Spopadi med policijo in podporniki oborožene skupine trajajo že več dni. Na fotografiji spopad z dne 20. julija. Foto: Reuters
Spopadi med policijo in podporniki oborožene skupine trajajo že več dni. Na fotografiji spopad z dne 20. julija. Foto: Reuters

Policija je protestnike, ki so vzklikali "Svobodna neodvisna Armenija" in pozivali k odstopu predsednika Serža Serkisjana, skušala razgnati z gumijevkami in šok granatami. BBC navaja tiskovno agencijo Sputnik Armenija, ki poroča, da je ranjenih do 60 ljudi, 40 pa jih je v bolnišnici.

Med poškodovanimi so tudi novinarji. Policija naj bi priprla več kot 100 ljudi. V streljanju v petek pa so bili ranjeni trije oboroženi moški. V noge naj bi jih ustrelili ostrostrelci.

Oboroženi napadalci so sicer pred dvema tednoma vdrli v policijsko postajo, pri tem pa so enega policista ubili in nato zajeli več talcev. Zahtevali so izpustitev "političnih zapornikov", med njimi tudi opozicijskega politika Žirairja Sefiljana, ki je močno kritičen do predsednika Serža tudi glede njegovega reševanja spora z Azerbajdžanom zaradi Gorskega Karabaha. Nekaj talcev so odtlej izpustili.

Skupina je ljudi pozvala, naj se ji pridružijo na ulicah glavnega mesta. Zagrozila je z maščevanjem, če jo bodo napadli, nima se namena predati.