Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.2 od 23 glasov Ocenite to novico!
James Comey
Direktor FBI-ja James Comey ni potrdil navedb Donalda Trumpa o prisluškovanju. "Noben predsednik ne more enostransko ukazati prisluškovanja nikomur," je zagotovil Comey. Foto: Reuters
Michael Rogers
Direktor agencije za nacionalno varnost (NSA) Mike Rogers je dejal, da so kljub zadnjim zapletom odnosi z britanskimi in nemškimi obveščevalci dovolj trdni. Foto: Reuters
VIDEO
Comey zanikal obtožbe o p...

Dodaj v

Comey: Nimamo dokazov o prisluškovanju Trumpu

Preiskava o domnevnem ruskem vpletanju še poteka
20. marec 2017 ob 17:04,
zadnji poseg: 20. marec 2017 ob 17:39
Washington - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Direktor ameriške zvezne policije FBI James Comey je v zaslišanju pred kongresnim odborom zatrdil, da nima dokazov o prisluškovanju ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu.

Domneve o prisluškovanju je sprožil Trump sam, potem ko je pred kratkim na Twitterju zapisal, da mu je njegov predhodnik Barack Obama ob koncu predvolilne kampanje prisluškoval v njegovi stolpnici Trump Tower.

"Z vsem spoštovanjem do predsednikovih tvitov nimam nobenih informacij, ki bi potrjevale te tvite. Enako trdim za celoten FBI," je odboru za obveščevalno dejavnost ameriškega kongresa dejal Comey.

Njegove besede je potrdil tudi direktor agencije za nacionalno varnost (NSA), admiral Mike Rogers, ki je odločno zavrnil obtožbe Bele hiše, da so za Obamo Trumpu prisluškovali Britanci. Rogers je bil prav tako zaslišan v kongresu.

FBI preiskuje rusko vmešavanje
Je pa Comey potrdil, da FBI preiskuje domnevno vmešavanje Rusije v predvolilno kampanjo. Preiskava vključuje tudi potencialne povezave med posamezniki iz Trumpovega štaba in predstavniki ruske vlade. "Ker preiskava še poteka, ne morem povedati, kaj in koga natančno preučujemo," je pojasnil Comey.

Comey je dejal, da po navadi javno ne potrjujejo poteka preiskav. Ampak pravosodno ministrstvo ga je tokrat pooblastilo, da preiskavo potrdi, ker obstaja velik javni interes. V nadaljevanju je potem vztrajno zavračal poskuse demokratov, da pridejo do podrobnejših informacijah o sami preiskavi.

Rusija se je vpletala, a to ni spremenilo izidov volitev v ključnih državah
Comey in Rogers sta priznala, da nimata nobenih dokazov ali informacij o tem, da bi rusko vpletanje spremenilo izide volitev v Michiganu, Pensilvaniji, Wisconsinu, Floridi, Severni Karolini in Ohiu, torej ključnih državah za izid predsedniških volitev.

Oba pa sta hkrati vztrajala pri oceni obveščevalnih agencij, objavljeni januarja letos, da se je Rusija vpletala v volitve s ciljem izvolitve predsednika Trumpa. Comey je priznal, da so Rusi vdirali v računalnike demokratov in svoje dejavnosti prikrivali tako, da so ukradene informacije predajali v objavo WikiLeaksu.

Trump: Zgodbo o ruskem vpletanju so si izmislili demokrati
Predsednik Trump pa je še pred zaslišanjem v ponedeljek zjutraj objavil niz tvitov, v katerih trdi, da so si zgodbo o ruskem vpletanju v ameriške volitve izmislili demokrati, da opravičijo svoj poraz. Prav tako je poudarjal, da je prava zgodba uhajanje zaupnih informacij v medije, ki ji je treba posvetiti pozornost.

