Molitev pred srečanjem podpornikov Mitta Romneyja v zvezni državi Virginija. Foto: EPA
Molitev pred srečanjem podpornikov Mitta Romneyja v zvezni državi Virginija. Foto: EPA

Republikanski predsedniški kandidat je obnovil ostre kritike na račun predsednika in obratno. Ocene o tem, v čigavo korist je nagnil volilno tehtnico orkan Sandy, se seveda razlikujejo; a v vsakem primeru si je zaradi orkana predsednik Obama že po funkciji priboril bistveno več medijskega prostora kot njegov izzivalec.
A politično premirje ob Sandy je že zgodovina, oba kandidata sta že z vsemi močmi ponovno v kampanji, vrnil se je tudi znani volilni besednjak: "Če bomo še naprej trošili trilijon dolarjev več, kot zmoremo, se bo Amerika prej ali slej znašla na poti gospodarske krize, kot so se Italija, Grčija in Španija. Vem, da Obamovi ljudje te dni vzklikajo vzklikajo še štiri leta, a naše geslo je - še pet dni," je dejal Mitt Romney.

Predsednik Obama bo v prihodnjih dneh obiskal skoraj vse neodločene države, ki bodo letos odločilnega pomena na volitvah: Minnesoto, Wisconsin, Ohio. Predsedniku pomagajo v kampanji nenadomestljivi Bill Clinton, pa podpredsednik Byden, žena Michelle in še kdo. "Guverner Romney obljublja vrnitev moči velikim bankam, ukinitev zdravstvenega zavarovanja, zmanjšanje davkov najbogatejšim; vse to niso spremembe. Morda niste z vsem, kar sem dosegel, najbolj zadovoljni, a veste, da sem sposoben sprejemati težke odločitve, tudi če te ne prinašajo političnih koristi," pravi Barack Obama.

Republikanski tabor se je odločil, da okrepi kampanjo v tradicionalno demokratskih zveznih državah Minnesoti, Michiganu in Pensilvaniji. Demokrati poudarjajo, da naj bi bila širitev republikanske kampanje v te države znamenje obupa, ker naj bi Romneyju za zmago nujni Ohio nevarno polzel iz rok.
V noči na 7. november bo tudi MMC - v tesnem sodelovanju s studiem Televizije Slovenija, v katerem vas bodo skozi ameriški volilni šov vodili Manica Janežič Ambrožič, Vlasta Jeseničnik, Edvard Žitnik, Igor E. Bergant in različni gostje - skrbel, da boste za izide in spremljajoče dogajanje izvedeli prvi.
Iz New Yorka Edvard Žitnik,
RA Slovenija, Druga jutranja kronika