Medina je drugo muslimansko sveto mesto. Foto: EPA
Medina je drugo muslimansko sveto mesto. Foto: EPA
Skrajneži napadli tudi v svetem mestu Medini

Savdska spletna stran Sabk, ki je blizu oblastem, pa je poročala, da je eksplozija v Medini odjeknila pred poslopjem varnostnih sil, ki so v bližini mošeje, in povzročila požar na bližnjem parkirišču.

V napadu, ki prihaja ob koncu postnega meseca ramazan, sta bila poleg samomorilskega napadalca ubita še dva varnostnika, poroča televizija Arabija.

Napad v bližini šiitske mošeje
Skoraj sočasno naj bi se samomorilski napadalec danes popoldne razstrelil tudi blizu šiitske mošeje v mestu Katif na zahodu države. Po trditvah očividcev je bilo po eksploziji videti posmrtne ostanke žrtev, podatkov o številu mrtvih ni.

Še pred tem so dopoldne poročali o samomorilskem napadu v bližini ameriškega konzulata v Džedi, v katerem sta bila ranjena policista. Odgovornosti za napad še ni prevzel nihče.

V Kuvajtu preprečili več napadov
Iz Kuvajta so medtem sporočili, da so preprečili več napadov skrajne skupine Islamska država (IS), tri v državi in enega zunaj nje. Aretirali so več osumljenih ljudi. Eden izmed aretiranih je kuvajtski državljan. Cilji napadov, ki so jih načrtovali prav tako ob koncu ramazana, so bile šiitske mošeje in stavba notranjega ministrstva, poročanje kuvajtske tiskovne agencije Kuna povzema nemška tiskovna agencija DPA.

Skrajneži napadli tudi v svetem mestu Medini