Svet
FlyDubai
Letalska družba FlyDubai v skladu z odločitvijo oblasti ukinja lete v Katar in iz njega. Foto: Reuters
Doha
Štiri države so izrekle ostre obtožbe proti Katarju, ta se nanje še ni odzval. Foto: Reuters
Bahrajn
Bahrajn Katarju očita, da se vmešava v notranje zadeve. Na sliki je znameniti spomenik v Manami, okoli katerega so se leta zbirali protivladni protestniki. Njihov upor so oblasti zatrle tudi s pomočjo vojske Savdske Arabije, spomenik pa so porušile. Foto: EPA

Diplomatska ofenziva proti Katarju, ki ga obtožujejo podpiranja terorizma

Doha se na prekinitev diplomatskih stikov še ni odzvala
5. junij 2017 ob 07:23,
zadnji poseg: 5. junij 2017 ob 21:43
Riad/Abu Dabi - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Savdska Arabija, Egipt, Bahrajn, Združeni arabski emirati, Jemen, Libija (njena vzhodna vlada) in Maldivi so prekinili diplomatske vezi s Katarjem, ki ga obtožujejo destabilizacije regije in podpiranja terorističnih skupin. Katar je v odzivu sporočil, da obžaluje "neupravičeno odločitev" arabskih držav.

Savdska Arabija, Bahrajn in ZAE so ob tem katarskim rezidentom in obiskovalcem dali dva tedna časa, da zapustijo njihove države, Katar pa so tudi izločili iz koalicije pod vodstvom Savdske Arabije, ki izvaja vojaške operacije v Jemnu.

Savdska Arabija je zaprla svoje meje in prekinila zračne, morske in kopenske vezi s Katarjem, BBC navaja poročanje državne savdske tiskovne agencije SPA. Kot navajajo savdske uradnike, so se za prekinitev stikov odločili, ker "želijo zaščititi svojo nacionalno varnost pred nevarnostmi terorizma in ekstremizma". Ob tem SPA navaja izjavo savdskih oblasti, da "Katar podpira več terorističnih in sektaških skupin, ki želijo destabilizirati regijo, med njimi Muslimansko bratovščino, Islamsko državo in Al Kaido, ter nenehno promovira njihova sporočila skozi svoj medij". Kot poroča Reuters, se to nanaša na poročanje Al Džazire, ki je v lasti katarske države.

Na savdsko-katarski meji naj bi obtičalo na tisoče tovornjakov s hrano. Meja s Savdsko Arabijo je edina kopenska meja Katarja, ki je odvisen od zalivskih držav. Okoli 80 odstotkov hrane pridobi namreč prek večjih arabskih sosed. V Katarju, državi z 2,5 milijona prebivalcev, se bojijo pomanjkanja osnovnih potrebščin, številni ljudje pa so začeli delati zaloge hrane in drugih potrebščin.

ZAE in Savdska Arabija so ustavili izvoz belega sladkorja v Katar, kar bi lahko prizadelo tamkajšnje potrošnike v času islamskega svetega meseca ramazan, ko je povpraševanje veliko. A ZAE in Savdska Arabija, skupaj z Egiptom, bi lahko bili tudi tarča povračilnih ukrepov, saj so zelo odvisne od katarskega utekočinjenega zemeljskega plina.

Savdske oblasti so v izjavi Katar obtožile tudi, da podpira oborožence v večinsko šiitski regiji Katif na vzhodu Savdske Arabije in v Bahrajnu, za katerimi naj bi stal Iran. Tudi Egipt je zaprl svoj zračni prostor in pristanišča za katarski promet, je sporočilo egiptovsko zunanje ministrstvo.

Egipt je katarskemu veleposlaniku v Kairu sporočil, da mora v 48 urah zapustiti državo. Katarskega veleposlanika so danes pozvali na zunanje ministrstvo, kjer so mu predali sporočilo, v katerem piše, da se je končal njegov mandat v Egiptu. Za recipročni ukrep se je potem odločil tudi Katar. Egiptovskemu odpravniku poslov v Dohi so dejali, da mora v 48 urah zapustiti državo.

