Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 53 glasov Ocenite to novico!
Trump je zaradi uhajanja informacij zdaj med drugim prepovedal uporabo mobilnih telefonov v Zahodnem krilu. Foto: Reuters
Steve Bannon in Donald Trump
Bannon (desno) je bil zadnje tri mesece vodja Trumpove predvolilne kampanje, nato pa sedem mesecev tudi glavni strateg Bele hiše. Foto: Reuters
Ivanka Trump
Ivanka Trump naj bi imela predsedniške ambicije. Foto: Reuters
Donald Trump
Po besedah tiskovne predstavnice Bele hiše Sarah Sanders sta Trump in Bannon zadnjič govorila na začetku decembra. Foto: Reuters
VIDEO
Trump zahteva prepoved kn...

Dodaj v

Trump skuša preprečiti izdajo knjige s šokantnimi podrobnostmi njegovega predsednikovanja

Trump udriha čez Bannona: "Zmešalo se mu je"
4. januar 2018 ob 07:49,
zadnji poseg: 4. januar 2018 ob 21:11
Washington - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Ameriški novinar Michael Wolff je napisal knjigo o Donaldu Trumpu, v kateri trdi, da Trump še na volilni dan ni resno računal na zmago, da se je bal Bele hiše in da si Ivanka Trump želi postati prva predsednica ZDA. Trumpovi odvetniki že skušajo preprečiti izdajo knjige.

Knjiga z naslovom Ogenj in bes: Znotraj Trumpove Bele hiše je že pred uradnim izidom dvignila veliko prahu, nanjo se je že odzval tudi Trump. Wolff je dejal, da je knjigo napisal na podlagi več kot 200 intervjujev Trumpovih sodelavcev, eden njegovih glavnih virov pa je bil Steve Bannon, vodja Trumpove predvolilne kampanje in nato sedem mesecev tudi glavni strateg Bele hiše - dokler ga ni Trump avgusta odpustil. Bannon se je nato vrnil na mesto urednika desničarskega portala Breitbart News.

"Prepričal se je, da je zmožen biti predsednik"
Knjiga razkriva kaotične razmere pred Trumpovo predsedniško zmago in po njej. Wolff namreč trdi, da se v Trumpovi kampanji niso preveč obremenjevali z etičnimi vprašanji ali kršitvami zakonov, saj niso nikoli pričakovali, da bodo zmagali. "Kmalu po osmi uri zvečer, na volilno noč, ko je začelo kazati, da lahko Trump dejansko zmaga, je njegov sin Donald mlajši povedal prijateljem, da oče deluje, kot da je videl duha. Melania je jokala, vendar ne od sreče." Trump naj bi se med kampanjo le pripravljal, kako svoj volilni poraz spremeniti v veliko slavo in pomagati svojim otrokom, da postanejo mednarodne zvezde.

Potem ko se je Trump zavedel, da bo res zmagal, se je po Bannonovih besedah zgodila velika preobrazba. Najprej Trump ni mogel verjeti, nato je prebledel, na koncu pa je samega sebe prepričal, da si je zmago zaslužil in da je povsem sposoben opravljati delo predsednika ZDA. Za vodjo kabineta naj bi želel nato imenovati kar zeta Jareda Kushnerja, a ga je konservativna komentatorka televizije Fox News Ann Coulter podučila, da tako preprosto ne gre. Trump se je nato odločil za Reinca Priebusa, a ga je obenem nemudoma spodkopal, ko mu je ob bok postavil Bannona.

Wolff tudi trdi, da je bil Trump med inavguracijo zelo jezen, saj so mnogi zvezdniki odklonili prihod na dogodek. "Videti je bilo tudi, da je na bojni nogi s svojo ženo, za katero se je zdelo, da je na robu joka." Melania naj bi jokala tudi na dan moževe volilne zmage. Zapisal je tudi, da sta se Trumpova hči Ivanka in njen mož Jared Kushner dogovorila, da bo ona v prihodnosti kandidirala za ameriško predsednico. "Bannon, ki je zanju skoval izraz 'Jarvanka', je bil šokiran, ko je izvedel za njun dogovor."

