Policija je proti množici posredovala s solzivcem in vodnimi topovi. Foto: Reuters
Policija je proti množici posredovala s solzivcem in vodnimi topovi. Foto: Reuters
Nekateri navijači so poraz izkoristili za izgrede. Foto: Reuters

Spopadi med izgredniki in policijo so izbruhnili v središču argentinskega glavnega mesta, kjer je na tisoče ljudi spremljalo finalno tekmo.

Nasilje je izbruhnilo, ko je skupina 15 navijačev splezala na televizijski reportažni kombi in odtrgala anteno. Stanje se je poslabšalo, ko so začeli mladi metati kamne in razbijati trgovine v središču mesta, poroča rt.com. Po poročanju španskega dnevnika El País so se izgredniki pretepali tudi med seboj, napadali pa so tudi druge navzoče.

Nezadovoljni navijači so tudi drugod po mestu zažigali smetnjake in zaprli ulice z improviziranimi barikadami. Po podatkih policije je bilo pridržanih več kot 30 ljudi, ranjenih pa okoli 20, od katerih je bilo 15 policistov.

Poročila o podobnih neredih so prišla tudi iz San Miguela, severozahodne regije širšega Buenos Airesa. Tam je policija priprla pet ljudi. Nasilno je bilo tudi v mestu La Plata, kjer je policija pridržala 10 ljudi.

Večina vseeno sprejela poraz mirno
Kljub tem neredom pa je večina Argentincev poraz sprejela dostojanstveno, poroča rt.com. Študent Marcelo Dailoff je za Reuters dejal: "Igralci so Argentini po dolgem času prinesli veselje. Preprosto, hvala vam." Lorena Hak pa je glede na poraz Brazilije proti Nemčiji zadovoljna s porazom: "Igralci so dali vse v igro, svoja srca in duše. Izgubili so na najboljši mogoči način, ne kot Brazilija, ki je bila raztreščena na koščke."