ZAE: Diplomati imajo 48 ur časa za odhod
Združeni arabski emirati so dali katarskim diplomatom 48 ur časa, da zapustijo državo. Abu Dabi Doho obtožuje, da "podpira in financira terorizem, ekstremizem in sektaške organizacije", BBC navaja poročanje tiskovne agencije WAM. Kot poroča Reuters, letalska družba Etihad Airways s torkom ukinja lete v Doho in iz nje, enako je napovedala dubajska letalska družba FlyDubai. Lete v Katar sta ustavili tudi savdska letalska družba Saudi Arabian Airlines in dubajska družba Emirates.

Bahrajn prekinja vezi s Katarjem, ker Doha "pretresa varnost in stabilnost Bahrajna in se vmešava v njegove zadeve", poroča tamkajšnja državna tiskovna agencija.

Četverici držav sta se pridružila še Libija oziroma njena vzhodna vlada in Jemen, ki je ob tem pozdravil izločitev Katarja iz koalicije pod vodstvom Savdske Arabije, ki izvaja vojaške operacije v Jemnu. "Katarska praksa sodelovanja s hutijevskimi milicami in podpiranjem ekstremističnih skupin je jasna," je v izjavi sporočila vlada.

Katar: Odločitev je neupravičena
Katarski zunanji minister je v odzivu na potezo štirih držav dejal, da obžaluje njihovo odločitev, ki je po njegovih besedah "neupravičena". Ob tem je dejal, da je v ozadju njihovih ukrepov želja po nadzoru Katarja oz. "političnem skrbništvu", kar je kršitev katarske suverenosti. Po njegovih besedah se Katar spopada s kampanjo laži, ki vključuje tudi popolno potvarjanje dejstev, z njo pa mu želijo škodovati. Dejal je, da Katar spoštuje suverenost drugih držav in se ne vmešava v njihove notranje zadeve, hkrati pa ostaja zavezan ustanovni listini Sveta za sodelovanje v Zalivu (Gulf Cooperation Council, območna organizacija, ki združuje Bahrajn, Kuvajt, Oman, Katar, Savdsko Arabijo in Združene arabske emirate).

Katarska letalska družba Qatar Airways je prek svoje spletne strani sporočila, da ukinja vse lete v Savdsko Arabijo.

VIDEO
Arabske države proti Katarju

Iran spominja na Trumpov obisk Riada
Iran, nasprotnik Savdske Arabije, ki naj bi bil po poročanju Reutersa prava tarča ukrepov zalivskih držav, je sporočil, da za zadnjimi dogodki stoji Trumpov obisk Riada prejšnji mesec, vse strani pa pozval, naj presežejo razlike.

ZDA poziva države, naj poskušajo premostiti razlike
Ameriški zunanji minister Rex Tillerson je v odzivu na odločitev štirih držav dejal, da ne pričakuje, da bo to pomembno vplivalo na boj proti t. i. Islamski državi. "Ne pričakujem, da bo to imelo kakšen pomemben vpliv, če sploh, na enoten boj proti terorizmu v regiji in svetu," je Tillerson dejal med obiskom v Avstraliji. Ob tem je države, ki tvorijo Svet za sodelovanje v Zalivu, naj poskušajo premostiti razlike. V Katarju je sicer veliko ameriško oporišče.

Tokratni ukrepi so veliko strožji kot leta 2014, ko so Savdska Arabija, Bahrajn in Združeni arabski emirati umaknili svoje veleposlanike iz Katarja. Takrat so države ohranile prometne oz. potovalne povezave, Katarcev pa niso izgnale.

K. T., B. V.
Prijavi napako
Komentarji
veza
# 05.06.2017 ob 07:29
Kaj bo pa z našo đamijo sedaj, a je ni finaciral prav Katar?
direndaj
# 05.06.2017 ob 07:42
Dobra novica. Hijene so se začele grizti med seboj.
Ni pa čisto jasno kaj v tej skupini počne Egipt?
COP
# 05.06.2017 ob 08:01
Ha, ha, ha...Saudova Arabija je obtožila sosednji Katar podpiranja terorističnih skupin. Tista Saudova Arabija, ki aktivno promovira nauke vahabizma, iz katerega so vzniknile teroristične skupine. Držite tatu, je rekel tat.
Alchemist
# 05.06.2017 ob 07:56
Savdijci naj raje popucajo pred svojim pragom.
bistri08
# 05.06.2017 ob 08:04
Tudi vaje dolgobradcev pri Litiji so bile miroljubne narave. Le avstrijci nekaj paničarijo.
samo.hladnik
# 05.06.2017 ob 08:18
In ravno Katar je plačal ljubljansko džamijo.Zakaj ravno oni? Vsak zakaj ima svoj zato.
za_vse_sem_sam
# 05.06.2017 ob 08:03
Politiki so uničili prihodnost našim otrokom in vnukom
Sebastjan666
# 05.06.2017 ob 08:25
Četverica držav prekinila stike s Katarjem, ki ga obtožujejo podpiranja terorizma