"Takoj po srečanju z Rusi bi morali poklicati FBI"
Wolffova knjiga je polna tudi drugih sočnih podrobnosti, vsebuje pa tudi zloveščo napoved predčasnega konca Trumpove vladavine. Bannon, ki je Trumpovo odpustitev direktorja FBI-ja Jamesa Comeyja označil za največjo politično napako stoletja, je namreč namignil, da bo posebni tožilec Robert Mueller povozil Trumpovega sina Donalda mlajšega. Bannon naj bi namreč verjel, da se Muellerjeva preiskava ruske afere osredotoča na pranje denarja iz Trumpovih poslov po svetu in Donald mlajši naj bi imel pri tem veliko masla na glavi.

Bannon naj bi se prav tako norčeval iz Trumpa mlajšega, ker je sprejel sestanek z rusko pravnico in drugimi v Trumpovi stolpnici, saj je upal na kakšno "umazanijo" o demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton. Bannon je to srečanje označil za "izdajalsko". "Četudi bi si kdo zamišljal, da to ni izdajalsko ali nedomoljubno početje ali hudo sr**je - osebno mislim, da je bilo vse to skupaj -, bi moral nemudoma poklicati FBI. Ampak to so bili možgani, ki so jih premogli," Wolff citira Bannona.

Trump vrnil udarec
Na odziv Donalda Trumpa ni bilo treba dolgo čakati. "Steve Bannon nima nič z menoj ali mojim predsedovanjem. Ko je bil odpuščen, ni izgubil le službe, izgubil je pamet," je Trump zapisal v sporočilu za javnost. "Steve je bil uslužbenec, ki je delal zame, ko sem že osvojil nominacijo in premagal 17 kandidatov, ki jih pogosto opisujejo kot najbolj nadarjeno moštvo, zbrano v republikanski strani," je nadaljeval. "Zdaj, ko je ostal sam, se Steve uči, da zmagovati ni tako lahko, kot je videti po moji zaslugi. Steve je naredil zelo malo za našo zgodovinsko zmago, ki so jo prinesli pozabljeni možje in žene te države," je še zapisal.

Tiskovna predstavnica Sarah Sanders pa je navedbe iz knjige označila za "napačne in skupek zavajajočih izjav posameznikov, ki niso imeli dostopa do Bele hiše ali vpliva v njej".

Da Bela hiša knjigo jemlje resno, kaže tudi dejstvo, da skušajo Trumpovi odvetniki zdaj na vse kriplje preprečiti izdajo knjige, napovedane za torek. Predsednikov odvetnik Charles Hader v pismu založnikom zahteva, da Wolff in založnik Henry Holt "nemudoma prenehata vsakršno nadaljnjo objavo ali razpečevanje knjige".

Trumpov odvetnik v pismu navaja, da naj bi knjiga vsebovala klevete in laži, kar bi lahko "privedlo do denarne in kazenske odškodnine". "V knjigi tudi ni navedenih nobenih virov za večino najbolj škodljivih trditev o gospodu Trumpu," navaja Hader. Dodal je, da so številni t. i. viri javno navedli, da niso nikoli govorili z Wolffom in/ali niso pristali, da bi bile njihove izjave prispevek za knjigo.

Na založnika je odvetnik tudi naslovil zahtevo, da se odpove kakršnimkoli nadaljnjim objavam ter izdaji knjige in se opraviči predsedniku ZDA. Po Haderjevi oceni je Bannon, ko je govoril z Wolffom, kršil dogovor o zaupnosti s sedanjim predsednikom ZDA ter v izjavah omalovaževal predsednika in člane njegove družine.

Prepoved prenosnih telefonov
Trump se zdaj na vse pretege trudi preprečiti uhajanje informacij iz Bele hiše, zato je prepovedal uporabo zasebnih prenosnih telefonov v zahodnem krilu Bele hiše, kjer lahko po novem osebje uporablja le službene telefone, domov pa na primer staršev ali otrok ne bodo mogli klicati.

Prepoved velja tudi za vse obiskovalce zahodnega krila, kar bo zagotovo povzročilo zaplete s senatorji in kongresniki, ki bodo obiskovali Trumpa, ne velja pa prepoved za Trumpa, tako da bo lahko še naprej nemoteno tvital. Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders je sporočila, da so se za ta ukrep odločili zaradi varnosti tehnoloških sistemov.

Prepoved je uradno izdal vodja kabineta general John Kelly, ker mu je Trump polnil ušesa s pritožbami, da se informacije iz Bele hiše nepooblaščeno širijo po medijih. Skoraj nobenega dvoma ni, da je prepoved posledica Wolffove knjige.

