S. in J. Amerika
ZDA
Ameriška vlada je zaradi ločevanja otrok od staršev ob meji deležna ostrih kritik. Foto: Reuters
Kirstjen Nielsen
Ministrica za domovinsko varnost Kirstjen Nielsen trdi, da vlada le uveljavlja obstoječo zakonodajo. Foto: Reuters
VIDEO
Vznemirljivi posnetki del...
VIDEO
Ostre kritike proti ameri...
VIDEO
Presunljivi posnetki od s...

Dodaj v

Trump: "ZDA ne bodo postale taborišče za prebežnike"

Kritiziral nemško kanclerko Angelo Merkel
19. junij 2018 ob 09:54,
zadnji poseg: 19. junij 2018 ob 15:01
Washington - MMC RTV SLO, STA, Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump se je na kritike zaradi vladne politike odvzemanja otrok nezakonitim priseljencem odzval z besedami: "ZDA ne bodo postale taborišče za prebežnike."

Ameriška administracija ostaja neomajna glede migracijske politike. Trump je na kritike odgovoril tako kot po navadi – kljubovalno –, in zagotovil, da se bo politika nadaljevala. Obenem sicer še naprej vztraja, da so za njegovo politiko krivi demokrati, čeprav imajo v kongresu večino njegovi republikanci, noben zakon pa zveznim agentom ne nalaga, da staršem odvzemajo otroke.

"Poglejte, kaj se dogaja v Evropi in drugod. Tega v ZDA ne bomo dovolili. Ne pod mojim vodstvom." Pred tem je izjavil, da so evropske države naredile veliko napako, ko so sprejele več milijonov prebežnikov. Prst je usmeril posebej v nemško kanclerko Angelo Merkel, za katero je dejal, da so se "ljudje zaradi vprašanja migracij obrnili proti vodstvu države".

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je pozvala slovenski politični vrh, naj v imenu Slovenije obsodi ločevanje otrok migrantov od njihovih staršev v ZDA ter pozove ameriškega predsednika Donalda Trumpa, naj s takšnim nečloveškim ravnanjem nemudoma preneha. "Če si politiki držav pošiljajo čestitke ob izvolitvi, če si izrekajo sožalja ob tragičnih dogodkih v državah, pričakujemo, da se bodo medsebojno opozarjali tudi na nečloveško ravnanje," je ZPMS zapisal v pozivu predsedniku republike Borutu Pahorju, premierju Miru Cerarju in predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu. Ob tem je ZPMS spomnil, da Slovenija po nekaterih mednarodnih raziskavah velja za državo, v kateri je najlepše biti otrok. "Prav zato in toliko bolj je naša dolžnost in odgovornost, da poskušamo preprečiti nehumano ravnanje z otroki v drugih državah in da po svojih močeh pripomoremo k boljšemu življenju vseh otrok sveta," so še zapisali.


Tudi ameriška ministrica za domovinsko varnost Kirstjen Nielsen je kritike zavrnila in zatrdila, da vlada le uveljavlja obstoječo zakonodajo, česar prejšnje vlade niso delale. Ameriške televizije so bile medtem v ponedeljek polne podob zaprtih otrok, tudi v kletkah zasilnih skladišč, ki jih je objavilo ministrstvo za domovinsko varnost, in tonskih posnetkov majhnih otrok, ki v joku kličejo starše.

Pelosijeva: "Nečloveška in barbarska politika"
Voditeljica demokratov v predstavniškem domu Nancy Pelosi je po obisku centra za pridržanje prebežnikov v San Diegu pozvala Trumpa, naj konča "nečloveško in barbarsko" politiko, Nielsenovo pa je po novinarski konferenci v Beli hiši pozvala k odstopu. Predsednika ZDA je v ponedeljek kritizirala celo njegova žena, prva dama Melania Trump.

Oglašati so se začela tudi podjetja. Microsoft je položaj obsodil in pozval Trumpovo vlado, naj spremeni politiko, kongres pa naj sprejme ustrezno zakonodajo, da se to ne bo več dogajalo.