To se bere takole:
Teroristična organizacija Al-kajda obtožuje teroristično organizacijo Muslimanska bratovščina terorizma.

Še malo za zabavo, kako stvari v resnici stojijo:
Savdski kralj Salman bin Abdulaziz ima pod seboj (po vzoru zahodne filantropije) al-Haramain Foundation, katero je U.S. Department of the Treasury (smešno, ampak je res:) leta 2004 obtožilo financiranja terorizma in povezave z al-kajdo ter Osamo.
Med letom 2004 in 2010 je 14 podružnic te filantropske fundacije bilo pod sankcijami UNa - tega istega UNa, v katerem sedaj Savdska Arabija in njen al-kajdin kralj Salman bin Abdulaziz predstavlja Človekove pravice.
Te al-kajdine podružnice, ki jih ima Kralj Salman preko svoje fundacije, pa so med drugim v Afganistanu, Albaniji, Nizozemskem, Bosni, Kitajskem, Združenih državah,.......

Glavne izvoznice orožja, ZDA (danes Trump), Nemčija (Trumpova kao nasprotnica :) Merkel), pa lepo prodajajo orožje al-kajdi, mislim reči, Savdski Arabiji.

Na drugi strani, pa imamo Tamima bin Hamada Al Thanija iz Katarja, ki podpira muslimansko bratovščino (muslimansko bratovščino je ustanovil prostozidar Hassan al Banna - pod vplivom britanske oligarhije (tudi visoki prostozidarji), kasneje pod vplivom nacistov).
Thani je šolan v Veliki Britaniji - Sherborne School (International College), Harrow School, Royal Military Academy Sandhurst.
Je pa lastnik PSG F.C, :)
Thani je pa še vodja Qatar Investment Authority - 335 milijard $ - največ v Veliki Britaniji, meddrugim v Barclays 12,7 %.
Tako kot se seveda spodobi za ostale te sorte, ima tudi Katar svojo filantropsko fundacijo - Qatar Charity, ki deluje preko QIA - sodeluje pa z Bill Gatesovo Fundacijo, UNom, UNICEFom (v Afriki in na bližnjem vzhodu), UNHCRjem...
In preko tega filantropskega programa Qatar Charity, tako kot Savdska Arabija, financira terorizem, in urjenjem teroristov v oddaljenih področjih.
Katar ima še Qatar Islamic Bank, katera je znana pod tesnem sodelovanju z Al Rajhi Bank - ki je največja islamska banka (deluje po šariji) na svetu, ter je v lasti Savdske arabije - Al- Rajhi Bank pa je seveda znana po tem, da je financirala (zagotovo tudi danes) najvišje predstavnike Al-kajde.

Kakšen boj se bije med teroristi.
KLIPAN
# 05.06.2017 ob 07:54
Super.
Ameriški zavezniki in prijatelji Saudijci pa seveda spet nič nič krivi, čeprav ravno oni od Amerov pokupijo največ orožja.
bistri08
# 05.06.2017 ob 08:02
Mi se nimamo kaj bati. So nam povedali, da ima mošeja miroljubne namene. Pa še jankovic nas bo zaščitil, anje
politik kritik
# 05.06.2017 ob 07:58
Treba stestirat na novo nabavljeno orožje....
DrMinistr
# 05.06.2017 ob 08:39
Hahaha...Savdijci očitajo Katarcem podpiranje terorizma? Kot bi Hitler Musoliniju očitak kršenje človekovih pravic :)
No, sicer je pa gotovo dobra novica, da so se skrajni izlamisti v najvišjih krogih začeli gristi med sabo.
mataj-finance
# 05.06.2017 ob 08:08
. . . med njimi Muslimanske bratovščine.
!?

Kaj pa AlKaida, ISIS in ostali vahabiti?

