Reševanje se v težkih razmerah nadaljuje. Foto: EPA
Reševanje se v težkih razmerah nadaljuje. Foto: EPA

Kot so poročali južnokorejski mediji, je državno tožilstvo po prijetju enajstih članov posadke trajekta Sewol, med njimi tudi kapitana, v petek izdalo nalog za prijetje še za štiri člane. Po nalogu državnega tožilca pa je bil po poročanju BBC-ja izdan nalog za prijetje še za dva krmarja in dva člana posadke, odgovorna za upravljanje z ladjo.

Za zapahi se je tako znašlo vseh 15 vodilnih članov posadke, ki so obtoženi malomarnosti in tega, da niso pomagali potnikom rešiti se s potapljajočega se trajekta.

Iskanje pogrešanih se nadaljuje
Medtem potapljači nadaljujejo iskanje preostalih 115 pogrešanih potnikov. Do danes so iz razbitin potegnili 187 trupel. Iskanje sicer otežujejo močni tokovi in slaba vidljivost pod vodo.

Iskanje je osredotočeno na kabine trajekta, kjer naj bi ostalo ujetih največ potnikov. Oblasti se bojijo, da bi lahko trupla odneslo stran od trajekta, zato so okoli kraja nesreče namestile več ladij in razširile območje iskanja v dosegu 60 kilometrov, je poročal južnokorejski radio KBS.

Na trajektu Sewol, ki je 16. aprila potonil pred jugozahodno obalo Južne Koreje, je bilo v času nesreče 476 potnikov in članov posadke, med njimi večina dijakov, ki so bili na šolskem izletu. Vzrok nesreče, ki jo je preživelo 174 ljudi, še ni znan.