Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.1 od 46 glasov Ocenite to novico!
Izgredi v Hamburgu
Nasilni protestniki so v Hamburgu zažgali tudi veliko avtomobilov. Foto: Reuters
Izgredi v Hamburgu
Policija med spopadanjem s kolesi, ki so jih izgredniki uporabili za barikade. Foto: Reuters
Hamburg
Prebivalci Hamburga so v dneh po zasedanju vrha G20 ter spremljajočih izgredih sami organizirali čistilne akcije. Foto: Reuters
Izgredi v Hamburgu
Nasilni niso samo izgredniki, temveč tudi policisti. V Hamburgu preiskujejo 27 primerov povzročitve telesnih poškodb. Foto: EPA

Po protestih v Hamburgu so v Nemčiji zaskrbljeni zaradi nasilja skrajne levice

Teune: Pri levici gre za posamezne izbruhe, pri desnici pa za vsakodnevno nasilje
16. julij 2017 ob 21:23,
zadnji poseg: 16. julij 2017 ob 22:00
Hamburg - MMC RTV SLO

Nasilje ob vrhu skupine G20 v Hamburgu, na katerega so prispeli tudi protestniki od drugod po Evropi, je v Nemčiji sprožilo zaskrbljenost nad problematiko nasilnih protestov skrajne levice.

Med nasilnimi izgredi pred tednom dni, ki so spremljali srečanje skupine G20 v Hamburgu, je policija prijela 86 ljudi, 51 jih je še vedno v priporu. En človek je obtožen tudi poskusa umora, je za TV Slovenija poročala Polona Fijavž.

Po pisanju nemškega Deutsche Welle naj bi nekateri izmed protestnikov prišli v Hamburg samo zaradi povzročanja nasilja, saj je anketa revije Vice magazine med protestniki razkrila, da večina teh ni poznala niti najosnovnejših dejstev o G20.

Nekateri politiki krščanske demokratične unije (CDU) zdaj zahtevajo zaprtje kulturnih centrov politične levice, kot je na primer Rote Flora v Hamburgu.

Skupna točka levičarskih gibanj boj proti kapitalizmu
Med množico levičarskih gibanj po Evropi Deutsche Welle poudarja klasifikacijo na tri osnovne skupine: komuniste, anarhiste in avtonomne radikalce. Po navedbah nemškega notranjega ministrstva naj bi bila levičarskim gibanjem skupna točka boj proti kapitalizmu.

Tega po navedbah ministrstva ne dojemajo le kot ekonomskega sistema, temveč kot zapleten skupek družbenih neenakosti, uničevanja življenjskih prostorov v mestih, vojno, skrajnodesničarski ekstremizem, rasizem in uničevanje okolja.

Kdo so skrajni levičarji?
Nemško notranje ministrstvo za večino nasilnih dogodkov krivi t. i. avtonomne radikalce in ocenjuje, da je v Nemčiji 28.500 levičarskih skrajnežev, med katerimi jih 8.500 ocenjujejo za nasilne.

Evropski policijski urad Europol meni, da je natančno število skrajnih levičarjev po Evropi zelo težko oceniti. Skrajnolevičarski radikalizem je sicer po Evropi najbolj prisoten v Italiji, Grčiji in na Švedskem, nasilje levice pa so zaznali tudi na ulicah Züricha in Berna v Švici, poroča Deutsche Welle.

Revolucionarna fronta in Zarota požarnih celic
Na Švedskem deluje skupina Revolucionarna fronta, v Grčiji pa Zarota požarnih celic (Conspiracy of Fire Cells). Revolucionarna fronta je na svoji spletni strani objavila videoposnetek, v katerem s sekirami napadejo domnevno prebivališče nekega skrajnega desničarja.

Zarota požarnih celic je marca letos prevzela odgovornost za bombno pošiljko, naslovljeno na nemškega finančnega ministra Wolfganga Schäubla, prav tako pa so osumljeni umora dveh pripadnikov skrajnodesničarske skupine Zlata zora.

Najpogostejše nasilje so požigi
Europol ugotavlja, da so v letu 2016 skrajni levičarji v Nemčiji izvedli več požigov, največkrat v napadih proti policiji. Podobno dogajanje so zaznali v Belgiji, medtem ko so v Grčiji in Italiji poleg napadov na policiste skupine napade izvedle tudi na banke.

