Hillary se je soprogu v teh dneh pridružila tudi na njegovem srečanju Globalne pobude v New Yorku. Foto: EPA
Hillary se je soprogu v teh dneh pridružila tudi na njegovem srečanju Globalne pobude v New Yorku. Foto: EPA

"Nimam pojma, o čem razmišlja," je dejal Clinton v intervjuju za TV-mrežo CBS. "Kar koli se odloči storiti, bom podprl."

Da se bo Clintonova, trenutna državna sekretarka ZDA, vsaj za nekaj časa umaknila iz opravljanja javnih dolžnosti, je skorajda že povsem jasno - tudi če Barack Obama osvoji še drugi mandat. Navsezadnje je že aprila napovedala, da ne namerava služiti še drugega mandata na svojem položaju. A tisto, o čemer se v Washingtonu zares šušlja, je, kaj bo počela 64-letna nekdanja prva dama čez štiri leta.

Ime Clinton še vedno nekaj velja
"Tržna znamka" Clinton je namreč, kot piše Independent, vse prej kot v zatonu. Clintonov govor na demokratski konvenciji je bil zadetek v polno in po njem se je Clinton znašel v vlogi predsednikovega najmočnejšega in najvplivnejšega zagovornika za ponovno izvolitev. Pa čeprav ga je še leta 2008, ko se je njegova soproga z njim srdito borila za osvojitev demokratske nominacije, precej kritiziral.

"Vem, da sem pristranski," je dejal za CBS, ko so ga naravnost vprašali, ali pričakuje, da se bo leta 2016 ponovno potegovala za nominacijo demokratske stranke. "A mislim, da je kot senatorka in kot državna sekretarka pokazala, da ima izjemne sposobnosti, veliko zdrave pameti in doslednosti."

A zdaj, ko se prvi Obamov mandat počasi končuje, si želi Clintonova najprej vzeti nekaj premora in se, kot je povedal njen soprog, "ponovno sestaviti skupaj". In napisati knjigo. "Upam, da bova delala skupaj," je še dodal in imel pri tem morda v mislih načrte, da bi se mu pridružila pri njegovi Globalni pobudi, ki podpira programe za boj proti revščini in aidsu.