Republikanski senator iz Teksasa Ted Cruz je napovedal predlog zakona, ki bo preprečil ločevanje družin, in sporočil, da so vsi Američani upravičeno zgroženi nad tem, kar vidijo. Med drugim gre za podobe, kako vlečejo otroke stran od mater in očetov. "To se mora takoj prenehati," je dejal Cruz, sicer doslej trden zaveznik Trumpa v senatu.

Trump in njegov pravosodni minister Jeff Sessions ter Nielsenova so se za novo politiko odločili zaradi naraščanja pritoka nezakonitih priseljencev v ZDA. Samo maja so pri tem ujeli 52.000 ljudi.

66 odstotkov Američanov politiki nasprotuje
Anketa univerze Quinnipiac je medtem ugotovila, da 66 odstotkov Američanov nasprotuje politiki ločevanja otrok nezakonitih priseljencev od staršev. Tej politiki nasprotuje 91 odstotkov demokratov in le 35 odstotkov republikancev. Kar 55 odstotkov republikancev podpira odvzemanje otrok staršem.

Anketa tudi ugotavlja, da 50 odstotkov Američanov meni, da je Trump preoster do nezakonitih priseljencev, 33 odstotkov jih meni, da vodi ustrezno politiko, 13 odstotkov pa, da bi moral biti še ostrejši. Kar 79 odstotkov Američanov ob tem meni, da bi morali nezakoniti priseljenci, ki so jih v ZDA mladoletne pripeljali njihovi starši, ostati v ZDA in dobiti državljanstvo. Temu nasprotuje 15 odstotkov Američanov.

Predsednik Trump v anketi Daily Beasta uživa 40-odstotno podporo med Američani, 57 odstotkov pa jih ima o njem negativno mnenje. Kar 86 odstotkov republikancev meni, da so mediji sovražno nastrojeni do Trumpa, takšno mnenje pa ima tudi 20 odstotkov demokratov. Dobro mnenje ima o njem le deset odstotkov demokratov.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
biloo
# 19.06.2018 ob 10:28
Vrni otroke staršem in vse poslji nazaj domov. Kaj ni jasno tem samovsecnim egotom... Ubogi otroci, kar na jok mi gre... Nemočni, sami... Kje so sankcije proti ameriki, kje so vsi voditelji???
Kaj vam dela ljudje? Pa saj nismo v srednjem veku...
aljaz26
# 19.06.2018 ob 10:12
Če je na daily beastu 40% podpora trumpu (hardkor leftie trobilo) to pomeni precej, precej več kot se hoče prikazati.
bebest
# 19.06.2018 ob 11:11
Zanimivo, kako zagovorniki ilegalnih prehodov mej zelo pogosto in radi omenjajo ameriške staroselce, pri čemer jih pri najboljši volji ne morem razumeti, saj so prav Indijanci najlepši, najbolj zgovoren in obenem najbolj tragičen primer, kaj doleti narod, ki dovoli neomejeno priseljevanje agresivnih tujcev. Preprosto izgine oziroma životari v rezervatih! To pa ni edini primer - v novejši zgodovini so tukaj še Kopti in Libanonci, ki so zaradi agresivnih sosedov postali tujci na svoji zemlji.
patriot1970
# 19.06.2018 ob 10:14
Famozne Ameriške ankete,...ki so napovedovale zmago Hillary Clinton!!??

......"Tej politiki nasprotuje 91 odstotkov demokratov in le 35 odstotkov republikancev. Kar 55 odstotkov republikancev podpira odvzemanje otrok staršem."
blue.night
# 19.06.2018 ob 10:48
Republikanci imajo v svoji strankarski platformi napisano, da je za otroka edino pravilno, če odrašča z očetom in materjo - torej?
zeuss-zeng
# 19.06.2018 ob 10:52
Rasta75
Prav vsi belopolti Američani so bodisi prebežniki, bodisi ekonomski migranti,
--------------------
to niso bili pribežniki prej pohlepni ekonomski migranti , ki so pobili avtohtone prebivalce in pokradli njihovo zemljo - zato se bo ameriške populacije vedno držala,, kri ,,na rokah , ki jo ne bodo mogli nikoli izprati . Trump ima v tem smislu prav - ščiti pač ,, pridobljeno ,, - da se situacija ne ponovi - ne glede na to kdo ima tu prav - če smo pravični imajo mogoče tam celo večjo pravico bivanja emigranti kot pa anglo-sasi ...
galoper
# 19.06.2018 ob 10:51
Brez pribežnikov tudi ZDA ne bi bile to kar so.
blue.night
# 19.06.2018 ob 10:44
patriot1970
Trump je kriv za vse in pika