Uslužbenci Bele hiše, ki so proti prepovedi, pravijo, da službeni telefoni ne omogočajo pošiljanja sporočil, kar je bil najenostavnejši način za komunikacijo z družinskimi člani med zelo razgibanim delovnikom v Beli hiši, ki traja najmanj 12 ur na dan. Prepričani so tudi, da je prepoved uvedena zaradi preprečevanja uhajanja informacij v medije.

Objave neprijetnih informacij o Trumpovi vladi so že lani povzročile preglede osebnih in službenih telefonov uslužbencev tiskovnega urada v Beli hiši, da se odkrijejo "tolovaji, ki komunicirajo z lažnimi mediji".

A. P. J., K. S.
Prijavi napako
Komentarji
hepan
# 04.01.2018 ob 08:08
Vemo kdo vodi drzave - denar! Vse drugo so kosti za glodanje za neumno rajo
mb128
# 04.01.2018 ob 08:00
Eh ja politični diletanti so se začeli dajati med seboj!
Tao3
# 04.01.2018 ob 08:34
Je pa zanimiv ta Trump. Vseskozi govori o beutiful in neverjetnem moštvu a vsak ki odide od njega je bil pa zanič. Obisk psihiatra mogoče?
politik kritik
# 04.01.2018 ob 08:27
Teh negativnih komentarjev na račun Trumpa je že tolko na vsakodnevni ravni, da takele novice sploh niso več "afere", ampak nekaj vsakdanjega in je že vse skupaj razvrednoteno in dolgočasno.

Skratka če kdo ima kaj resnega proti Trumpu, naj pride z zadevo na dan. Takele knjigice so bedarija.
sportivko
# 04.01.2018 ob 08:21
Američani imajo radi šov, tudi če je glavni klovn predsednik.
patriot1970
# 04.01.2018 ob 08:16
Vse po pričakovanjih,....jutranji začinjen članek o Trumpu,......no pa dodajmo še mi malo začimb:

........na koncu pa je samega sebe prepričal, da si je zmago zaslužil......

...pred tem pa je bil prepričan, .....da si zmago zasluži Hillary?
KruhTeUbije
# 04.01.2018 ob 08:39
Gospod predsednik se je od Bannona distanciral. Pričakoval sem, da bo njegove domnevne navedbe zanikal oz. jih označil za lažne novice, a očitno je nekaj res na tem.
gre888
# 04.01.2018 ob 08:18
Trumpa podpiram samo zato, ker vplivnim elitam ni všeč. Toliko negativnih člankov o njem. Kakšna mašinerija se je spravila nanj. Go Trump.
zapravico
# 04.01.2018 ob 09:10
Dobro da imate “novinarji“ kaj pisati o tujih ljudeh,ker o svojih voditeljih ne smete
sammys
# 04.01.2018 ob 08:34
A si lahko predstavljamo, da bi bil tak imbecil Obama? Da bi se obnašal kot nedorasel najstnik, ob treh ponoči tvital o "velikosti svojega gumba", bil takoj užaljen za vsako stvar, okoli sebe zbiral ljudi, ki so ravno tako nesposobni, brez osnovnih kvalifikacij za vodenje ribiškega društva, kaj šele najmočnejše države na svetu. Potem pa dodajmo še dejstvo, da so celotno družino že desetletja okoli prinašali ruski oligarhi, ki so prek njih prali denar, da je njegovo bogastvo in popularnost samo posledica prodajanja imena in šovov ter nima nič z biznisom in vodenjem posla, da so ga pošteno okoli prinesli še republikanci in donatorji, da je podpisal največje znižanje davkov najbogatejšim od Reagana naprej. Tak cirkus/vrtec, kot je ta situacija v Beli hiši, tega pa ne zavidam nikomur. Saj se lahko malo smejimo Erjavčevim kozlarijam, pa ko Cerar kdaj kakšen let narobe tvita, ampak dajmo si samo za trenutek predstavljati, da bi tviti izgledali tako kot tRumpovi - "Cerar: Moj rdeči gumb je večji in močnejši od Tatvinske Kolinde!" V tem primeru bi ga v roku ene ure v belem plašču peljali ven iz Vladne hiše, Trumpa pa nekateri še celo zagovarjajo. Sad!
KovacevaKobila
# 04.01.2018 ob 10:09
Trump je antiglobalist. America First pomeni tudi Slovenija First, Rusija First, Poljska First, ... Pomeni država, meje, nacija First. Trump minira NWO! To je tisto, kar jih moti!