"Skrajni levičarji in anarhisti izkoriščajo zakonite proteste za izvedbo napadov na vladna poslopja in varnostne sile," še ugotavlja Europol po poročanju Deutsche Welle.

Razlika med skrajno levico in skrajno desnico
Nemški notranji minister Thomas de Maiziere je sicer ob izgredih v Hamburgu levičarskim nasilnežem zabrusil, da niso nič drugačni od skrajnih desničarjev.

S tem se ne strinja Simon Teune z inštituta za proteste in svobodo gibanja tehniške univerze v Berlinu, sogovornik dopisnice TV Slovenija Polone Fijavž. "Tega ne moremo primerjati. Na eni strani je vsakodnevno nasilje, ki je včasih opaznejše, na drugi strani gre za posamezne izbruhe nasilja, ki se ne ponavljajo vsak dan. Pri desničarskih skrajnežih je nasilje vsakodneven pojav," poudarja Teune.

Preiskava tudi proti policistom
Hkrati v Hamburgu poteka preiskava proti 35 policistom, v 27 primerih zaradi telesnega nasilja, poroča Fijavževa. V časopisu Spiegel pa so pod črto izgredov v Hamburgu zapisali: "Vsaka družba ima upornike, kot si jih zasluži."

VIDEO
Kdo so levi skrajneži za protesti v Hamburgu?
J. R.
Prijavi napako
Komentarji
RibičIČ
# 16.07.2017 ob 21:54
Dober poskus relativizacije levičarskega nasilja. Opustošili so pol mesta, ampak niso tako grozni kot tisti drugi...
dopisnik
# 16.07.2017 ob 22:03
Pri desničarskih skrajnežih je nasilje vsakodneven pojav,

In zakaj potem Polona Fijavž in TV Slovenija o tem nič ne poročata?
the law1
# 16.07.2017 ob 21:58
No, tudi v tem članku se vidi kako so mainstream mediji generalno zlizani z skrajno levico saj se že hoče opravičevat to nasilje skrajne levice. Neverjetno.
Tetameta
# 16.07.2017 ob 21:43
A niso bili to miroljubni in strpni protestniki?
vnk
# 16.07.2017 ob 22:12
S tem se ne strinja Simon Teune iz Inštituta za proteste in svobodo gibanja Tehniške univerze v Berlinu, sogovornik dopisnice TV Slovenije Polone Fijavž. "Tega ne moremo primerjati. Na eni strani je vsakodnevno nasilje, ki je včasih opaznejše, na drugi strani gre za posamezne izbruhe nasilja, ki se ne ponavljajo vsak dan. Pri desničarskih skrajnežih je nasilje vsakodneven pojav," poudarja Teune.

Okej no... a bi kaj takšnega dodali še pri vseh novicah, ki se nagibajo v drugo smer, recimo ko gre za skrajno desne? Tko, vtaknit not enega sogovornika, pa da mal bleščic vrže ćez kup gnoja, da bo malo manj smrdel. Včasih, ko spremljam prispevke, kar čutim zadaj v grlu tist okus po bruhanju ob takšnem "novinarskem" delu. Sploh ker ponavadi gre za mnenje avtorja, ampak se temu spretno izogne, tako najde ustreznega "gosta" oz. "sogovornika" (mouthpiece...).

Nasilni niso samo igredniki, temveč tudi policisti.

Joj, resno? Pa da vas ni sram, policisti niso roboti, ampak zgolj ljudje, ki opravljajo svoje delo. Začuda novinarji sebe redkokdaj kritizirate (dokler se strinjate v političnih pogledih).
brain2k
# 16.07.2017 ob 22:02
"Pri desničarskih skrajnežih je nasilje vsakodneven pojav," poudarja Teune."

