V letu dni življenja na prostosti je Natascha privolila v le nekaj intervjujev. Foto: EPA
V letu dni življenja na prostosti je Natascha privolila v le nekaj intervjujev. Foto: EPA

Po letu dni življenja na prostosti je zdaj 19-letna Natascha v 50-minutnem intervjuju za avstrijsko televizijo ORF priznala, da do Wolfganga Priklopila, ki jo je ugrabil na poti v šolo leta 1998, čuti usmiljenje. Dejala je, da njegovo dejanje počasi bledi, čeprav ne bo nikoli pozabila osem let in pol življenja v majhni sobi. 44-letni Priklopil se je po njenem pobegu 23. avgusta lani vrgel pod vlak.

Natascha zdaj največ energije usmerja v izobraževanje in vključevanje v družbo, pri tem pa poudarja pomen zasebnosti. Enostavno se trudim, da bi se soočila s temi spomini, kot najbolje zmorem, je dejala Natascha, in poudarila, da je v javnosti ni mogoče videti objokane, saj s solzami opravi na samem.

Desetletno Natascho je Priklopil ugrabil na poti v šolo, potem pa jo je zaprl v majhno sobo v kleti svoje hiše, kjer je preživela naslednjih osem let in pol. Pobegniti ji je uspelo, ko je Priklopil telefoniral, pozneje pa so se pojavile različne teze o njeni ugrabitvi, med drugim tudi, da jo je dala ugrabiti lastna mati.