V nesreči, ki se je letalu družbe Agni Air zgodila leta 2010, je umrlo 14 ljudi. Foto: EPA
V nesreči, ki se je letalu družbe Agni Air zgodila leta 2010, je umrlo 14 ljudi. Foto: EPA

Pilot je takoj po vzletu iz Jomsoma, ki leži na okoli 2.800 metrov nadmorske višine, v turistično mesto Pohara javil, da ima tehnične težave, zato se je poskusil vrniti na letališču v Jomsomu, a je trčil v goro v bližini letališča, poroča BBC.

"Letalo je bilo tik pred pristankom, ko je zadelo v blatno pobočje. Zdaj je zarito v hrib," je nesrečo opisal predstavnik tamkajšnje policije.

Rešili tri otroke
Nekaj ljudi je preživelo, med njimi tudi trije otroci, vse pa so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico. Po informacijah agencije AFP so med žrtvami 12 indijskih in trije nepalski državljani. Na letalu je bilo sicer 18 potnikov in trije člani posadke, oba pilota sta umrla, stevardesa pa je preživela.

To področje je še posebej priljubljeno med pohodniki, Jomsom pa je izhodiščna točka za trekinge po v Himalaji in tempelj Muktinat, ki je romarski kraj za hindujce

Družba Agni Air je že imela nesreče
V Nepalu nesreče manjših letal niso nepoznane, od leta 1953 so zabeležili več kot 70 letalskih nesreč, v katerih je umrlo več kot 600 ljudi. Ponesrečeno letalo dornier 228 je v lasti letalske družbe Agni Air, ki je v preteklosti že imela tragične incidente.