Michaela Biancofiore v družbi Silvia Berlusconija. Foto: EPA
Michaela Biancofiore v družbi Silvia Berlusconija. Foto: EPA

Premier je državno sekretarko Michaelo Biancofiore iz Berlusconijeve stranke zaradi homofobnih izjav, na katere so se ostro odzvala združenja homoseksualcev, prestavil z ministrstva za enake možnosti na ministrstvo za javno upravo.

Michaela Biancofiore, ki jo italijanski mediji imenujejo poslanka iz vrst Berlusconijevih amazonk, nasprotuje gejevskim porokam, a, kot pravi, podpira civilne skupnosti za istospolne pare.

V italijanskih združenjih homoseksualcev se je dvignil pravi vihar, ko je bila imenovana za državno sekretarko na ministrstvu za enake možnosti, ki se ukvarja tudi z vprašanji istospolnih.

Biancofiorejeva je olja na ogenj prilila že 24 ur zatem v intervjuju za rimski dnevnik La Repubblica, v katerem je dejala, da se geji, s tem ko se zapirajo v svoje gete, sami diskriminirajo. Dodala je še, da geji skrbijo samo za svoje interese, saj njihova združenja ne pomislijo na to, da bi javno obsodila nasilne napade na ženske.

Prva temnopolta italijanska ministrica, zdravnica okulistka Cecile Kyenge, ki je po rodu iz Konga, pa je medtem postala tarča rasističnih opazk članov Severne lige, potem ko je napovedala, da si bo prizadevala za to, da dobijo otroci tujcev, ki so rojeni v Italiji, italijansko državljanstvo.

Kyengeva je v odgovor na zmerljivke odgovorila, da se ji Italija ne zdi rasistična država. V Italijo sem prišla sama, ko sem bila stara 18 let, je dejala, in nisem človek, ki bi hitro odnehal.