Muslimanska bratovščina je za Saudske pojme zgleda premalo ekstremistična. Zamerijo ji verjetno tudi to, da zanemarja terorizem. Še huje, drznila si je celo obsoditi najnovejši napad. CIA je gotovo popizdila zaradi tega.
anny22
# 05.06.2017 ob 08:29
Za nepoučene...ta država financira ljubljansko džamijo. Super. Tudi te, ki so "prekinile stike", spadajo na enak seznam.
veza
# 05.06.2017 ob 08:13
Naj ostanejo dol in se zmenijo med sabo, kdo je , kdo!
velika uharica
# 05.06.2017 ob 08:07
Dobro, še več takih razdorov med njimi, vsaka vas naj ima svojo interpretacijo Korana, pa čim več orožja jim prodat.
nonparel
# 05.06.2017 ob 08:27
Da malo popravim zgornji komentar sokomentatorja: Politiki in pohlepni bogatuni so uničili prihodnost naših otrok in vnukov.
std04152
# 05.06.2017 ob 08:05
Hahahahahahahahahaha umru od smeha. Kakšne pravljice. Takšne k majo happy ending na koncu.
Prismuknjen
# 05.06.2017 ob 08:28
Naj se zdaj stepejo med sabo.
sirus
# 05.06.2017 ob 08:07
Al Jazeera je TV kanal Islamske države.
Sorrento
# 05.06.2017 ob 09:23
Dajana B, to počnejo ravno zato, ker berejo koran. Točno tam je zapovedan džihad zoper preklete nevernike in to je to.
veza
# 05.06.2017 ob 09:27
Dajana_B
# 05.06.2017 ob 09:20

v resnici se muslimani pobijajo med sabo odkar se je ta religija ustanovila, prav, njihov problem, a zakaj bi sedaj to prinašali k nam, saj tudi mi nismo veliko boljši, a tega res ne potrebujemo!
balrog
# 05.06.2017 ob 08:52
Največji podporniki terorizma obtožujejo majhnega podpornika terorizma. SAVDSKA Arabija je glasnik Zla,je generator radikalnega islama.
HOR
# 05.06.2017 ob 15:05
Saudski vahabistični muslimani so zgodovinsko tesno povezani z Saudskim plemenom. Sauska kraljeva hiša vzdržuje wahabizem, ki v zameno zahteva brezpogojno vdanost Saudskemu kralju (čepra je ta pil vino z Bushem...). Saudski teokratski fašizem tako vzdržuje teroristične Talibane in Al-Qaedo, ki so v glavnem vahabisti in zdaj njim blizu podobna in kompatibilna veja salafisti.

Zgodovinska zgodba se opisuje približno tudi tako:
Britanski imperijalizem je za svoje interese spodkopavanja Otomaskega imperija in kompletnega islama na tem področju potreboval po starem receptu "divide et empera" razdor in vojne med muslimani. Ker pa Koran ne dovoljuje vojne muslimana proti muslimanu je bilo to potrebno zaobiti in tudi zato je britanski agent (ali z britanskimi agenti povezan in pod vplivom britanskih sugestij) Mohamed bin abdul Wahhab (tudi Ibnu Alwahab) zasnoval wahabizem v katerem je to dovoljeno po principu, ki bi ga lahko opisali tudi, da je dober ne-vahabit le mrtev ne-vahabit, še posebej šiitski musliman... Njihova verzija pa v mnogočem odstopa od islama iz časa preroka in nastanka, tako, da jih mnogi muslimane ne štejejo za sunite pod katere se sami prištevajo. Veza in generator zadeve na terenu je bil britanski agent Mr. Hamper, ki je zadeve lepo popisal v knjigi. obstajajo pa tudi islamski opisi tega nastanka vahabizma -Fitnatul Wahhabiyyah (Grožnaj vahabizma) od muftija Meke šejka Ahmad Zayni Dahlan-a (povezave pod textom). Saudijci pa kakopak te navedbe zanikajo, kot blasfemično izmišljotino...

Vahabisti so tako danes hrbtenica vzdrževanja in financiranja terorizma za prelivanje nedolžne predvsem muslimanske, pa tudi nekaj nemuslimanske krvi za svoje in zahodne interese.
V linkih lahko tako vidite Obamovo klanjanja sudskemu kralju in lubčkanje Busha jr. s saudskim kraljem (Trumpovo obnašanje in plesanje s Saudijci s sabljami je iz tega vidika še relativno "spodobno", čeprav v bistvu podoben štos...)