He he he, kaj ne poveste. Šef multinacionalke je 'antiglobalist'.

Spomnite me: kje ima Ivanka, hčerka vašega 'antiglobalista', proizvodnjo njenih čeveljcev?

Manjši namig: China First!
Tao3
# 04.01.2018 ob 09:49
@don_draper Človeka ki je ustvaril milijarde nekateri označujejo za nesposobneža...

Ati mu je dal že kar težke milijone.

Potem pa je trikrat bankrotiral in OGOLJUFAL upnike in potem 25 let ni plačeval DAVKOV.

to je hijena, ki se je obogatila na račun drugih s pomočjo bankrotov in premikanja premoženja. Takšne Šrote, Rigelnike in Bavčarje v Sloveniji mrziš, a Trumpetko pa hvališ?

Beda ...
KovacevaKobila
# 04.01.2018 ob 09:42
Trumpa podpiram samo zato, ker vplivnim elitam ni všeč.

Katerim? Tistim, ki jih je ravnokar razveselil z mastno davčno razbremenitvijo?
vox14
# 04.01.2018 ob 10:58
Tole je o Bannonu rekel Donald:

“Steve pretends to be at war with the media, which he calls the opposition party, yet he spent his time at the White House leaking false information to the media to make himself seem far more important than he was. It is the only thing he does well."

:):):) Ironija na kvadrat. Po mojem tudi Donald ne more biti tako skregan z realnostjo, da ne bi ugotovil, da je pravkar opisal samega sebe.
Tao3
# 04.01.2018 ob 08:52
Trump vrnil udarec
Na odziv Donalda Trumpa ni bilo treba dolgo čakati ...

Trump ni vrnil udarec, s tem kar je napisal se je samo še bolj osmešil ...
Tao3
# 04.01.2018 ob 09:15
Normalnih raziskovalnih novinarjev pa tako ali tako ni več. Carlova se še nekaj trudi 1x na mesec ... ostali pa samo prevajajo kaj Reuters pošilja ... in svetovni spletni mediji ...
brain2k
# 04.01.2018 ob 08:59
Prosim spromovirajte še malo zares odlično knjigo z naslovom "The True Story of Fake News: How Mainstream Media Manipulates Millions" od Marka Dica.
Toplo priporočam.
Tao3
# 04.01.2018 ob 08:55
5tane: Baje je Melanija jokala, ko je Trump zmagal in to ne od sreče.

Ma ona je vedela kakšen je, zato je jokala. Vedela je kakšna katastrofa in kakšen smeh prihaja. Dejansko USA nihče več resno ne jemlje, Rusija in Kitajska pa nenormalno dobivata na moči. Trump je tako nesposoben, da bo lastnoročno potopil ameriko in petrodolar.
5tane
# 04.01.2018 ob 08:50
Baje je Melanija jokala, ko je Trump zmagal in to ne od sreče.
Olorin
# 04.01.2018 ob 17:33
@Weebay
"Trump je spoznal, da s svojim originalnim pristopom nikoli ne bo uspel uresničiti svojih ciljev, saj mu elita tega nikoli ne bo dopustila, zato se je moral prilagoditi. "

Za hip sem pomislil, da si tule opisoval Obamo.

Oh, wait... hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahahahaha... pozabi...
GORILA
# 04.01.2018 ob 09:20
@zapravico
Dobro da imate “novinarji“ kaj pisati o tujih ljudeh,ker o svojih voditeljih ne smete

...a res misliš, da mediji ne bi poročali, če bi se Barbika, v primeru poraza proti Šarcu, milo zjokal???
GeorgeB
# 04.01.2018 ob 22:39
Gotof je....
KovacevaKobila
# 04.01.2018 ob 13:26
Nam ustreza, da je Amerika čim bolj kaotična in čim slabše vodena, tako da me ne moti, kar dela Trump. Upam, da sproži še veliko bolj resne nemire in še bolj destabilizira Ameriko. Največje sanje so seveda državljanska vojna v Ameriki.