Res? Kje pa lahko beremo o tem nasilju? Najbrz tale Teune prihaja iz vrst "skrajne levice"...
generusus
# 16.07.2017 ob 21:59
"Po protestih v Hamburgu so v Nemčiji zaskrbljeni zaradi nasilja skrajne levice"

Skoraj ne morem verjeti, da se v naslovu nacionalnega medija digitalnemu črnilu zapiše besedna skovanka, za katero je še skoraj do včeraj marsikdo zmotno mislil, da je oksimoron. :-)
RJSlo
# 16.07.2017 ob 22:01
No ja. Spet se ne omenja, da so v nasilnih protestih sodelovali tudi novopridošli prebežniki/migranti/begunci. Poleg njih pa tudi nemški državljani 2. ali 3. generacije tujih korenin.
Torej si Nemci uvažajo peto kolono. SKL* pa to s pridom izkoriščajo.

*SKL - Salonski Kaviar Levičarji
10april
# 16.07.2017 ob 21:59
Bandite v cuzo al pa na prisilno delo
mooodeeel
# 16.07.2017 ob 22:19
Ce bi isto naredili skrajni desnicarji...ulala kako bi jih preganjali.
nocoment78
# 16.07.2017 ob 22:30
tak izbruh mladostniske energije prou pride polet na kmetiji v gorah..drva v nahrbtnik pa švicat kdo jih hitrej prnese..
vipmit
# 16.07.2017 ob 21:47
konec evope momeni konec zahodne zivilizacijec
Nikec3
# 16.07.2017 ob 22:05
saj je anketa revije Vice magazine med protestniki razkrila, da večina teh ni poznala niti najbolj osnovnih dejstev o G20.

Kako ne? Sej pa vsi vejo kdo so. Neoliberlaci! Globalisti! Soroševa mafija! Emm, tukaj pa se počasi že konča. A to ni dovolj?
karambo
# 16.07.2017 ob 23:03
mataj-finance
To ni nasilje skrajne levice, ampak nasilje profesionalnih provokatorjev. Obstaja celo izraz za take vrste tiče: Skvadristi. Njihova domnevna ideološka usmerjenost je brezpredmetna, huligani je v resnici nimajo. Važno je samo to, kdo jih plačuje.


To, da kapital kupuje skrajne levičarje na vseh bojnih linijah: mediji, zabava, kultura, ulica, ni nobena skrivnost. Sicer na zelo prefinjen način, vendar to dejstva ne spremeni. Seveda je jasno, da je njihova ideološka opredeljenost še kako pomembna, saj jim daje občutek, da delajo nekaj dobrega, pri tem pa so za to še plačani. Banda, ki pa izvaja še nasilne proteste, v resnici nima nič skupnega z gibanji za pravice iz nekih drugih časov, s katerimi se verjetno v svojih glavah primerjajo.

Gre za skrajneže, ki jim izredno stanje pomeni kruh. Razne NGO, ki jih ponavadi financirajo, so finančno odvisne od namišljenih (humanitarnih in druge) kriz, zato je njihova glavna naloga, da se igra ne konča. Še najbolj žalostno pri vsem tem pa je to, da so bodisi preneumni, da bi videli, da so samo orodje v rokah kapitala bodisi se tega zavedajo in pač stisnejo zobe, ker je pač položnice potrebno plačati. V vsakem primeru gre za bednike, ki so izgubili kompas.
zerorez
# 16.07.2017 ob 23:04
Tisti, ki pravite, da so bili provokatorji na delu: izgredi so bili planirani vsaj eno leto vnaprej z imenom "Welcome to hell" in s podporo vecih levicarskih strank.
Tetameta
# 16.07.2017 ob 23:17
"Pri desničarskih skrajnežih je nasilje vsakodneven pojav," poudarja Teune."

Res? Kje pa lahko beremo o tem nasilju? Najbrz tale Teune prihaja iz vrst "skrajne levice"...

Ja tam rečejo kekemu črncu "go home. To je veliko hujši zločin, kot to, da se zdemolira pol mesta, zgleda...
rokin
# 16.07.2017 ob 23:07
ekstremizem ne sodi nikamor. levice ali desnice, naj vse zaprejo!
RJSlo
# 16.07.2017 ob 22:29
Sat. TV postaja RTL, oddaja Spiegel TV Magazin, prispevek o Hamburgu. Pravkar prikazujejo dogajanje v Hamburgu.
neprilagojen
# 16.07.2017 ob 22:27
"Tega ne moremo primerjati. Na eni strani je vsakodnevno nasilje, ki je včasih opaznejše, na drugi strani gre za posamezne izbruhe nasilja, ki se ne ponavljajo vsak dan. Pri desničarskih skrajnežih je nasilje vsakodneven pojav,"

prosim dokaz za trditev!!!!

