Price je obljubil, da bo iz lastnega žepa vrnil 400.000 dolarjev. Foto: Reuters
Price je obljubil, da bo iz lastnega žepa vrnil 400.000 dolarjev. Foto: Reuters

Price se je pred dnevi že opravičil, ker je od maja 26-krat namesto komercialnih letov izbral zasebne prevoznike. Vsi ameriški vladni uradniki, razen tistih, ki skrbijo tudi za nacionalno varnost, morajo namreč za svoje delovne poti uporabljati redne letalske linije.

Predsednik Donald Trump je Priceov odstop sprejel in sporočil, da je začasni minister postal Don J. Wright, dozdajšnji Priceov pomočnik.

Preiskava spletne strani Politico je razkrila, da je Price za službena potovanja v petih mesecih porabil več kot milijon dolarjev - poleg 400.000 dolarjev za zasebna letala je v tujino večkrat potoval tudi z vojaškimi in čarterskimi letali. Price je ob odstopu zagotovil, da bo iz lastnega žepa povrnil 400.000 dolarjev: "Zagotavljam, da davkoplačevalcem za moj sedež na zasebnih letih ne bo treba plačati niti centa."

Zaradi uporabe zasebnih letal preiskava poteka še proti trem članom administracije predsednika Donalda Trumpa - notranjemu ministru Ryanu Zinkeju, ki je junija z zasebnim letalom potoval iz Las Vegasa do Montane za 12.000 dolarjev, finančnemu ministru Stevenu Mnuchinu, ki naj bi prejšnji mesec na državne stroške z ženo najel letalo, da bi bolje videla sončni mrk, in vodji agencije za varovanje okolja Scottu Pruittu, ki je za nekomercialne lete zapravil 58.000 dolarjev, piše BBC.