCaprio lahko že vadi svoj govor. Vsi bi bili šokirani, če ga tokrat ne bi dobil," pred podelitvijo oskarjev razmišlja filmska recenzentka Ana Jurc.
29
Oskarji v številkah: 93 odstotkov igralskih nominirancev je belcev Ta konec tedna bodo v Los Angelesu še 88. podelili oskarje, ki sodijo med najprestižnejše nagrade v filmskem svetu. Seznam nominirancev v vlogo prvega favorita postavlja Povratnika
84
Manca G. Renko: V Sloveniji izdanih preveč knjig " Pri umetnosti imam rada, da je resnična, da imam občutek, da sem v njej ujela del lastne ali tuje resničnosti, ki ji zmorem verjeti ," ob kulturnem prazniku razmišlja urednica AirBeletrine Manca G.
85
Infografika: Kultura v Sloveniji privablja milijonski obisk Skoraj 5.000 predstav v slovenskih gledališčih, dva milijona obiskovalcev v kinematografih in več kot 5.000 izdanih knjig in brošur je le del letnega prereza kulture v Sloveniji.
6
Simon Popek: Vojna zvezd bo postala "štanc mašina" "Ne vemo, kdaj se Vojna zvezd v resnici dogaja, ta neoprijemljivost je del tega magneta njegove priljubljenosti," je prepričan Simon Popek.
20
ZF-film ima več kot stoletno zgodovino Vojna zvezd se dogaja v galaksiji daleč, daleč proč, v naši - natančneje na Zemlji - je bilo posnetih še precej ZF-filmov, ki se dogajajo v vesolju.
58
Izštekani Jure Longyka: Glasba me mora vreči na zadnjo plat Radijska oddaja Izštekani je po naključju nastala leta 1993, danes ima kultni status, saj za povabljene glasbene izvajalce pomeni veliko čast in izziv.
11
Izštekani v številkah: 234 oddaj in 3 viktorji Izštekani so ena najbolj prepoznavnih znamk RTV Slovenija.
4

Kazalo