Princ Filip naj bi v bolnišnici ostal štiri dni. Foto: EPA
Princ Filip naj bi v bolnišnici ostal štiri dni. Foto: EPA

Princa Filipa so zadnje dni pogosto videli, kako je obiskoval eno od londonskih bolnišnic, kjer naj bi imel številne preiskave trebušne votline. Po preiskavah so se zdravniki odločili, da potrebuje operacijo, iz Buckinghamske palače pa so sporočili, da naj bi v bolnišnici ostal dva tedna. Povedali so, da bo operacija potekala pod splošno anastezijo in da bodo javnost o prinčevem stanju obvestili, ko bo to primerno.

Princa Filipa so v bolnišnico odpeljali v četrtek takoj po vrtni zabavi Buckinghamske palače, gostje pa so povedali, da se jim ni zdel bolan ali v slabem stanju. V palači so tako pojasnili, da Filipa v bolnišnico niso sprejeli nujno, ampak je bil sprejem vnaprej dogovorjen.

Britanski premier David Cameron je povedal, da Britanci vojvodo Edinburškega visoko cenijo in da mu vsa država želi uspešno in čimprejšnje okrevanje. "Vem, da bo vsa država mislila nanj, da bo mislila na njegovo družino in mu želela vse dobro," je zapisal Cameron.

Kraljica sama na odprtje novih prostorov BBC-ja
Princ Filip, ki bo čez tri dni praznoval svoj 92. rojstni dan, bi se moral v petek skupaj s kraljico Elizabeto udeležiti slovesnega odprtja nove zgradbe britanske mreže BBC, a je kraljica to dolžnost opravila sama.