Ackermann je eden najbolje plačanih nemških direktorjev. V lanskem letu je skupaj zaslužil devet milijonov evrov. Foto: EPA
Ackermann je eden najbolje plačanih nemških direktorjev. V lanskem letu je skupaj zaslužil devet milijonov evrov. Foto: EPA

Sumljivo ovojnico formata A5, ki je bila naslovljena na Ackermanna osebno, so odkrili v sredo v poštni službi Deutsche Bank in po pregledu z rentgenom ugotovili, da gre za delujočo pisemsko bombo.

V ovojnici so odkrili eksploziv, ki so ga strokovnjaki dezaktivirali. Za zdaj še ni jasno, kdo bi lahko stal za nevarno pošiljko in kakšen je motiv.

Poslana pisemska bomba vliva strah, da bi lahko protesti po vsem svetu proti delovanju bankirjev postali nasilni, zaradi česar so pristojni organi v Evropi že pozvali banke k večji previdnosti. Po poročanju virov pri Deutsche Bank so poostrili varnost v vseh njihovih poslovalnicah po svetu. Vodilna nemška banka deluje v več kot 70 državah.

63-letni Ackermann je kot Švicar prvi vodja Deutsche Bank, ki ne prihaja iz Nemčije. Je eden izmed nekaj redkih visokih menedžerjev, ki je vedno obkrožen z osebnimi varnostniki. Po več kot desetih letih na čelu banke naj bi se maja prihodnje leto upokojil kot direktor.

Ackermann je med najbolj zaslužnimi, da je Deutsche Bank preobrazil v eno izmed vodilnih svetovnih bank.

Nekdanji vodja Deutsche Bank Alfred Herrhausen je bil ubit leta 1989, potem ko je bomba raznesla njegov avtomobil. Čeprav nikoli dokazano, naj bi za atentatom stali pripadniki frakcije Rdeče armade.