Za ločevanje otrok in staršev je kriv Trump, ja. On je ukazal svojemu pravosodemu ministru Sessionsu naj ilegalni prehod meje, ki je po ameriški zakonodaji administrativni prekršek, obravnava kot kaznivo dejanje. A je to spet fejk njuz?
GORILA
# 19.06.2018 ob 10:55
...najprej kubance in venetuelce navleče, da naj zapustijo tiranijo, ko pa le-ti pridejo do demokratičnega raja jim pa otroke vzamejo. Čestitam!
Polymath
# 19.06.2018 ob 10:57
Vsak, ki je kdaj potoval po svetu, ve, da rabi raznorazne dokumente, ko jih zahtevajo... Če greš v zda na izlet, te v državo ne spustijo, če greš tja iz danes na jutri, če imaš že v naprej rezervirana prenočišča, potovalne poti itd, pa te bodo mirne duše spustili notri, če seveda nimaš nobene kartoteke, kot je kaki pedofil, posiljevalec, morilec itd. Kaj od tega se preverja migrante? Mene bodo na meji čez avstrijo matrali policisti, migrant pa bo samo povedal kako mu je ime in s katere države je, pa bo lahko šel naprej. To, da je Merklova uničila evropo pa ima trump prav.
DrKult
# 19.06.2018 ob 11:47
blue.night: "Nisi nacist, si pa naiven.
Kdor koli danes ne vleče linije desnice, je označen za SJW in odstranjen iz debate/medijev. Če nekdo ne strinja z usmrtitvami temnopoltih neoboroženih moških je označe za SJW. "


Jaz sem naiven? Ti si naiven, človek. Trump ni zmagal zaradi svojega programa. Večina volivcev verjetno sploh ni vedela, kaj ima v programu. Zmagal je zato, ker so SJW gibanja postala tako radikalna, da so bila s svojimi zahtevami že smešna. Po Evropi in po ZDA so SJW gibanja imela "open borders" kampanje, s transparenti "Nobody is illegal.", čeprav je bila več kot polovica prišlekov pravno gledano ilegalcev. Na Youtube-u si imel skrajno feministične videe z naslovi kot je "Kill all men", ki jih ni nihče izbrisal. Temu ni ne konca in ne kraja.
To so stvari, s katerimi je levica izgubila kredibilnost. Levica se je zaprla v balonček, v katerem velja popolna politična korektnost, zaradi katere o določenih resnično obstoječih problematikah ni sposobna niti debatirati med seboj, kaj šele s Svetom.
En primer tega si demonstriral tudi sam: ob omembi distinkcije med ilegalnimi ekonomskimi migranti in begunci si me označil za "obritoglavega desničarja". Mene, volilca f**ing Cerarja... Mene ne uspeš prepričat, kaj šele da bi spremenil mnenje Janšistov. Treba se bo sprijaznit, dečko, da mi kot celoten politični pol ne nagovarjamo en drugega, ampak nagovarjamo celotno javnost.
To je zdaj tretjič zapored, da te pozivam, da se izjasniš glede svojega stališča o distinkciji med ilegalnimi ekonomskimi migranti in begunci. Tretjič. Zapored. Boš še tretjič zapored dokazal mojo poanto, da skrajno levi zaradi politične korektnosti niste sposobni direktne opredelitve do tega problema?
Stotisoči prišleki izkoriščajo institucijo azila za priseljevanje iz ekonomskih razlogov. Evropa bi brez problema posrkala vse begunce, ki so prišli. Za vse ekonomske migrante... za to pa nimamo kapacitet.
Ni_Nicka
# 19.06.2018 ob 11:15
Odgovorni so pa "organizatorji" beguncev; tisti, ki so jih mamili z obljubami.
Rasta75
# 19.06.2018 ob 10:28
ZDA ne bodo postale taborišče za prebežnike.

