Svet
Donald Trump
Donald Trump ima o sebi zelo visoko mnenje. Foto: Reuters
Knjiga Ogenj in bes
Knjiga Ogenj in bes je že postala uspešnica. Foto: Reuters
Rex Tillerson in Donald Trump
Lani se je poročalo, da ima Tillerson zelo slabo mnenje o Trumpu, kar je sam zanikal. Foto: Reuters
Donald Trump
Predsednik Trump je želel preprečiti izid knjige Ogenj in bes. Foto: Reuters

Dodaj v

Donald Trump se je v odzivu na knjigo označil za "zelo stabilnega genija"

Trump knjigo, katere izid je želel preprečiti, označil za dolgočasno
6. januar 2018 ob 08:57,
zadnji poseg: 6. januar 2018 ob 14:27
Washington - MMC RTV SLO, STA

Po izidu knjige Ogenj in bes, v kateri avtor piše o kaosu v Beli hiši in dvomi o sposobnosti Donalda Trumpa za predsednikovanje, je Trump zase dejal, da je "zelo stabilen genij".

"Pravzaprav sta bili skozi vse moje življenje moji glavni prednosti duševna stabilnost in to, da sem zelo pameten," je Trump zapisal na družbenem omrežju Twitter. "Bil sem ZELO uspešen poslovnež, največja televizijska zvezda in v prvem poskusu sem postal predsednik ZDA. To me najbrž kvalificira ne le kot pametnega, ampak tudi kot genija ... In ob tem zelo stabilnega genija".

Po izidu knjige Ogenj in bes Michaela Wolffa, katere izid je želela Bela hiša preprečiti, se vrstijo odzivi na zapisano. Avtor knjige, ki pravi, da ta temelji na okoli 200 intervjujih, je namreč zapisal, da je osebje v Beli hiši Trumpa imelo za "otroka". Trump, ki je želel preprečiti izid knjige, je to označil za "dolgočasno in neresnično", avtorja pa za "popolno zgubo", poroča BBC. Kot je dejal, mediji in drugi vsiljujejo to knjigo, da bi mu škodili. "Morali bi poskusiti zmagati na volitvah. Žalostno!", je še dejal Trump.

Zunanji minister Rex Tillerson, za katerega se je lani poročalo, da je Trumpa označil za "idiota", je za ameriško televizijo CNN dejal: "Nimam razloga, da bi dvomil o njegovem duševnem zdravju". Je pa glede Trumpa dejal, da "ni tipični predsednik iz preteklosti". Dodal je, da ima s predsednikom "odnos, ki se razvija", zavrnil pa je ugibanja, da bo odstopil zaradi domnevnega spora s Trumpom.

Med drugim knjiga trdi tudi, da je zmaga na predsedniških volitvah Trumpov tabor šokirala in prestrašila. Trump naj bi bil jezen, ker se največji ameriški zvezdniki niso udeležili njegove inavguracije.

V knjigi izstopa mnenje nekdanjega Trumpovega tesnega sodelavca in glavnega stratega Bele hiše Steva Bannona, da je bilo srečanje Trumpovega sina Donalda mlajšega poleti 2016 v Trumpovi stolpnici z rusko pravnico "izdajalsko in nedomoljubno".

Nekateri ameriški mediji so sicer kritizirali in podvomili o točnosti delov knjige. Kot pa pravi BBC-jev poročevalec Jon Sopel, knjiga prikaže paranoidnega predsednika in kaotično Belo hišo, tudi če je res le pol njene vsebine.

Iz Bele hiše v Camp David
Trump v petek ni hotel odgovarjati na vprašanja glede knjige in se je odpravil v predsedniško letovišče Camp David, kamor se je do nedelje umaknil skupaj z vodilnimi republikanci in pomembnimi člani svoje vlade na politična posvetovanja o zakonodajnih prioritetah letošnjega leta.

Ameriški mediji so opazili, da med povabljenimi ni pravosodnega ministra Jeffa Sessionsa, na katerega je Trump jezen, ker se je izločil iz preiskave o t. i. ruski aferi in ga ni zaščitil pred njo. Na pravosodnem ministrstvu so potrdili, da minister res ni bil povabljen.

