Novice o Pistoriusu še vedno polnijo svetovne medije. Foto: EPA
Novice o Pistoriusu še vedno polnijo svetovne medije. Foto: EPA

Kot je zapisal tabloid, naj bi bila Reeva Steenkamp noseča z drugim moškim, domnevno z nekdanjim prijateljem, ragbistom Francoisom Hougaardom. Nosečnost naj bi manekenka priznala Pistoriusu, nato pa naj bi ta pobesnel. Tudi policijska poročila navajajo, da naj bi imela Steenkampova še naprej stike z nekdanjim prijateljem, kar naj ne bi bilo všeč Pistoriusu.

Kot pišejo tuji mediji, bi lahko obdukcija Steenkampove potrdila, ali je bila res noseča, a je policija že sporočila, da izsledki obdukcije ne bodo predstavljeni v javnosti.

Pistorius in njegovi odvetniki niso želeli komentirati pisanja National Enquirerja, so pa sporočili, da želijo v miru pripraviti komemoracijo za Reevo. Ta bo v Pretorii, v hiši Pistoriusovega strica Arnolda, kjer športnik trenutno prebiva, medije pa so zaprosili, naj jim pustijo, da se poslovijo v miru. Steenkampovo so pokopali pred tednom dni v Port Elizabethu.

Pistorius na sojenje čaka na prostosti
Pistoriusa so sicer prejšnji teden po zaslišanju in ob plačilu 85.000 evrov varščine spustili na prostost. Sodnik se je tako odločil, saj Pistorius po njegovem mnenju ni nevaren za družbo in tudi ne bo pobegnil. Pistorius je osumljen, da je na svojem domu v Pretorii umoril svoje dekle Reevo Steenkamp. Tožilstvo trdi, da je Pistorius zagrešil hladnokrven umor, saj je kar štirikrat ustrelil skozi zaprta vrata kopalnice, kjer je bila Steenkampova, Pistoriusova obramba pa se sklicuje na to, da je streljal zaradi pomote.