Družina McCann se je po prihodu v Veliko Britanijo zavila v molk. Foto: EPA
Družina McCann se je po prihodu v Veliko Britanijo zavila v molk. Foto: EPA

V dnevniku naj bi Kate zapisala, da je njena štiriletna hči zelo težavna in histerična, v prenosnem računalniku Gerryja, Maddiejinega očeta, pa naj bi našli nekaj sumljivih elektronskih sporočil in dokumentov. Ali bo Kate morala ponovno pričati, bo portugalski sodnik odločil v četrtek.

Francoski časnik France Soir pa trdi, da so v DNK-ju deklice našli sledi velikih količin uspavalnih tablet. Britanski strokovnjaki so o tej informaciji podvomili, portugalski policisti pa je še niso komentirali.

Mučijo ju tudi visoki stroški
McCannova sta se po zasuku zgodbe, ki ju je naredila za glavna osumljenca izginotja male Madeleine, po prihodu v domači Rothley umaknila izpred oči javnosti. Zapustila ju je tudi njuna dozdajšnja zagovornica, zato zdaj iščeta ugledno agencijo za odnose z javnostmi.

Kje bosta dobila denar za plačilo njenih uslug in hkrati za vse pravne stroške, ni jasno, znano pa je, da zakonca, dokler se situacija ne razjasni, ne želita niti ne moreta sredstev črpati iz Madeleineinega sklada. Gerry je sicer napovedal, da je pripravljen prodati tudi lastno hišo, da se opere krivde.