S Trumpom pa so na posvetovanja med drugim odpotovali vodja Agencije za zaščito okolja Scott Pruitt, ki naj bi ciljal na Sessionsov položaj, podpredsednik Mike Pence, vodja senatne večine Mitch McConnell in predsednik predstavniškega doma Paul Ryan.

V Camp David so odšli tudi Tillerson, obrambni minister James Mattis, direktor obveščevalne službe Cia Mike Pompeo, ministrica za šolstvo Betsy DeVos, gospodarski svetovalec Gary Cohn, tiskovna predstavnica Sarah Sanders in drugi.

Trump: Borzni trg je zelo napredoval
Trump je ob odhodu v Camp David novinarjem omenil, da je borzni trg v petek zelo napredoval in bo še naprej, da se posledice nedavno sprejetih davčnih olajšav, ki bodo sicer najbolj koristile velikim korporacijam in naj bi močno povečale proračunski primanjkljaj, že občutijo bolj, kot je kdor koli pričakoval, poročilo o zaposlovanju je dobro in Ameriko spet delajo veliko.

V Camp Davidu bodo govorili o zagotavljanju nadaljevanja gospodarske rasti, o nacionalni varnosti, reformi na področju priseljevanja, proračunu, obnovi infrastrukture, reformi socialne varnosti, mamilarski krizi, zdravstvu in tudi o kongresnih volitvah novembra letos.

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
Svit-1
# 06.01.2018 ob 09:20
Ja, ja, jaz tudi ne dvomim o Trumpovem duševnem zdravju ....
Vse jasno!
Tao3
# 06.01.2018 ob 09:39
Tillerson seveda NE dvomi o Trumpovek duševnem stanju - ker ve kakšno je. Na ravni sedemletnika v peskovniku, ki se dere da je njegov ati najmočnejši ...
lancia
# 06.01.2018 ob 09:40
Trump vsak dan na MMC lepo pokrije naše notranje probleme.
patriot1970
# 06.01.2018 ob 09:17
Običajno jutro na MMC-ju,....začinjen članek o Trumpu:

Tokrat ste v tekst spet pozabili vključiti briljanten izsert iz knjige:
........na koncu pa je samega sebe prepričal, da si je zmago zaslužil......

...pred tem pa je bil prepričan, .....da si zmago zasluži Hillary?
Tao3
# 06.01.2018 ob 09:15
Freak Show se nadaljuje ... sedaj veste tudi kaj si njegovi NAJZVESTEJŠI in NAJTESNEJŠI sodelavci mislijo o njem. Do včeraj jih je hvalil, sedaj ko so povedali resnico so pa slabi ... O Donald, odloči se, ni to tvoja beautiful ekipa, ki si jo vseskozi tako hvalil?
polarni123
# 06.01.2018 ob 15:44
Definitivno je Trump genij. Nerazgledan, nevzgojen in nesposben nacisoid je postal najpomembnejši človek na svetu. Je pa tudi slika volilcev. Nič dobrega se nam ne piše ko nam svet soustvarja tak genij.
KLIPAN
# 06.01.2018 ob 15:57
Da sebe imenuješ "borec proti skrajnemu islamu", potem pa greš na svoj prvi obisk v Saudovo Arabijo in tam podpišeš rekordno pogodbo o prodaji orožja v zgodovini in to šeriatski Saudovi Arabiji nisi samo genij ampak nadgenij.
Da o genijalnosti svojih volilcev niti ne govorim.
seven7
# 06.01.2018 ob 15:43
Kot napihnjena žaba ko se pa razjezi pa kot rdeč pura.
Seesaw
# 06.01.2018 ob 10:04
Potrjeno. Michael Wolff je lažniva zguba.

Bannon tudi?
veza
# 06.01.2018 ob 09:53
Tilerson- Trump ni tipičen predsednik iz preteklosti.
Ja, res, nobena taajnica mu ga ni še povlekla (Clinton), ni napadel še nobene države (Bush), ni prejel Nobelove nagrade za mir, čeprav je netil vojne (Husein Obama).
šurda
# 06.01.2018 ob 09:31
RJSlo
Kakšna hinavščino vidiš pri meni ? Pa ponovimo vajo od
včeraj jaz ŠURDA nisem tema te pestre debate, ki poteka
že najmanj 2 dni, tema je knjiga in odziv na njo !

