Dviganje dima nad jemensko prestolnico Sano. Foto: EPA
Dviganje dima nad jemensko prestolnico Sano. Foto: EPA

Po navedbah bolnišničnih virov je četrt Al Hasaba v Sani posejana s trupli ubitih ljudi. Številna trupla so na ulici že od torka, ko so izbruhnili spopadi. Samo v sredo so našteli 47 žrtev spopadov.
Omenjena četrt velja za utrdbo šejka Sadika Al Ahmarja, vplivnega vodje plemena Hašid, ki je stopil na stran protestnikov proti režimu predsednika Alija Abdulaha Saleha.
Na pomoč njegovim silam naj bi zdaj prihajalo tudi več tisoč pripadnikov plemena, ki pa jih je vojska ustavila približno 15 kilometrov pred Sano. Tudi tam so zdaj izbruhnili spopadi.

Poleti preusmerjeni na Letališče v Adnu
Zaradi nasilja v Sani so jemenske oblasti zaprle tudi mednarodno letališče, ki je od četrti Al Hasaba oddaljeno okoli deset kilometrov. Vse polete so zdaj preusmerili na letališče v Adnu na jugu države.

Siloviti spopadi v Al Hasabi so izbruhnili v torek, potem ko je propadel dogovor o prekinitvi ognja med protestniki in Salehovimi silami. Saleh je prejšnji teden, ko je zavrnil dogovor o odhodu z oblasti, opozoril tudi pred izbruhom državljanske vojne.