Nedeljski protest je do večernega incidenta minil mirno. Foto: Reuters
Nedeljski protest je do večernega incidenta minil mirno. Foto: Reuters

Kot je sporočila policija v St. Louisu, je bil v streljanje vpleten eden izmed policistov, ki se je znašel "pod plazom krogel iz dveh neoznačenih avtomobilov". Kot so sporočili kasneje, je policija ustrelila 18-letnega temnopoltega fanta, sicer dobrega prijatelja pokojnega Browna. Ranjenca so prepeljali v bolnišnico, kjer se še borijo za njegovo življenje, njegovi svojci pa ne verjamejo uradni policijski razlagi, kako je prišlo do incidenta.

Nasilje je izbruhnilo po dnevu protestov, s katerimi so zaznamovali leto dni od smrti temnopoltega 18-letnega Michaela Browna, ki ga je ubil belopolti policist Darren Wilson. Primer je takrat sprožil množične in večkrat tudi nasilne proteste. Wilson, ki je medtem že zamenjal službo, je trdil, da je streljal v samoobrambi.

Večerni incident se je zgodil po dolgem dnevu mirnega, otožnega zaznamovanja obletnice. Na stotine zbranih je na kraju, kjer je bil ubit Brown, stalo v tišini štiri minute in pol, s čimer so simbolično zaznamovali število ur, kolikor je Brownovo truplo ležalo na ulici.