Misliš, to da sem ga podpiral zdaj pa sem proti ? Ja to je
moja, tvoja, naša pravica, da povemo oziroma napišemo
svoje mnenje tudi to, da te je nekdo razočaral in mene je
predsednik ZDA Donald Trump res zelo razočaral saj iz
dneva v dan dokazuje, da ni zrel funkciji, ki jo opravlja.
copcop
# 06.01.2018 ob 14:02
WeeBay
Actually, throughout my life, my two greatest assets have been mental stability and being, like, really smart. I went from VERY successful businessman, to top T.V. Star to President of the United States (on my first try). I think that would qualify as not smart, but genius....and a very stable genius at that!

Se strinjam. Predsednik, ki se dere, da ima večjega kot mali debeli, ni samo mentalno stabilen in zelo pameten, temveč genij....zelo stabilen genij. Go, Trump!

In res žalostno, da zaposleni in osebje v Beli hiši ne vidijo s kakšnim stabilnim genijem delajo. Upajmo, da jih bo vse odpustil. Vse! MAGA!
Seesaw
# 06.01.2018 ob 10:17
To mi pa ti povej. Še včeraj je bil Bannon vse samo človek ne, danes pa ga liberalci, demokrati in vsi ki so proti Trumpu dvigujejo v višave...kako to?

Zopet projeciraš? Nedolgo nazaj si Bannona dvigoval v višave in govoril, kako mora Trump sledit Bannonu. Liberalci zgolj uživamo v tem, da je prišlo do spora med vašim bogom in njegovo bivšo desno roko. Še bolj slastno bo, če začne eden glavnih pro-Trump medijev (Breitbart) furat anti-Trump agendo.
Bošty
# 06.01.2018 ob 17:43
Genij med sončnim mrkom gleda direktno v sonce. Genij... lol

Nikec3
# 06.01.2018 ob 15:34
Donald Trump se je v odzivu na knjigo označil za "zelo stabilnega genija"

Iz tega odziva stabilnost in genialnost kar vre.
ni maitre
# 06.01.2018 ob 15:18
Sem pa vesel, da bo Covfefe letos prebral vsaj eno knjigo

Hja, kje so časi ko mu jih je še Bannon bral pred spanjem.
ni maitre
# 06.01.2018 ob 10:17
WeeBay
A nisi več za Bannona? A zato ker je izjavil, da Trump ni sposoben za predsednika? Kaj pa Alex Jones? On tudi neki ne mara več Trumpa? Edino ti še padaš na veliko zgubo.
mb128
# 06.01.2018 ob 09:49
Eh ja politika je zajadrala na pot trivie!
Sicer pa je to tema, ki je nevredna omembe na tem portalu!
Heh, T.Rex ne dvomi o duševnem zdravju svojega šefa? A vi se slučajno hecate?! A tako daleč smo prišli?!
Pa toliko o tisti knjigi z moje strani! Uspelo ji je celo zasaditi vsaj dvom o duševnem zdravju nekoga!
Sicer pa če mene vprašate tega dvoma nikoli ni bilo. Z knjigo ali brez nje.
miro789
# 06.01.2018 ob 09:23
Fašizem na pohodu
hexen
# 06.01.2018 ob 21:05
moj komentar
# 06.01.2018 ob 20:20
Trump je pač kompletna slika ameriške družbe.


Republikanci celo sami priznavajo, da nimajo pametnih ljudi na svoji strani.

ni maitre
# 06.01.2018 ob 19:57
S čem pa vas je, če smem vprašat, Trump prepričal, da je dorasel funkciji, ki jo zaseda?
Mene s frizuro...
božo1
# 06.01.2018 ob 15:27
Se me ne tiče veliko, pa mi je vseeno malo nerodno.
KovacevaKobila
# 06.01.2018 ob 15:15
Donald Trump se je v odzivu na knjigo označil za "zelo stabilnega genija"

Ko človek, ki se po Twitterju diči z velikostjo svojega gumba, samega sebe razglasi za genija ...