Razumem, kaj želite povedati. Problem je le v temu, da težave Amerike ne ostanejo znotraj njenih meja, temveč kresnejo cel planet. Lep primer je finančna štala iz leta 2008. Lahko si predstavljamo, kaj bi za svetovno ekonomijo in stabilnost pomenila državljanska vojna v ZDA.
Gautama
# 04.01.2018 ob 11:17
Meni ni jasno, kako lahko ljudje poslušajo Trumpa več kot 1 minuto ...

... in si še vedno mislijo, da ima on nek "secret plan", strategijo, načrt, predstavo o situaciji.
Pa ful dober pogajalec je baje! Pa dobr bussinessman. Samo 13x je bankrotiral.

In ga vsak, ki ima 5 min časa, poduči in mu spremeni mnenje.

- Nato je slab --> po 10 min s predstavnikom Nata - aja, Nato je kul.
- S Severno Korejo bomo z lahkoto rešili --> po 5 min s kitajskim predsednikom in čokoladno tortico - aja, nisem vedu, ful je zakomplicirana situacija
- Middle East bomo rešili problem z lahkoto, to bo kar moj zet naredu, sej on je kao pameten -->
aja, v bistvu je to ful bolj zakomplicirano, kot sem mislu
- Zdravstvena reforma --> ful je zakomplicirana, noben ni vedu tega, kok je zakomplicirana

Js poznam ful pametnih besed, sem ful izobražen in inteligenten. REES!

Farsa, bolno.
Sistem, ki je omogočil, da je tale patološko narcisoiden klovn z IQ-jem na nivoju malo bolj neumnega psa prišel na oblast,
JE GNIL SISTEM.

Hillary bi bila slabša? Kao militantna?
Ker Trump pa ni vrgel največje ne-atomske bombe na Sirijo?
In s prvošolskimi forami provociral voditelja najbolj nepredvidljive države, ki pospešeno razvija jedrsko orožje? Rocket-man? My button is bigger than yours?
Kaj bi naredila Hillary?
Mogoče bi najprej raje znala pokazati katero od omenjenih držav na zemljevidu.
Fak, slabo, res.
ms-dante
# 04.01.2018 ob 09:52
Priporočam knjigo patra Karla Gržana - 95 tez, pribitih na vrata kapitalizma.
Odlična knjiga, ki pronicljivo opiše podivjani neoliberalizem in kako se tega rešiti. Knjiga je primerna tudi za ortodoksne ateiste ;-)
Tao3
# 04.01.2018 ob 09:50
@borut-blas Ne vem kaj naj rečem hahaha Kaj so manjka sarc-off na koncu? ;)
gesan
# 04.01.2018 ob 09:18
zapravico
# 04.01.2018 ob 09:10
Dobro da imate “novinarji“ kaj pisati o tujih ljudeh,ker o svojih voditeljih ne smete
...........................
O "tujih" ljudeh?
TIle "tuji" ljudje hočejo o vsem na tem planetu imet glavno in odločujočo besedo in moč...

Ta planet ni glih ravno tako zelo velik in prostran, da bi nam tak bedak bil lahko nek tujec za katerega se mi lahko kar fučka v neskončnost dni in noči.

Se ti ne zdi?
m72
# 04.01.2018 ob 08:43
Joj, kolk' ste bedni, ameri :-) Nehajte, ni več zabavno.
Simba
# 04.01.2018 ob 18:27
aja, sam na neki te moram pa opozorit: če se slučajno ne boš s čim strinjal v severni koreji, bodi raje tiho in ne protestiraj. Saj veš, individualistov tam ne marajo in boš hitro postal proti-državni element.
Simba
# 04.01.2018 ob 18:25
manos de piedra: "Se pravi če si proti kapitalizmu in potrošniški družbi si nacional socialist? "

haha..ne. Sam si napisal da bi rad gradil na konceptu nacije in skupnosti.
Nacija = nacionalnost. a je res? je
skupnost = komuna. a je res? je

sam si tudi napisal da bi uničil individualizem in potrošniško družbo. z drugimi besedami: ni več JAZ ampak MI, mi kot nacija, mi kot komuna ali skupnost. Uničiti potrošniško družbo pa z drugimi besedami pomeni uveljaviti nazaj družbeno premoženje. Ob vsem tem pa bi tvoja idealna država morala popolnoma uničiti osebne svoboščine (prepoved vseh 'škodljivih' razvad - mimo grede: cuker je še en zelo hudih problemov) ter predpisati oplojevanje na nivoju podgan.

