Poskus aretacije Curka je policiji spodletel. Foto: EPA
Poskus aretacije Curka je policiji spodletel. Foto: EPA

Policija je prejšnji teden pri poskusu aretacije ubila Mateja Curka, nato pa na njegovem računalniku odkrila podrobne informacije o tem, kako je žrtvi ubil in pojedel dele njunih teles.
Policija je 43-letnemu kanibalu prišla na sled, ko se je z nekim Švicarjem dogovoril, da ga bo Curko ubil, nato pa razkosal in pojedel. Za srečanje, ko naj bi to opravila, sta določila 10. maj. A Švicar si je vmes premislil in o tem obvestil policijo, ta pa je na dogovorjeni kraj srečanja poslala švicarskega in slovaškega agenta pod krinko. Toda aretacija je spodletela.

Pri poskusu aretacije je prišlo do pravcatega strelskega obračuna, saj se je je izkazalo, da je Curko odličen strelec. Policisti so ga sicer prerešetali s sedmimi streli, a mu je vseeno uspelo izstreliti pet nabojev in raniti enega policista. Sam pa je nato v četrtek zaradi ran umrl v bolnišnici.
Podrobno dokumentiral
V preiskavi se je nato izkazalo, da je imel morilec do potankosti izdelan načrt, kako bi opravil s Švicarjem. Najprej naj bi ga omamil, ga potem zabodel v srce in razkosal na manjše dele. S seboj je imel tudi vso potrebno opremo - od mamila do žage za kosti.

Policija je nato preiskala tudi njegovo stanovanje v vasi Sokol na vzhodu Slovaške. V računalniku pa je našla podrobne zapise, ki so jih pripeljali do trupel nesrečnih žensk. Našli so fotografije in celo GPS-koordinate, kje je zakopal trupli, morilsko orodje in druge pripomočke, je pojasnil policijski načelnik Jaroslav Spisiak.

Dele trupel obeh žrtev so našli zaviti v plastičnih vrečah v plitvem grobu, natančno na mestu, ki ga je označil morilec. Trupla so bila razkosana, manjkali pa so tisti deli, ki jih je kanibal pojedel. Za katere dele telesa naj bi šlo, Spisiak ni pojasnil.

Sosedje so o Curku vedeli povedati, da je bil povsem običajen človek, ki jim je rad priskočil na pomoč. Sicer pa ni zbujal pozornosti. Za seboj je pustil ženo in dva majhna otroka.