‘Domoljubi’ ... oz. ko vodenje države spremeniš v Monty Pythonov skeč.

P. S. Sem pa vesel, da bo Covfefe letos prebral vsaj eno knjigo.
mb128
# 06.01.2018 ob 10:12
WeeBay
Pa kdo koga vzdiguje v višave? A ti slučajno od muke že slučajno blodiš?!
Sicer pa je zgodba dokaj klasična. Nekoga so odstavili od ceckov in sedaj se pač maščuje.
Tipično za kamarilo&co!
šurda
# 06.01.2018 ob 09:47
WeeBay
Klasično postreže z twittom ljubega predsednika ZDA Donalda
Trumpa, ki se seveda klasično odzove, so njegovi twitti bolj
lažnivi kot vse drugo !!!!!!
KLIPAN
# 06.01.2018 ob 09:38
"Trump naj bi bil jezen, ker se največji ameriški zvezdniki niso udeležili njegove inavguracije."

Ja, skrajni levičarji in Soroševi plačanci:))))
ni maitre
# 06.01.2018 ob 20:02
Trump je takšen car, da se od njegove carskosti ukrivlja prostor-čas.

Tolk ga ukrivlja da se že sedanjost ful izkrivlja.
Partizan Miha
# 06.01.2018 ob 18:45
WeeBay
"Lahko govoriš kar hočeš ampak Trump je edin, ki je dovolj "nor"

Glej, do tukaj se strinjam s tabo ! :)
KLIPAN
# 06.01.2018 ob 16:01
@mopo
"Reci kar ces. Pametnejsi je od Putina. Ve kdaj bo treba oditi, putin zal ne dojame. In to ze veckrat.. Kaj hoces se kak dokaz?"

Aha, zato je Trump ukazal napad na Sirijsko vojsko, Putin pa je poslal svoje sile proti Isis-u??
Zato sta se S.Koreja in J.Koreja dogovrili za obisk svojih predstavnikov, ko pa je bil vmešan Trump, pa to nikakor ni bilo mogoče?
Zato je Amerika ostala popolnoma osamljena ko je kršila mirovni sporazum med Izraelom in Palestino, prav tako danes, ko je ni podprl skoraj nihče v resoluciji o Iranu?
Ne morem se načuditi tem genijalnim potezam.
johann
# 06.01.2018 ob 13:45
Prebral sem par odlomkov iz knjige.
Čiste bedarije....
M. Krpan pl.
# 06.01.2018 ob 10:55
Izraz na obrazu pove vse; ošaben, vase zagledan, razvajen trmoglav otrok. Mali Neron...se bo še pokazalo. Interier njegove rezidence to le potrjuje. Za kakšnimi duševnimi tegobami boleha njegova partnerka - najverjetneje za hudim manjvrednostnim kompleksom, ki ga skuša nadkompenzirati s pretirano skrbjo za zunanjo podobo; Ex 1-st lady M. Obama pri tem ne seže niti do kolen. Tipična slo plagiatorka.
veza
# 06.01.2018 ob 10:31
Knjigo napišeš, potem sledijo tožbe, pri nas pa so prispevek o Loginovih preprečili, še preden so ga natisnili.
Kaj sedaj? Smo mi bolj demokratični?
sammys
# 06.01.2018 ob 09:50
Hehe, kako smešni so te podporniki tRumpa. Če ni njemu največja možna hvala je fake news. Sami so vse to povedali temu novinarju, sami so ga spustili, da je sodeloval v Beli hiši, vse to ima zapisano in posneto, poleg tega so tudi drugi novinarji potrdili. Poleg Trumpa pa ni nihče zanikal teh citatov. Vse je res, Trump je nesposoben in izjemno neumen, nikoli si ni želel zmagati, želel je promocijo, želel je dobiti na svojem imenu in ga oplemenititi, tudi sam je računal, da bo Hillary zmagala. Vsem je jasno da nima osnovnega pojma o politiki, diplomaciji, o delovanju države, sistemov, o pravu, o ekonomiji, ... Ta hišica se bo kmalu sesedla ;)
KLIPAN
# 06.01.2018 ob 09:41
"Običajno jutro na MMC-ju,....začinjen članek o Trumpu:"

Ja, edini svetovni medij, ki poroča o Trumpu in izidu knjige......
KovacevaKobila
# 07.01.2018 ob 00:53
Pomemben parameter v ZDA v zvezi s Trumpom je biznis:
-Do sedaj je Trump boljši od Reagana, Clintona in Busha jr...