levicarji po padcu berlinskega zida so izgubili kompas, nimajo vec nic za porusiti in sedaj rusijo sistem v katerem zivimo
tisto kaj jim je desnica priskrbela, lagodno in prijetno zivljenje jim je udarilo v glavo in imajo namisljeno neko kolektivno krivdo
v srednjem veku kralji niso tako lepo ziveli, kot ta razvajena mladina
ROBI123
# 16.07.2017 ob 23:25
A ni že od nekdaj uporništvo vodilo k napredku? Denar je, a je nepravilno oz. nepravično porazdeljen! Drži, ne moremo biti vsi enaki, A LAHKO JE VELIKO ZA VSE, NE PA VSE ZA NEKATERE!!!!!!
firexfire
# 16.07.2017 ob 22:57
Pri desnicarskih skrajnezih je to vsakdoneven pokav?? Nastejte mi vsaj enega prosim!
10april
# 16.07.2017 ob 23:15
tedomedo

# 16.07.2017 ob 22:01
Kapitalizem je največje človeško sranje. Jugoslovanski komunizem je bil dosti boljša politika kot to, kar imamo sedaj.
-----
Neprimeno in zaljivo.... te ne bom bom prijavu, ker nisem levicarska svinja
babooon
# 16.07.2017 ob 22:27
"anketa revije Vice magazine med protestniki razkrila, da večina teh ni poznala niti najbolj osnovnih dejstev o G20" .. pa še marsičesa drugega ne vejo. Ti "prostesti" so absurd.
politik kritik
# 16.07.2017 ob 22:51
Samo v opozorilo. Prihajajo prva opozorila o povezavah med skrajno levico, Italijansko mafijo, Libijsko mafijo in celo Islamsko državo. Namreč skrajna levica s svojim političnim gibanjem v Evropi ostro nasprotuje priseljevanju iz Bližnjega vzhoda in Afrike ter s svojimi aktivnostmi v povezavi s človekoljubnimi organizacijami celo vozi ljudi preko Sredozemskega morja. Na drugi strani Italijanska mafija, Libijska mafija in Islamska država močno služijo na račun prebežnikov. Prevoz stane cca. 2000 € po osebi * 1000 ljudi = milijon Evrov. Vse veje so močno povezane.
RJSlo
# 16.07.2017 ob 23:40
RJSlo
# 16.07.2017 ob 22:29
-------------------------------------
No ja. Še nadaljevanje. Voditeljica je postavila tisto pravo vprašanje, ki ga ni postavili niti eden novinar. Koga je ščitilo 20.000 nemških policistov? Meščanov vsekakor ne. Prioritete policije so bile drugje.

Tisti, ki trobite o nekih podtaknjencih. Pač SKL. Alenka Nedog je lepo opisala delovanje SKL. Na posnetkih nasilnih protestov je lepo vidno kako so na začetku bile posamezne skupine strnjene pod svojimi zastavami. Novinarka Sat 1 se je pridružila BB in pokazala kako se zbirajo ter način njihovega delovanja.

Na posnetkih so jasno vidni tudi mladi "nemški državljani" tujih korenin.
los-t
# 17.07.2017 ob 06:08
Ne morem verjet, MMC je uporabil izraz skrajna levica..???
Skippy
# 17.07.2017 ob 00:35
V resnici se gre za zelo neumne ljudi, ki jim je pač brezplačno šolstvo omogočilo, da nekaj postanejo. In si potem domišljajo, da so zelo sposobni ... celo tako, da oni ne bodo nič resnega delali, ampak bi naj drugi delali za njih.
10april
# 17.07.2017 ob 00:01
lzerian