Sicer majhen Katar pa ima velik vpliv v islamskem svetu in za protiutež glede na aktivnosti svoji "prijaznih" muslimanskih sosed vzdržuje in podpira v obrambo svojih interesov v svoji okolici različne oborožene formacije, ki pa bi jih težje primerjali z vahabističnim terorizmom in ki niso delujoče na zahodu, vsekakor pa ne podpira ISIS ali drugih teroristov, ki jih vdržujejo vahabiti. Podpira pa katar borce Hamasa, ki jih ne šteje za teroriste in je tako trn v peti mnogim ( Saudijci na podpirajo Palestincev in so v de facto solidnih odnosih z Izraelom...). Dodatno pa ima Katar zelo bogate zaloge nafte in plina.
Egipt pa je v tej skupini proti Katarju verjetno zato (in še za kaj), ker so Katarci podpirali Islamsko bratovščino med "Arabsko pomladjo".

Diplomatska ofenziva proti Katarju,zaradi podpiranja terorizma je tako samo farsa za javnost za katero se malenkost skrivajo expanzijske težnje Saudijcev, ki bi radi vladali nad Islamom (tudi na zahodu) s pristankom zahoda. Sedanja vlada Jemna pa je tako in tako le oktroirana kvizlinška vlada s strani Saudijcev, v okviru napada na Jemen in vmešavanja v notranje zadeve tuje države , čemur so se uprli Hutijci, ki so tradicionalni branilci Jemna in nič fanatična ali teroristična veja islama, ki se le za silo približno šteje kot šiitska. In tudi njihm, ponaga Katar podobno,kot vedno bolj Iran saj Hutiji nimajo druge izbire glede na agresijo Saudijcev , zahod in saudijci pa jim v okviru propagandne vojne pripisujejo delovanja po nareku Irancev, kar je daleč od dejstev...
Katar pa je obsodila tudi marionetna vlada Libije, itd.

Kako že gre tisto evergreen vprašanje nastalo v časih socijalističnega državnega kapitalizma, kot naslov gledališkega dela (v originalu): DA LI JE MOGUĆE DRUGOVI, DA SMO SVI MI VOLOVI...!?" - Kaj je mogoče, tovariši, da smo vsi voli...!? (avtor Jovan Kesar)

Skratka za začetek naj Anglosaxoni in Franki ter naknadmo sodelujoči frici sami pojedo kar so si tam skuhali s svojim (neo)imperijalnem vmeševanjem in z vahabiti, ostale pa naj s to vročo čorbo in z računom za njo pustijo pri miru...

LINK ali copy-paste v iskalnik
http://forum.interpals.net/forum/interpa
ls/religion-philosophy/91862-wahabism-the-british-spy-hempher-and-the-ottomans
LINK ali copy-paste v iskalnik
https://en.wikipedia.org/wiki/Memoirs_of
_Mr._Hempher,_The_British_Spy_to_the_Mid
dle_East
LINK ali copy-paste v iskalnik ali copy-paste v iskalnik
www.sunna.info/antiwahabies/wahhabies/ht
m/spy1.htm
LINK ali copy-paste v iskalnik
http://www.sunnah.org/aqida/fitnatulWahh
abiyyah.htm
( pri letnicah upoštevajte muslimansko štetje, mi se začne 15 ali 16 julija 622 n.š.)
Pa še malo problemov dotične zgodovine..,
LINK ali copy-paste v iskalnik
http://lostislamichistory.com/how-the-british-divided-up-the-arab-world/
RYAN
# 05.06.2017 ob 13:03
na national geografic pa z svojim dokumentarcem učijo da je asad sam ustvaril ISIS,
preklete hijene!
zozozo
# 05.06.2017 ob 12:29
Ta članek pa ni ravno informativen.

To, da je Savdska Arabija prekinila odnose s Katarjem zaradi "podpiranja terorizma" je očitna cvetka, ker Savdska Arabija teroriste podpira precej bolj (pa ne samo finančno, ampak tudi ideološko) kot Katar.

