Zadnji trije papeži. Foto: EPA
Zadnji trije papeži. Foto: EPA

Ob tem so dodali, da je papež Frančišek potrdil še drugi čudež, ki ga pripisujejo svetemu očetu, ki je vodil Rimskokatoliško cerkev med letoma 1978 in 2005.
Omenjeni čudež je bil ozdravitev francoske nune Marie Simon-Pierre, ki je prebolela Parkinsonovo bolezen, ko je molila za papeža. Za njeno ozdravitev ni bilo medicinske razlage.
Drugi čudež naj bi se zgodil 1. maja 2011, ko je bil Janez Pavel II. na trgu svetega Petra razglašen za blaženega, pri čemer naj bi ozdravela ženska iz Kostarike. Za potrditev čudeža mora biti ozdravitev takojšnja, trajna in brez znanstvene razlage.

Iz Vatikana so sporočili še, da bo svetnik tudi papež Janez XXIII., ki je bil na čelu Cerkve med letoma 1958 in 1963 ter je sklical drugi vatikanski koncil. Janez XXIII. ima sicer priznan le en čudež, a je papež vseeno potrdil njegovo kanonizacijo. Papež je znan po prijaznosti in številni ga primerjajo s trenutnim papežem Frančiškom.
Datum kanonizacije obeh papežev še ni znan, bi ju pa lahko za svetnika razglasili še pred koncem leta, navajajo v Vatikanu. Točen datum bodo določili na konzistoriju, zboru kardinalov.