Če seštejemo vse tvoje besede, pride ven: nacionalni komunizem.
ker pa so komunisti pustili svojim ljudem vsaj toliko svobode da so lahko kadili in pa pili,
pa je tvoja idealna država totalitaristična.

jaz imam en predlog zate: pojdi v severno korejo. tam imajo točno tak sistem. mi, ki pa obožujemo osebno svobodo, pa pusti na miru.
Kobalt
# 04.01.2018 ob 16:46
Demokracija na osnovni, ljudski ravni, meritokratska aristokracija (vladavina najboljših in najbolj plemenitih) na državni ravni.


LOL, na srečo le blodnje virtualnega mačota, ki je v realnem življenju nula.
gesan
# 04.01.2018 ob 11:27
Gautama
# 04.01.2018 ob 11:17

Farsa, bolno.
Sistem, ki je omogočil, da je tale patološko narcisoiden klovn z IQ-jem na nivoju malo bolj neumnega psa prišel na oblast,
JE GNIL SISTEM.
--------------------------------------------
Point!
Tudi pri nas žal ni nič drugače!
Očitno populizem lahko vleče za nos folk in mnogi bodo/so še ponosni na to!

Sicer pa, če je nek avstrijec pred 90 leti znal celo nemčijo pognat v tak KURZšlueshizem kot jo je, potem je itak jasno kaj je folk, ko iz njega uspejo naredit krdelo...
Ramus
# 04.01.2018 ob 11:07
"Potem ko se je Trump zavedel, da bo res zmagal, se je po Bannonovih besedah zgodila velika preobrazba. Najprej Trump ni mogel verjeti, nato je prebledel, na koncu pa je samega sebe prepričal, da si je zmago zaslužil in da je povsem sposoben opravljati delo predsednika ZDA"

Glede na to kako sedaj izgledajo stvari na terenu, je verjetno res bilo vse skupaj nekako tako,... le da Trump niti približno ni sposoben, da bi bil predsednik ZDA,....
KruhTeUbije
# 04.01.2018 ob 08:43
"Trumpa podpiram samo zato, ker vplivnim elitam ni všeč. Toliko negativnih člankov o njem. Kakšna mašinerija se je spravila nanj. Go Trump."

Torej priznaš, da te pri odločitvah vodijo predvsem čustva.
xskip
# 04.01.2018 ob 22:35
Knjiga gre v prodajo prej.
Jutri, petek 5. jan ob 15:00 po našem času.

Michael Wolff je twitnil:
https://twitter.com/MichaelWolffNYC/stat
us/949023092357128194
veza
# 04.01.2018 ob 21:20
No, da Trump ni hotel zmagati, tega ne kupim, še zadnjih nekaj dni je letal od države do države, ki so bile odločilne za elektorske glasove in na teh dobro organiziranih shodih je imel mase podpornikov, HC pa je nastopala pred praznimi dvoranami.
Pa koliko prostovoljcev je imel po celi državi.
Simba
# 04.01.2018 ob 17:49
Manos de Piedra: "Kot prvo bi bilo potrebno v vzhodni Evropi družbo graditi na konceptu nacije in skupnosti. Uničit liberalni individualizem, kapitalizem in pohlepno potrošniško družbo. "

To je nacional socializem. A ti veš (se zavedaš) kaj tipkaš?
KovacevaKobila
# 04.01.2018 ob 15:11
Včerajšnja izjava me je prepričala, da bi Trump za svojo slavo napadel tudi svojo hčerko in sina. Trump only cares about Trump (unikaten pristop). Trump je zares zanimiva oseba. Takega človeka še nisem videl

Khm ... ne bi vas rad razočaral, toda svet je prepoln egoističnih, patoloških narcisov, ki bi za slavo prodali še lastno familijo.
KovacevaKobila
# 04.01.2018 ob 12:15
ogromno cviljenja, rezgetanja in hropenja umirajočega konja za nič učinka.

Opisujete Trumpovo predsednikovanje?
Fuk-U
# 05.01.2018 ob 00:38
Trump je hepan
Guzjebescu
# 04.01.2018 ob 18:11
Najbolj mi je smešno, ko so ovce za Trumpa, ker ni všeč političnim elitam.
Večjega elitista kot je Trump, ki živi v svojem nebotičniku in se pozvižga na vsakega slehernika, ki ne služi njegovemu namenu, pa še ljudje nismo videli....
KovacevaKobila
# 04.01.2018 ob 17:45
Po eni strani je zate Zahod absolutno zlo, po drugi strani pa hoces da bi ostalo vse tako kot je bilo pred Trumpom.