# 16.07.2017 ob 23:09
Prijavi neprimerno vsebino Ko kapital neti vojne po vsem svetu, ter pobija ljudi, ko kapital pobija ljudi ljudi s tem, da zastruplja okolje, v katerem živijo, s tem, da zastruplja hrano, zrak, vodo, naravo, pa se nihče ne zgraža?
--------
Pojdi spat, da spocijes mozgane
rubin
# 16.07.2017 ob 23:37
Sem za to da se drastično spremeni trenutni sistem s totalno transparenco denarnih zadev (nič bančnih itd tajnosti) v povezavi s brezgotovinskim poslovanjem in prepovedjo kakršnega koli zaslužka izven plač uradnikom in politikom, ki je sedaj zlizana s kapitalom in ne deluje za skupno dobro.
Nato s davki poskrbet za prerazporeditev bogastva do max deset kratnik, davki na dediščine, univerzitetni dohodek in razbremenitev davkov za delo. Velike naravne vire nacionalizirat. Naj se najprej poskusi preko volitev, če pa bodo politiki zahinavili in delali kljub programu ki sem ga navedel za kapital ni druge kot da se množicno zahteva to in da začno padati glave izdajalskih politikov in njihovih kapitalskih financerjev. Naj se tresejo hlače bogatunov
ROBI123
# 16.07.2017 ob 23:36
Pozor
Pri komentarjih izvajajo strogo cenzuro, ker so objavljeni šele po nekaj minutah, pri športnih novicah so takoj objavljeni!
oziris.va
# 17.07.2017 ob 11:37
nocoment78
# 16.07.2017 ob 22:30

tak izbruh mladostniske energije prou pride polet na kmetiji v gorah..drva v nahrbtnik pa švicat kdo jih hitrej prnese..


Obenem si nekoč imel možnost, da si se javil v vojsko in šel na bojišče. Tam si lahko ponucal odvečno energijo, dokler si bil živ.
oziris.va
# 17.07.2017 ob 11:34
Marsikje po svetu se o tem problemu sploh ne bi pogovarjali, ker ga ne bi bilo.
patriot1970
# 17.07.2017 ob 07:05
Polona Fijavž,......še vedno čakamo na intervju z žrtvami in/ali pričami novoletne "zabave" v Kolnu 2015/16!
Kot kaže takšne zgodbe ne gredo zlahka izpod peresa "objektivnih" novinarjev!
patriot1970
# 17.07.2017 ob 07:03
......anketa revije Vice magazine med protestniki razkrila, da večina teh ni poznala niti najosnovnejših dejstev o G20.

No, to pa zveni kar malce žaljivo za "vsevedne" protestnike ki so se "razmno" uprli kapitalu, globalnemu segrevanju........ups,.....če prav razmem tekst niti ne vedo proti čemu so se uprli!
Binder Dandet
# 17.07.2017 ob 06:36
"Delaš krivico svojemu nicku: razmerje kaznivih dejanj v Nemčiji je približno 3:1 ali 4:1"

Torej 3x do 4x letno. Clanek pa pravi, da je vsakodneven pojav.:)
cenitamsok
# 18.07.2017 ob 00:12
Ko padejo zlagane maske levih plačancev anonimusov-mirovnikov, se pokaže prava slika Doriana Graya.
patriot1970
# 17.07.2017 ob 10:12
hexen
# 17.07.2017 ob 09:35
......Nasilni levičarji enkrat na leto zdemolirajo kak bankomat.


...pa kakšno trgovino razbijejo in si postrežejo,.....ups,..pardon,....to v njihovem jeziku pomeni "pravična delitev svetovnega bogastva"!
patriot1970
# 17.07.2017 ob 09:11
hexen
# 17.07.2017 ob 01:31
.....Torej, desničarji napadajo, poškodujejo, pobijajo nedolžne žrtve, levičarji kvečjemu poškodujejo neživo lastnino.......


Nekaj huje poškodovanih policajev je pač........neživa lastnina!
patriot1970
# 17.07.2017 ob 09:10
miranpohar138
# 17.07.2017 ob 08:51
....Že od vsega začetka mirnih protestov (npr. delavcev) v ZDA, Evropi in carski rusiji, pa tudi drugod je dokazano, da je oblast oziroma policija med protestnike vedno "vrinila" provokatorje....


