V letalu je bilo 54 ljudi. Foto: Reuters
V letalu je bilo 54 ljudi. Foto: Reuters
Na letališču so se zbrali užaloščeni svojci potnikov in članov posadke, ki čakajo na novice. Foto: Reuters

Letalo indonezijskega letalskega prevoznika Trigana Air je izgubilo stik z nadzorom zračnega prometa v nedeljo med kratkim poletom v slabem vremenu iz Džajapure, glavnega mesta pokrajine Papua, v Oksibil. Na turbopropelerskem letalu ATR 42-300 je bilo 49 potnikov in pet članov posadke.

V letalu je bilo tudi 6,5 milijarde indonezijskih rupij (420.000 evrov) v gotovini, shranjenih v štirih torbah. Šlo je za vladno pomoč revnim družinam iz vasi tega odročnega podeželskega območja.

Izginilo tik pred pristankom
Letalo je izginilo približno deset minut pred pristankom, kmalu po tistem, ko je zaprosilo za dovoljenje za začetek spuščanja. Vzrok nesreče bi bile lahko vremenske razmere.

Oblasti so sporočile, da so vaščani videli, kako je letalo treščilo v goro nedaleč od Oksibila, in da so našli razbitine. Da so na območju opazili razbitine letala in dim, je danes sporočilo tudi ministrstvo za promet.

Reševalne ekipe, ki jih sestavljajo vojaki, policisti, pripadniki civilne zaščite in domačini, se zdaj prebijajo skozi težko prehoden pragozd do kraja nesreče, to je na 2600 metrih nadmorske višine, 50 kilometrov od letališča v Oksibilu. Ali je nesrečo kdo preživel, še ni znano.