Rahlo neuvidevni ste do konservativcev, Hor. Sodeč po vašem grafu je bil namreč Obama z naskokom najuspešnejši predsednik glede biznisa.
moj komentar
# 06.01.2018 ob 20:20
Mene pri Trumpu strašno veseli dejstvo, da razkriva vso umazanijo in hinavščino ameriške družbe, ki je profašistična in se skriva za paravanom lažne LGBT strpnosti in navidezne demokracije človekovih pravic.
Tao3
# 06.01.2018 ob 20:09
johann: Imaš pa slabe podatke, Trump je najmanj priljubljen predsednik v zgodovini merjenja. Kar beri malo, tam okrog 30% se drži, pač neka količina omejencev je tudi v ameriki in verjetno nižje niti ne gre ...
Partizan Miha
# 06.01.2018 ob 18:35
WeeBay, upam, da ga ne bo naslovil z little rocket man, in da si je že končno zapomnil kako mu je ime. Upam :)
samogledam
# 06.01.2018 ob 15:56
Americanom je ugled ze pred leti stagniral...sedaj so zgolj medijski klovni...zato pa imajo najlepsi par z srednjo izobrazbo za vodenje drzave...vse kar je vec kupijo.
polarni123
# 06.01.2018 ob 15:48
Slika v članku pa zmaga.
polarni123
# 06.01.2018 ob 15:47
PS. je pa res, da se je rodil nesramn obogat. In to je to. Mopo imaš prav, da natančno ve kaj dela. Dokazal pa je, da je nerazgledan in niti vseh svojih držav, ki jim predseduje ne pozna.
ni maitre
# 06.01.2018 ob 15:39
mb128
Zadosti je že, če po gostiji s hamburgerji zakinka na straži in se zvrne na veliki rdeči gumb in potem adijo mi. Donald rabi dopust in malo golfa, da se sprosti.
ni maitre
# 06.01.2018 ob 15:29
Me pa že kar nekaj čas firbca kaj ima Donald na telefonu...Siri ali Talking Toma
severna zvezda
# 06.01.2018 ob 14:52
Donald Trump se je v odzivu na knjigo označil za "zelo stabilnega genija"

.....lastna hvala, cena mala.....
darkwader
# 06.01.2018 ob 14:51
da bi bilo dobro, če bi jo vsi skupaj hitro pozabili.

To me spominja na film, detektiva iz Gole pištole ki sproži požar v tovarni ognjemetov in se dere: nothing to see here!! V ozadju pa kot praznovanje novega leta.
Partizan Miha
# 06.01.2018 ob 14:34
WeeBay, kaj češ na enih slikah tvoj tump zgleda bebav. Mogoče zaradi tega, ker je bebav !
ni maitre
# 06.01.2018 ob 11:32
mb128 & WeeBay sta že bestiča... hehe
KovacevaKobila
# 06.01.2018 ob 10:34
'Domoljubi' neprestano grulijo o 'pomenu lojalnosti' ... potem pa v roku enega leta polovica administracije dobi brco, na koncu pa si še najpomembnejši akterji med sabo pregriznejo vratove.

Vsakršna podobnost z lokalnimi 'domoljubi' je seveda zgolj naključna.

Sloppy. Sad.
vl4do
# 06.01.2018 ob 10:00
Za potop ZDA bodo okrivili Trumpa ceprav se je vse skupaj zacelo ze dolgo nazaj.
negasega
# 06.01.2018 ob 09:46
Samo si poglejmo kakšnega snoba imamo v Sloveniji za predsednika.
Kazalo