Bela hiša: Ni dokazov o zaroti Trumpa in Rusije
Iz Trumpove administracije so po razkritju, da poteka preiskava ruskega vpletanja, sporočili, da se s tem ni nič spremenilo, in zanikali zaroto z Rusijo. "Ni dokazov o zaroti Trumpa in Rusije in ni dokazov škandala Trump-Rusija," je v pisni izjavi zapisal visoki uradnik administracije. Trump pa je kasneje na Twitterju zapisal, da sta FBI in NSA pričala, da "Rusija ni vplivala na volilni proces".

Predsednik je posredno opozoril še, da je informacije o povezavah njegovih sodelavcev z Rusijo novinarjem zagotovil Obama. "Direktor FBI Comey ni zanikal, da je predsednika Obamo obvestil o klicih Michaela Flynna v Rusijo," je tvitnil Trump. Flynna je Trump moral odpustiti, ker je lagal o stikih z Rusi.

Začelo se je zaslišanje Neila Gorsucha
Pravosodni odbor ameriškega senata je v senci zaslišanja v predstavniškem domu začel zaslišanje kandidata za vrhovnega sodnika Neila Gorsucha, V skladu s pričakovanji republikanski senatorji Gorsucha hvalijo, demokrati pa so kritični do njega in do kolegov. Ponedeljek je bil dan za vnaprej pripravljene izjave članov odbora in Gorsucha, v torek in sredo bo kandidat odgovarjal na vprašanja, v četrtek pa bodo zaslišali priče. Gorsuch bo predvidoma nasledil Antonina Scalio, ki je umrl pred 13 meseci.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
Churchill W.
# 20.03.2017 ob 17:32
@WeeBay
da ti ne bo računalnik pregoru in prsti odpadli od hitrostnega tipkanja
Škrila1
# 20.03.2017 ob 18:01
WeeBay, Jaz bi prej rekel, da si ti popolnoma opran.......
uizzi
# 20.03.2017 ob 17:54
WeeBay dej nehi trolat že enkrat...

Kako se ti da??
dude
# 20.03.2017 ob 17:20
Sploh Trump ;)
zapatist
# 20.03.2017 ob 17:09
"Z vsem spoštovanjem do predsednikovih tvitov nimam nobenih informacij, ki bi potrjevale te tvite. Enako trdim za celotni FBI," je odboru za obveščevalno dejavnost ameriškega kongresa dejal Comey

Kdo bi si mislil:)

Ampak nima veze, jutri se bo spet na spoštovanem predsedniškem profilu pojavil nek twitt.., s katerim se bodo morale ukvarjati določene službe, čeprav bodo vse vedele, da se spoštovani predsednik dela norca iz vsega...iz ameriške države, ameriških institucij, ameriških volivcev, tujih državnikov...no najbolj pa iz samega sebe.
Janezski
# 20.03.2017 ob 17:15
Ja in?
Clinton je rekel: "I did not have sexual relations with that woman".
Seesaw
# 20.03.2017 ob 17:50
Obtožujejo Ruse ker naj bi vdrli v strežnike (še vedno nobenega dokaza) sami pa lahko vdirajo v vse države 24/7/365

Donnie se ne strinja s tabo.

Donald Trump: “As far as hacking, I think it was Russia”
sumljivac
# 20.03.2017 ob 19:30
Morda Trumpu nebi škodoval nasvet modrega poslovneža, kot je včasih bil:
"You can't con people, at least not for long. You can crete excitement, you can do wonderful promotion and get all kinds of press, and you can throw in a little hyperbole. But if you dont deliver the goods, people will eventually catch on." Donald Trump, The art of the deal
Churchill W.
# 20.03.2017 ob 17:27
Kot da bi kdo ki je nevtralen dejansko pričakoval, da te prisluhi res obstajajo.

Kaj pa če je Trump to čivknil, da se "fake news" vsaj začasno oddalji in pozabi na tisto kar se res preiskuje - prisluhe in vmešavanje Rusov.