Ja, v Hamburgu je oblast šla celo tako daleč,.....da med miroljubne protestnike ni vrinila le provokatorjev,.......celo shod jim je poimenovala v "welcome to hell"....in protestniki so še vedno pričakovali miroljuben shod!
ZETAC
# 17.07.2017 ob 08:14
Primer prefinjene levičarske novinarske propagande - narediš intervju z enim osebkom po svoji meri in to potem poskušaš prodati ljudem kot neko splošno mnenje ali celo resnico. To se dogaja načrtno vsakodnevno, ne da večinoma ljudi to sploh opazili, ko vabijo kar naprej ene in iste preverjene ljudi z namenom zavajanja, npr. tipičen primer so tisti iz MI, ki morajo biti vedno zraven, ko gre beseda o imigrantih...
ni maitre
# 17.07.2017 ob 07:58
Kaj pa če celo zadevo zastavimo rahlo drugače...Čemu služi vrh skupine G20+ Ivanka Trump v Hamburgu? Zakaj se ta vrh skupine G20 + Ivanka Trump ne da organizirat preko videokonference, ki bi jo lahko spremljala zainteresirana javnost. Zakaj je treba povzročat nepotrebne stroške? Kaj tam sploh dela Ivanka Trump? Zakaj morate svoje pogovore skrivat za zaprtimi vrati? Res čemu služi vrh skupine G20 + Ivanka Trump? Kaj če ga ne bi bilo? Seveda potem nimate za pokazat lepih fotk in simpatično sproščenih video posnetkov v najnovejših oblekicah, ki so bile skrojene samo za ta dogodek. Cele horde statistov oblečene v politične barve samo zato, da dobite lep kader. Vse skrbno načrtovano. Če ni tovrstne medijske propagande, ni vtisa kako ste pomembni in da brez vas svet obstane v isti sekundi. Če ni tovrstne propagande, tudi ni vtisa kako neskončno so pomembna ta srečanja. Srečanja na katerih si v bistvu, če smo pošteni, nimate kaj povedat in mlatite prazno slamo. Zato se tudi skrivate za zaprtimi vrati. Zato vam tudi vsak tak protest pride še kako hudičevo prav...da nam pokažete, da vi ste dobri in na naši strani in da vse to delate samo za nas in kako hudičevo se žrtvujete...za nas!
hexen
# 17.07.2017 ob 01:31
Spet to hinavsko enačenje desnice in levice.
Nasilni desničarji ustrahujejo, pretepajo, ubijajo ljudi, žrtve pa izbirajo po rasni, nacionalni, spolni, verski pripadnosti. Žrtve so nedolžni in nebogljeni ljudje.
Nasilni levičarji ustrahujejo nosilce odločanja, banksterje, skorumpirane politike, psihopatske snobe. Na njihovi tarči so akterji zločinskega sistema. Ker imajo ti ljudje ogromno denarja, so popolnoma zaščiteni, zato se napadalci uspejo znesti kvečjemu nad dobro plačane varnostnike in nad lastnino, ki pa je zavarovana in neživa stvar, torej s tem v praksi ne povzročijo nobene škode.

Torej, desničarji napadajo, poškodujejo, pobijajo nedolžne žrtve, levičarji kvečjemu poškodujejo neživo lastnino.
To je ključna razlika.
Izključno nasilna desnica je tista, ki povzroča hudodelstva in izvaja teror nad ljudmi.
Objasnite to gospodu Thomasu de Maiziereju, čeprav ne verjamem, da tega ne ve.

Sploh pa, naredite kapitalizem bolj prijazen ljudem, pa ne bo nasilne levice.
hexen
# 17.07.2017 ob 12:10
patriot1970
# 17.07.2017 ob 10:12
...pa kakšno trgovino razbijejo in si postrežejo,.....ups,..pardon,....to v njihovem jeziku pomeni "pravična delitev svetovnega bogastva"!


Hja, ta zaključek pa kar pripiši uporabniku @tetameta. Jaz sem si samo privoščil točno takšno zmotno logiko, kot kot si jo je privoščil on. In evo vam ogledalo.

Enačenje nasilne levice in desnice je lažni kontinuum. Med njima so pomembne razlike. Teror nad ljudmi izvaja izključno nasilna desnica - na osnovi rasne, nacionalne, spolne, verske pripadnosti.