Kdaj pa sem to zapisal, če smem vprašat?

Ameriška politično-ekonomska ureditev mi je vsekakor ostudna. Zelo vesel bi bil, če bi Amerika obrnila hrbet kanibalskemu neoliberalizmu, razvila malce bolj trajnostno usmeritev in nehala ljudi vrednotiti le po debelini njihove denarnice. Nikomur pa ne želim vojno in propad.

Tako kot ste sami zapisali: 'propad enega bo propad drugega. Smo na isti ladji'.
GORILA
# 04.01.2018 ob 14:46
Boljše bi res bilo, da so izvolili Klintonovo in bi sedaj pol
sveta gorelo v ognju.


...a res? Ker je to počel že njen mož, ali imaš kakšne druge podatke, ki so ti pricurljali direktno od Clintonke?

Kateri del sveta , ki še ne gori, pa bi gorel???
hrklus
# 04.01.2018 ob 13:47
Raje vzemite kakšno knjigo Dostojevskega v roke. Vam bo bolj koristilo.
Partizan Miha
# 04.01.2018 ob 12:51
Manos de Piedra
" V vsakem primeru pa nam Trump zelo ustreza."

Meni ne ustreza, ker dela preveč škode. Saj veš, davčne olajšave za elito proti kateri so bori za malega človeka, razmontiral je agencijo za varovanje okolje, pravi, da rabimo še več globalnega segrevanja in da so med naciji baje tudi dobri ljudje, meni ne istreza, čeprav vem kam meriš :)
šurda
# 04.01.2018 ob 12:21
Edino, kar je meni popolnoma jasno je to, da Donald
Trump ni dorasel predsedniški funkciji, pa sem ga pred
volitvami tudi sam podpiral, tako se ne vede, kot
predsednik še zlasti ne kot predsednik ZDA !

Nova knjiga o njegovih "podvigih", ki pa je sam seveda
ne bo prebral, ker ni ljubitelj literature !
šurda
# 04.01.2018 ob 11:00
Pa ne samo, da je vsa "roba" hčerke Ivanke made in
China tudi 3/4 "robe" v njegovem hotelu je prav tako
made in China.

Lahko se odrečeš predsedniške plače, če pa po drugi
strani pride vse nazaj iz hotela in letovišča, kaj mislite
koliko vse to stane Ameriške davkoplačevalce ??

Čakam(o) lahko samo še na to, da uvede davke na
vse izdelke iz EU in da zapre v ZDA firme kot so BMW in
ostale, ki imajo v ZDA svoje podružnice oziroma tovarne.
moonylink
# 04.01.2018 ob 10:29

Bravo, bravo! Le zakapiral, a?

America First, Slovenia First, Russia First, Poland First, China First,


aha in to je dobro zakaj ze? ker ce se nasi sosedje naenkrat zacnejo brigat izkljucno zase, in na manjse sosede kot je slovenija zacnejo z vso silo pritiskati tako politicno in ekonomsko bomo po tvoji brihti nekako na boljsem?

aja, sorosevi placanci, bla bla, iluminati, bla bla bla, slovenska mornarica v savudrijsko valo, bla bla, trst je nas, bla bla...
šurda
# 04.01.2018 ob 10:28
Tak "uspešen poslovnež" bi bil tudi jaz se zadolžiš za
milijone $ in potem razglasiš bankrot, najmanj 4X, ali pa
posojaš svoj ime, ja tako je to pri tokratnem predsedniku
ZDA Donaldu Trumpu !

Pričakujem "masten" twitt s strani Donalda Trumpa !
Bliža se tudi "žurka vseh žurk" kjer bodo povabljene
samo tiste države, ki so Jeruzalem priznale kot glavno
mesto Izraela !

Za "roštilj" bosta skrbela Nikki in sam samcat predsednik
ZDA Donald Trump za pijačo pa bo skrbel Benjamin iz
Izraela !

Pri predsedniku ZDA Donaldu Trumpu ni " America first"
ampak " Trump family first"
johann
# 04.01.2018 ob 09:39
Vse za denar in čimboljšo prodajo ter zaslužek...
Kazalo