So jih pa tudi obtožili sodelovanja z Iranom, kar je za Savdce sigurno veliko večji zločin od kakršnega koli terorizma.
patriot1970
# 05.06.2017 ob 09:31
Še vedno ne vem ali je to le propaganda ali resnični govor,...našemi MMC-ju se kaj takšnega ne zdi vredno raziskati!


Govor Abdurrahmana ibn Abdulaziz as- Sudaisa iz leta 2016, imama najpomembnejše mošeje na tem svetu, v Meki.

"O Alah, nakloni zmago, čast in moč našim bratom džihadistom v Jemnu, Siriji in Iraku in po celem svetu. Naj zmagajo nad izdajalskimi Judi, zlobnimi Kristjani in pasjimi Ateisti".

https://www.corrispondenzaromana.it/noti
zie-dalla-rete/limam-alla-mecca-che-la-jihad-vinca-i-malvagi-cristiani/
izo
# 05.06.2017 ob 08:52
lol, savdijcem pride vsak izgovor prav, očitno tudi oni, tako kot zda, počasi izgubljajo tla pod nogami, oz je itak vse organiziran medijski napad, ki ga mmc veselo goni, tudi ustrezno obdelano sliko so dali gor..
Homer.
# 05.06.2017 ob 08:40
samo.hladnik
# 05.06.2017 ob 08:18
Katar je plačal ljubljansko džamijo.Zakaj ravno oni? Vsak zakaj ima svoj zato.
-------------
Ni pomembno kdo je dal denar, ampak kaj se bo tam propagiralo.
Ker so pri nas predvsem bosanski muslimani, večina pa ne podpira vahabizem, smo lahko dokaj mirni.
Bi pa država morala narediti nekaj reda in "razgnati" skupine, ki se tudi v Sloveniji ukvarjajao s promocijo vahabizma. Npr:
Društvo za promocijo islamske kulture v Sloveniji El Iman
in
Ensarud-Din
zenga.zenga
# 05.06.2017 ob 11:18
Ni treba biti nek poseben politolog , da takoj dojameš kam pes taco moli . To je enostaven manever zavajanja za zahodne naivne široke ljudske množice , da bi verjeli , da je vsega kriv Katar ne po tisti ki dejansko v največji meri stojijo on financirajo ISIL ter ostale podobne frakcije .
Verjetno je Katar na kakršen koli način najšibkejši člen ,, koalicije ,, pa se ga bodo znebili na način da ga obtožijo za vse skupne ,,grehe,, . Umazanija Savdove barabije in njenih ,,partnerjev ,, res ne pozna meja . seveda pa je tudi jasno da se dogaja ,,pod marelo ,, ZDA , Izraela in
Anglije ...
smallbudget
# 05.06.2017 ob 10:01
@Homer
Ni pomembno kdo je dal denar, ampak kaj se bo tam propagiralo.
Ker so pri nas predvsem bosanski muslimani, večina pa ne podpira vahabizem, smo lahko dokaj mirni.


Glede na izjavo Katarca novinarki, ki ga je vprašala kakšen veronauk se bo izvajal v ljubljanski mošeji in ji je odgovoril: I pay, I play, nisem ravno miren.
Robiland
# 05.06.2017 ob 08:38
Savdijci naj se samoizlocijo iz sveta.
endrug
# 05.06.2017 ob 08:38
@COP, kakor si napisal: "Držite tatu, je rekel tat."
janez123
# 05.06.2017 ob 13:07
A niso to tisti, ki financirajo pri nas :)
sirus
# 05.06.2017 ob 10:13
KLIPAN

Mal boš moral še prispevat, jim je zmanjkalo denarja za dokončanje. Samo še za drevo miru so zbral ta mesec.
aparat-čik
# 05.06.2017 ob 09:16
"Ne pričakujem, da bo to imelo kakšen pomemben vpliv, če sploh, na enoten boj proti terorizmu v regiji in svetu,"

Tillerson je diplomatsko povedal, da jih Qatar ne zanima več. SA lahko z njim naredi kar hoče.
štajerc64
# 05.06.2017 ob 11:03
so si našli grešnega kozla ?
veza
# 05.06.2017 ob 09:24
Prismuknjen
# 05.06.2017 ob 08:28

Naj se zdaj stepejo med sabo.

saj to počno že 1.500 let in več, a zakaj bi njihove boje imeli tu, v Evropi, tega ne razumem, naj ostanejo, kjer so!
dopisnik
# 05.06.2017 ob 09:18
Naj te ne skrbi.
Zgradila se bo, kot v vseh zahodnih prestolnicah.