Kar bi bilo bolj smiselno enačiti, je evropska in islamistična nasilna desnica - edino ti izvajajo teror nad nedolžnimi ljudmi na osnovi zgoraj podčrtanih kriterijev.
miranpohar138
# 17.07.2017 ob 08:51
Že od vsega začetka mirnih protestov (npr. delavcev) v ZDA, Evropi in carski rusiji, pa tudi drugod je dokazano, da je oblast oziroma policija med protestnike vedno "vrinila" provokatorje z istim namenom, kot se je zgodilo v Hamburgu. Namen je seveda jasen.
izo
# 17.07.2017 ob 07:25
Clanek, ki ocitno zeli ocrniti "levicarstvo". Zato rinejo tudi anarhiste ipd zraven. In da, nekaj je zakurjen avto, drugo pa zakurjen azilni dom, pretepeni posamezniki ipd, kar se dogaja na dnevni bazi na severu evrope, migranti gor ali dol, se je dogajalo tudi prej.
A ocitno so osnove prevec za novo "resnico", ki jo pumpajo tudi mediji po novem..
patriot1970
# 17.07.2017 ob 07:13
....V časopisu Spiegel pa so pod črto izgredov v Hamburgu zapisali: "Vsaka družba ima upornike, kot si jih zasluži......

Kako radi bi mediji prikazali kot novodobne Robin Hoode,......ki se borijo za "pravično" porazdelitev svetovnega bogastva..........a kaj ko njihovo primitivno razbojništvo razblini vso romantiko.

http://www.bild.de/news/inland/g20-gipfel/wer-kennt-diese-verbrecher-52493328.bild.html
gesan
# 17.07.2017 ob 06:39
rokin
# 16.07.2017 ob 23:07
ekstremizem ne sodi nikamor. levice ali desnice, naj vse zaprejo!
...................................
Točno! In dokler bodo ekstremizem delili na ta in un, bo tako kot je!
Kreganje okrog tega kdo je bolj in kdo manj ekstremističen....

Sploh pa, ne vem zakaj mnogim ne kapne dejstvo, da mnogio niti niso vedeli zakaj se gre.
Očitno je bilo važno, da so tam res samo za to, da bodo čimveč razbili, ker so pač takšni in bi kot taki že zdavnaj morali bit na kakšnem prisilnem delu v kamnolomu ali kaj podobnega!

Ampak, evo vsaka takšna zadeva zelo prav pride političnim obračunavalcem, ki tudi na takšne način zavajajo folk!

ZA mene je največji ekstremist zadnje čase prav Trump, pa če imaste mnogi glave v pesku ali pa ne, to je čisto dejstvo!

Zakaj ga malikujete? Ker je vaš adut!
In ko je vaš adut, lahko naredi karkoli in vi ga boste malikovali.
Kot so denimo pred 75 leti malikovali v Nemčiji svojega aduta!

Noi potem, pa je prišla "kruta"resnica, ki so jo hoteli skrit pod najtežje preproge.
Tako kot tudi sedaj to hočejo, pa čeprav je jasno, da bo slej kot prej tudi tokrat prišla resnica na plano.

Saj je že, samo za tiste, ki znajo uporabljat svoje možgane!
gesan
# 17.07.2017 ob 06:32
firexfire
# 16.07.2017 ob 22:57
Pri desnicarskih skrajnezih je to vsakdoneven pokav?? Nastejte mi vsaj enega prosim!
...........................
Težko je dopovedat nekomu, ki non stop tišči glavo nalašč v pesek.
Po mojem preveč peska, da bi bilo kaj takega mogoče!
timoti
# 17.07.2017 ob 00:24
Po protestih v Hamburgu so v Nemčiji zaskrbljeni zaradi nasilja skrajne levice

Jaz sem zaskrbljen, ker nam kapital po vedno hitrejšem postopku odvzema vse več pravic in svoboščin.
Zaskrbljen sem tudi zaradi idiotizmov v nekaterih komentarjih.
velenjcan
# 16.07.2017 ob 22:34
Tega po navedbah ministrstva ne dojemajo le kot ekonomskega sistema, temveč kot zapleten skupek družbenih neenakosti, uničevanja življenjskih prostorov v mestih, vojno, skrajnodesničarski ekstremizem, rasizem in uničevanje okolja.
S tem ubogemu kapitalizmu seveda delajo hudo krivico.


Nemško notranje ministrstvo za večino nasilnih dogodkov krivi t. i. avtonomne radikalce

Preostali del so pa zakuhali provokatorji politične policije. Ali pa je bilo mogoče obratno?
Kazalo