Očitno Trump ne pozna zgodovine nastanka ZDA in tudi zgodovine svoje družine oz. prednikov. Prav vsi belopolti Američani so bodisi prebežniki, bodisi ekonomski migranti, tako da so ZDA že dobrih 200+ let država prebežnikov in migrantov.
Selines1
# 19.06.2018 ob 11:03
Hm. A bi se moral indijanci kaj oglasit mogoče?
Kekec99
# 19.06.2018 ob 10:58
Naj mu kdo razloži zakaj sploh obstajajo ti begunci! Če ZDA nebi napadale držav po celem svetu, tudi beguncev nebi bilo. Iraška in libijska nafta jim odgovarja, iraški in libijski begunci pa ne?!
Bivši uporabnik
# 19.06.2018 ob 12:30
@SamoRes
Ja ampak so migrirali zakonito. Niso preskočili meje brez papirjev in upali, da jih ne dobijo.
DrKult
# 19.06.2018 ob 10:58
Trump pač izsiljuje, kaj vam to res ni jasno? On bi uvedel nov zakon, pa se kongres ne zgane, zato pa pač ustvarja tak kaos. Jaz sem proti Trumpu, ampak zanj in njemu podobne je kriva skrajna levica. Če ne bi bilo vseh SJW gibanj pred volitvami, ki so naredile edino in samo to, da so diskreditirale celotno levico, se Trump ne bi zgodil. V EU ni dosti dtugače. Normalni levičar kot sem jaz, hoče zapreti meje in diferencirati begunce od ekonomskih migrantov, kakor je tudi predvideno z zakonom. Ampak ne, skrajna levica tuli, da smo rasisti, s tem pa sama sebi koplje jamo. Mene in meni podobne s tem izgublja. Tokrat sem volil zmerno levo stranko, a če bo vodila politiko odprtih mej, bom pač naslednjič desno. Prioritete so pač jasne.
zeuss-zeng
# 19.06.2018 ob 11:08
naj ilegalni prehod meje, ki je po ameriški zakonodaji administrativni prekršek, obravnava kot kaznivo dejanje...
----------------
prehod meje je lahko administrativni prekršek v primeru individualnega prestopa ne pa v smislu organiziranega množićnega prestopa meje . V takem primeru gre za ogrožanje države in to je kaznoivo dejanje . Podobna praksa je ali bi morali biti v Evropi ...
brain2k
# 19.06.2018 ob 10:59
"Ameriške televizije so bile medtem v ponedeljek polne podob zaprtih otrok"

Katere televizije? CNN in podobni? :)
anny22
# 19.06.2018 ob 12:34
"Povej mi, kje bo Nemčija z 1,5 otroka (jap, kljub vsej silni imigraciji je tolikšna nataliteta v nemčiji) na žensko čez 50 let?

Vštric z Libanonom, kjer so tudi sprejeli kolone kulturno in versko nesorodnih beguncev, pa poglej, kam jih je to pripeljalo.

Vojne se razbesnijo takrat, ko ni možno več reševati problemov po običajni poti, s soočenjem dejstev, pogovorom, pogajanji, prilagajanjem, popuščanjem...vojna je zgolj nadaljevanje politike z orožjem, enako kot družinski umori, mafijski obračuni in podobno. Polarizacija, katero namerno pumpajo MSM-ji med ženskami: moškimi, belci:črnci,levimi: desnimi, mladimi: starimi je korak v smer oboroženih spopadov, ker komunikacija umira, in se večina drug na drugega samo še dere in skuša nasprotnika onemogočiti z vsemi sredstvi. Zaenkrat vidim malo volje do pogovora na sredini, nekaj malega na zmerni desnici, zmerna levica je povsem pogorela in utihnila. skrajna levica pa je prevzela nadzor nad mediji, politiko in izobraževanjem. Takle mamo.
DrKult
# 19.06.2018 ob 12:23
blue.night: "Jap, SJW so v ZDA povsod - ker jih propagira Fox news, saj jim ustreza kazati klovne. Koliko % prebivalcev ZDA pa je po tvoje SJW-jev? 10? 30?."