----------------------------
Ne vem, no. Izgubiti takega sponzorja ni kar tako. Sicer obstaja zakonska rešitev, tudi za take primere. Džamija v stečaju d.o.o. :)
pašeresje
# 05.06.2017 ob 09:15
Moje mnenje:
Če je tako kot Sebastjan666 piše, potem bomo kmalu slišali tudi od Katarja, koga pa financira Savdska Arabija.

Ve se, da je večina napadaljcev 11.9. na New York prihajala ravno iz SA...(tudi Osama bin Laden je bil iz SA).

Upam, da mediji to dobro pokrijejo.

In tudi o oboroževanju teh financerk terorizma.

In če smem pripomniti: Savdska arabija predseduje komisiji za človekove pravice, naj sprejme tudi kakega prebežnika, razen, če pri tem ne gre za človekove pravice (potem jih najbrž ni treba sprejeti tudi bolj oddaljenim državam z drugega kontinenta, z drugo kulturo, jezikom, vero, mentaliteto)...
namesto, da se gredo financiranje terorizma, ki sproža te migracijske valove proti Evropi in vmes širjenja potencialnih teroristov.

Naši voditelji, bi morali biti sposobni povedati resnico, primerno ukrepati in nas zavarovati. Če smo demokracija, bi jih smeli v nasprotnem primeru na volitvah zamenjati
QUENDI
# 05.06.2017 ob 08:59
....Savdske oblasti so v izjavi Katar obtožile tudi, da podpira oborožence v večinsko šiitski regiji Katif na vzhodu Savdske Arabije in v Bahrajnu, za katerimi naj bi stal Iran......tule je haklc ne pa terorizem.....no, tudi v boljših družinah pride do razkola.....ampak združil jih bo kapital.......
el CARTEL
# 05.06.2017 ob 08:50
razen zahoda,
zahod seveda ni prekinil stikov saj islamske teroriste podpira.

le ne podpira, da se jihadizem izvaja ne evropskih tleh. če se izvaja v siriji, je ok, ampak pri nas pa ne.
Homer.
# 05.06.2017 ob 08:30
A to ravno tiste države, ki najbolj podpirajo ISIS in druge glavorezce.
Američani pravijo:
"Premostite razlike".....
in skupno podpirajte ISIS
erny1
# 05.06.2017 ob 19:04
Saudi Arabia accusing Qatar of supporting terrorism is like Bonnie accusing Clyde of robbing banks.
Lord Vader9
# 05.06.2017 ob 11:07
Največji slo levičar je pa še zadnji čas sklenil posel s Katerjem in potegnil 10%!
SF-SN
# 05.06.2017 ob 10:26
Vse se je začelo z Tweeti katarskega glavnega šejka, v katerih nasprorotuje napetosti z Iranom, ter obtožuje Savdsko Arabijo podpiranja terorizma.
Tweeti so bili hitro izbrisani in Katar je trdil, da jim je nekdo vdrl v račun, Savdska Arabija pa ne vrjame temu.

Nevem če ni res Iran vdrl v račun in objavil vse, da se njihovi nasprotniki ukvarjajo sami s sabo :D
Lovec
# 05.06.2017 ob 10:08
Kaj to pomeni, da je Jankoviću poleg Javno-zasebnega partnerstva, propadlo tudi Javno-zasebno-versko partnerstvo.
Torej kakšen telefon zavrti, pa gre na DUTB, pa bo.
patriot44x2
# 05.06.2017 ob 09:04
Teroristi so prekinili stike s teroristi. In kaj je zdaj drugače kot včeraj?
KLIPAN
# 05.06.2017 ob 08:53
Trump naj hitro podpiše še za kakih 100 miljard novo orožarsko pogodbo z šeriatskimi Saudijci, ker za podpiranje terorizma bodo na koncu itak krivi Sirija, Iran, Libanon.....ki se sicer borijo proti Isis-u, ampak v očeh Amerike in zahoda bodo ziher oni krivi.
Lešnik
# 05.06.2017 ob 10:43
Na kratko. Terorizem se bije s terorizmom, da lahko zmaga terorizem.
Kazalo