Letalo vrste embraer 120 je padlo na letališču v Lagosu. Foto: Reuters
Letalo vrste embraer 120 je padlo na letališču v Lagosu. Foto: Reuters

Letalo nigerijske družbe Associated Airlines je bilo na poti iz nigerijske gospodarske prestolnice v mesto Akure okoli 225 kilometrov jugozahodno od Lagosa. Nesrečo je preživelo pet ljudi, enega človeka pa še pogrešajo.

Pristojni organi na letališču so že odkrili črno skrinjico. Uradnik z nigerijske agencije za letalstvo je kot vzrok nesreče navedel okvaro motorja in dejal, da so letalo po padcu na vzletno stezo zajeli plameni.

"Letalo je ob vzletu povzročalo ogromno hrupa, preden je padlo," je dejal inženir na letališču Rasheed Olajide in pojasnil, da se je pilot očitno pred nesrečo skušal izogniti padcu na stanovanjsko naselje.

Letalo je na pogreb prevažalo tudi krsto pokojnega guvernerja zvezne države Ondo Olesuguna Agaguja. Na krovu je bila njegova družina.

Letalske nesreče v Nigeriji so pogoste in čeprav gre za drugo največje afriško gospodarstvo, je varnost v letalskem prometu pomanjkljiva.

Junija lani je umrlo 163 ljudi, ko je potniško letalo padlo na stanovanjski blok. To je bila najhujša letalska nesreča v 170-milijonski Nigeriji v zadnjih dveh desetletjih.