In predno me kdo napade da sem anti-Trump, anti-Putin, pro--Hilary, pro-Soros....in kaj jaz vem še kdo.
Zdrava kmečka pamet (ta nadloga) mi pravi sledeče:
* prisluškovanje in obveščevalna dejavnost sta stara toliko kot "moderni" človek
* "veliki" se vedno na nek način vključujejo v notranjo politiko "tekmecev"; poraz ene strani je zmaga za njih on obratno
* na domači sceni si tekmeci vedno "mečejo polena pod noge" - da izpadejo boljši od tekmeca, ga je pač treba očrniti, ne pa dvigati v višave (v vsaki državi se to dogaja, ne samo v ZDA in Sloveniji, odvisno je samo od tega kako daleč je kdo pripravljen iti)
* "veliki" vedno igrajo na karto prevlade; strateška pozicija, "partnerji" in zavezniki po svetu, "skrb" za resourse (spet smo tam...nafta, minerali, dragoceni kamni , konec koncev tudi poceni delovna sila...) - vse to daje "velikim" moč in če jo želijo ohraniti, biti super-velesila, potem morajo pač vedno vedeti kaj počne "prijatelj" = "sovražnik"
* od 20.st naprej Rusi prisluškujejo ZDA in ZDA prisluškuje Rusom. Tako da me to ne preseneča niti v 21.st. Me pa preseneča, da obstajajo ljudje ki so sposobni ne samo reči, ampak tudi verjeti:" Ne, naši pa tega ne delajo. Naši pa niso taki."
KLIPAN
# 20.03.2017 ob 18:42
Upam na čim več afer, podtikanj, prisluškovanj, afer.......
Čim več se ukvarjajte sami s seboj, ostalemu svetu pa dajte-mir!!!!!!!!
nikhrast
# 20.03.2017 ob 18:13
WeeBay,
pa zakaj gledaš CNN, saj je isti hearing tudi na ostalih TV mrežah, misliš da je tam drugače.
Saj vidiš daTrump vleče ta kratko, še več materiala bo za komike in psihologe.
Churchill W.
# 20.03.2017 ob 18:34
@nikhrast
CNN je "fake news" in so zaslišanje, ki poteka v živo priredili.
Na Fox-u je sigurno drugačno.
Pa na NBC-ju tudi.
Še BBC prenaša nekaj drugega kot tisto na CNN-u
ti-ne
# 20.03.2017 ob 17:44
Comey: Nimamo dokazov o prisluškovanju Trumpu

:::::::::::::::::::::::::

Torej, Trump spet laže!
Kakšno presenečenje. NOT!
bajbajslo
# 21.03.2017 ob 02:36
Ne bi škodilo, če bi si dejansko pogledali, kaj je Comey izjavil na zaslišanju?
Comey ni NIKOLI (ne samo na dotičnem zaslišanju) izjavil, da Trumpu niso prisluškovali!
ti-ne
# 20.03.2017 ob 21:52
bobby8

# 20.03.2017 ob 20:30

Ne bom presenečen ko bo Obama hodil po vodi in spreminjal vodo v vino.

:::::::::::::::::::::::

Obama je out in take čarovnije so rezervirane za Pripravnika.
Zlata WC školjka tukaj pomaga. Ima zdravilne učinke.
COP
# 20.03.2017 ob 20:02
Glede na izrečeno, sta James Comey in Mike Rogers primerna za takojšnjo zamenjavo. Nihče ne sme oporekati tvitom predsednika! Go, Trump!
mb128
# 20.03.2017 ob 17:47
Ameriška tragikomedija se nadaljuje!
WeeBay
# 20.03.2017 ob 17:18
Gledam na CNN pa to je bolano!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anti Russia propaganda! Neverjetno. Glejte na CNN
audiac
# 10.04.2017 ob 21:32
Spet nafejkano na prvi strani.Klasika.
oleander
# 22.03.2017 ob 23:53
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4339602/There-gov-t-surveillance-Trump-s-transition-team.html
Podrobnosti.
oleander
# 22.03.2017 ob 23:51
https://nypost.com/2017/03/22/nunes-trump-transition-team-was-under-surveillance/
Vodja odbora za obveščevalne zadeve Nunes je v izjavi za medije izjavil, da so bili Trump in njegova ekipa podvrženi "naključnemu" prisluškovanju pred volitvami in po njih.
Ker ameriška zakonodaja prepoveduje takšno početje, je povsem logično, da so posel opravili Britanci.

