Vzrok za nesrečo še ni znan (fotografija je simbolična). Foto: Reuters
Vzrok za nesrečo še ni znan (fotografija je simbolična). Foto: Reuters

Nekaj pred 4. uro zjutraj je tovorni vlak peljal pred hrvaško prestolnico Zagreb in Varaždinom, ko je na progi odjeknila eksplozija. Proga je za železniški promet zaprta, prav tako so zaprli mestno prometnico ob kraju dogodka.

*Mednarodni vlak 212:
Dobova-Jesenice, predvidena zamuda 120 minut
* Mednarodni vlak 158:
Dobova-Šentilj, predvidena zamuda 90 minut

Vir: Slovenske železnice

Po poročanju spletnega portala Jutarnji.hr je bila v eksploziji poškodovani železniška proga, okna pa so počila stanovanjskim hišam na razdalji 400 metrov od mesta eksplozije. Gmotna škoda je nastala na tovornem vlaku, območje pa je že pod policijskim nadzorom.

Zaradi nesreče zamude mednarodnega vlaka v Sloveniji
Železniška proga, na kateri je odjeknila eksplozija, je tudi del železniške povezave med Zagrebom in Ljubljano. S Slovenskih železnic so sporočili, da bo imel mednarodni vlak za Frankfurt, ki bi moral iz Ljubljane peljati ob 9.12, približno 120 minut zamude.

Kdaj bo proga odprta, še ni znano. Potnike, ki so potovali z mednarodnim vlakom številka 212 ali 158, bodo z avtobusom in elektromotornimi vlaki prepeljali na postajališče Dobova, od koder bodo nadaljevali vožnjo z vlakom Slovenskih železnic proti Beljaku. Potniki, ki so potovali na mednarodnem vlaku številka 499 (München–Zagreb), pa bodo z elektromotornim vlakom prepeljali do Savskega Marofa, od tam pa jih bodo do glavne železniške postaje v Zagrebu prepeljali z avtobusom, piše Hrt.hr.