Me prav zanima, ali bo rtvslo objavil to. Ali pa objavljate samo, kar vam "ustreza" ...
dharma
# 21.03.2017 ob 00:25
Na fotografiji se jasno vidi, da gre za Svetega Janeza...Avreólca mu prav lepo šajna.
simonc27
# 20.03.2017 ob 22:12
Oči je potrebno usmeriti v NSA, oni nadzirajo vse. (FBI so samo policaji.)
Za NSA je "logično", da so na njihovi listi vsi tisti (in njihovi bližnji), ki bi se lahko zavihteli na visok funkcionarski položaj, predsedniško mesto tu, verjemite, ni nobena izjema.
"NSA dragnet surveillance" program.
Ron Burgundy
# 20.03.2017 ob 22:00
WeeBay
# 20.03.2017 ob 17:29
Prijavi neprimerno vsebino
What about all of the contact with the Clinton campaign and the Russians? Also, is it true that the DNC would not let the FBI in to look?


William LeGate‏Verified account @williamlegate
@realDonaldTrump …the thing is the Clinton campaign's contact w Russia is a conspiracy from your head. Your connection is real.
719 replies 1,071 retweets 10,218 likes

HAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAH
AH
kopibrejk
# 20.03.2017 ob 21:13
Pesem dneva: Dicky B. Hardy - Who cares for the hookers
Springbok
# 21.03.2017 ob 08:29
To počasi začenja smrdeti po impeachmentu.
windmaster
# 21.03.2017 ob 06:19
Končno!
[url=""http://www.theearthchild.co.za/da
vid-rockefeller-one-of-the-most-evil-men-alive-is-finally-dead-at-101/[/url]
nikhrast
# 21.03.2017 ob 03:20
Na koncu bomo pa zvedeli da psihologi prisluškujejo Trumpu, dober prmer za analizo.
simonc27
# 20.03.2017 ob 21:56
A so raziskovalni novinarji zadovoljni s temi izjavami na zaslišanju.
Tisti naivne sort sigurno so.
Kaj je že to raziskovalno novinarstvo?!
Izjave direktorja NSA in FBI so kredibilne kot čenče branjevk na tržnici.
To so poklicni lažnivci.
Očitno so novinarji zadovoljni če direktor NSA nekaj odločno zanika, in to postane uradna resnica (do naslednjega žvižgača seveda)
kamnosek
# 20.03.2017 ob 21:07
Ja, seveda. FBI in njihov vrhovni ostržek govorijo resnico.
bobby8
# 20.03.2017 ob 20:30
Comey: Nimamo dokazov o prisluškovanju Trumpu
------------------------
Lepo da so samega sebe tako podrobno preiskali in me pri tem res presenetili s svojimi zaključki iz raziskave.
Res ZDA je pravljična dežela,ki se dogajajo res neverjetne stvari.
Enkrat po trditvah FBIja najdejo potni list,ki je padel iz gorečega letala drugič krogla istrljena iz puške naredi neverjetno rotacijo in prizadane kar sedem ran,ki ne more razložiti niti eden bolj resen fizik.
Ne bom presenečen ko bo Obama hodil po vodi in spreminjal vodo v vino.
Ron Burgundy
# 20.03.2017 ob 22:03

WeeBay
# 20.03.2017 ob 17:51
Prijavi neprimerno vsebino
Trump jih trola tudi iz uradnega profila

The NSA and FBI tell Congress that Russia did not influence electoral process.

Bravo Trump!


Glej kak trumpeka trollajo:

Emanuel Zbeda‏Verified account @therealezway 4h4 hours ago

.@POTUS what you're saying is it's okay for a foreign power to actively sabotage the our domestic political campaigns. Nice gaslight bitch.
103 replies 261 retweets 2,449 likes
Emanuel Zbeda‏Verified account @therealezway 4h4 hours ago

Emanuel Zbeda Retweeted Emanuel Zbeda

.@POTUS you have no credibility. I tweeted this yesterday predicting your underlying themes.

Emanuel Zbeda added,
Emanuel ZbedaVerified account @therealezway
Tomorrow, Trump's credibility will be openly refuted because it simply doesn't exist.
24 replies 232 retweets 1,621 likes
Emanuel Zbeda‏Verified account @therealezway 4h4 hours ago

.@POTUS sit down old man you've been caught. The whole country saw. Your cult followers will cling to this talking point but you've been had
29 replies 277 retweets 1,839 likes
Emanuel Zbeda‏Verified account @therealezway 4h4 hours ago

Emanuel Zbeda Retweeted Emanuel Zbeda

.@POTUS we see you for what you are. A menace to society. The whole country knows the danger you pose. #Impeachment

HAHHAHAHAHHAAHHAHAHAHHAHAHA
camilion
# 20.03.2017 ob 20:21
Ne vem ka se ma tu sploh za spraševat. Itaq je možno oboje. Lahko so Trumpu prisluškovali in lahko so Rusi zmanipulirali volitve. Tehnologija je pač na takem nivoju da to dopušča. Čeprav mislim da je prvo bolj verjetno kot drugo.
WeeBay
# 20.03.2017 ob 17:21
Ti ljudje so bolani. Kaj vse bi naredili da poči med Rusijo in ZDA. Neverjetno. Obtožujejo Ruse ker naj bi vdrli v strežnike (še vedno nobenega dokaza) sami pa lahko vdirajo v vse države 24/7/365
RESNICA
# 20.03.2017 ob 21:51
MMC, ni dokazov o Ruskem vmešavanju, zaorej, nehajte že zganjati rusofobijo!!!!!
WeeBay
# 20.03.2017 ob 17:24
FBI Director James Comey just now at US House Intelligence Committee Hearing: Russia "didn't deal directly with WikiLeaks".

Fakenews medii so nam lagali mesece. Se kdo spomni kako je Obama obtožil Wikileaks da sodeluje s Rusijo? No Comey je ravnokar vse to zanikal!
dR9d
# 20.03.2017 ob 17:49
če hočete res vedeti kaj so danes govorili in zakaj se gre, bo treba gledat tuckerja in hannitiy jutri zjutraj
WeeBay
# 20.03.2017 ob 17:19
Američani so neverjetni hipokriti.
dR9d
# 20.03.2017 ob 17:37
demokrati grejo rajš v vojno z rusijo, kot pa da priznajo poraz dosedanje politike...itak so skoraj vse vojne zakuhal ravno oni z njihovimi dvojnimi merili
tptb
# 20.03.2017 ob 17:10
In predstava za narod se nadaljuje.
Hočeš, nočeš; Trump je že v "NJIHOVIH" rokah.
WeeBay
# 20.03.2017 ob 17:27
Kolikokrat bodo še citirali new york times in yahoo news? Neverjetno. Eno najpomembnejših zaslišanj oni pa citirajo New York Times in Washington post pa kje si še to videl.
WeeBay
# 20.03.2017 ob 17:59
uizzi

Dobro pa ti naj perejo možgane če tako želiš.
WeeBay
# 20.03.2017 ob 17:51
Trump jih trola tudi iz uradnega profila

The NSA and FBI tell Congress that Russia did not influence electoral process.

Bravo Trump!
WeeBay
# 20.03.2017 ob 19:50
Spet citirajo Yahoo
WeeBay
# 20.03.2017 ob 17:52
Donald Trump: “As far as hacking, I think it was Russia”

Tega ni mislim resno oziroma je to moral izustiti saj bi ga takrat raztrgali.
kamnosek
# 20.03.2017 ob 17:14
Imperij Clintonovih vrača udarec!
Kazalo