Bingo, okrog 10% vas je. Diskreditirati pa ste uspeli celotno levico - s tem mislim liberalno misleče ljudi. Problem je v tem, da vi razmišljate o tem, za kaj se zavzemate, ne razmišljate pa o tem, kako narod to dojema. Narod vidi video, ki prikazuje klovne iz ekstremne levice in naredi projekcijo na celotno levico. 10% folka protestira za odprte meje in konstantno omenja "begunce", tudi ko gre za ekonomske migrante. 10% ljudi serje, 60% ljudi, kolikor je liberalcev, pa zaradi tega naščije.

"Sem proti imigracijam (vsakim), ker se mi ljudje smilijo, zato menim, da mora zahod prenehati sejati po svetu vojno. Mi je pa načeloma vseeno, če v Evropo letno pride milijon imigrantov."

Ta del komentarja je malo dvoumen, tako da sklepam, da si se nekaj zatipkal, ampak ok. Strinjam se s tem, da mora zahod nehat srat po Svetu, sem tudi za izstop iz Nato pakta, ker od njega nimamo popolnoma nič. Letno milijon imigrantov? Človek, že zdaj Evropa poka po šivih. Države imajo realne probleme zaradi migrantov, to ni noben rasizem. Ti rabiš ljudi oskrbet, integrirat v družbo, priskrbeti jim streho nad glavo. Mi nimamo resursov za to, sploh pa ne s Trumpom v ZDA, ki ste ga ustoličili.

"Desnica pač ignorira vso realnost in obstaja samo še v vesolju, kjer kraljujejo Soroš, SJW-ji, BLM-ji in podobne neumnosti."

SJW-ji, BLM-ji in podobne neumnosti so v zadnjem času bolj ali manj izumrle, zdaj smo že čez point of no return. Mislim, da Trumpa danes ni več mogoče ustaviti. Pred enim letom še, danes pa si je podredil že vse potrebno, da bo dosegel svoj fašistični cilj. SJW-ji in BLM-ji in vse preostalo pa je bilo še kako zelo realno pred ameriškimi volitvami. Cel Youtube je bil poln tega materiala.

"Povej mi, kje bo Nemčija z 1,5 otroka (jap, kljub vsej silni imigraciji je tolikšna nataliteta v nemčiji) na žensko čez 50 let? No, na to vprašanje od desničarje ne boš slišal odgovora, ampak tišino."

Brez vprašanja bo na boljšem, kot če zraven lastnega naraščajočega penzionističnega prebivalstva medse še naprej sprejemajo kolone neizobraženih migrantov, ki jim je všeč evropska sociala. Zdaj so v Evropi pribl. 3 leta, pa se jih je zaposlilo med 3 in 15%, odvisno od države, iz katere prihajajo. Iz bolj sekularnih držav delajo bolj, bolj religiozni delajo manj.
Na to vprašanje od skrajnih levičarjev ne boš slišal odgovora, ampak tišino.
Ni_Nicka
# 19.06.2018 ob 10:59
Ti migranti so matranje svetovne javnosti.... :)
zeuss-zeng
# 19.06.2018 ob 10:38
Trump: "ZDA ne bodo postale taborišče za prebežnike"
--------------
trditev je popolnoma korektna - jasno je da je potrebno preprečiti nekontrolirano izseljevanje oz. priseljevanje ker to ustvari kaos in nered . Seveda pa imamo razne ,,soroše,, in njihove ritoliznike ,ki bi prav to želeli - čeprav zaradi kratke pameti ne dojemajo da to pelje do neo-fevdalizacije sveta z vladavino nekaj multi bogatašev ... Take pa najdemo tako na liberalni kot na desni platformi ...
hexen
# 19.06.2018 ob 14:53
Fašizem se je vedno brez izjeme končal katastrofalno.
KovacevaKobila
# 19.06.2018 ob 14:51
V ZDA imajo prosilci za azil pravico do sodne obravnave. V eu tudi. če se s tem ne strinjate, morate spremeniti en kup zakonov.

Ah, te nadležne človekove pravice!

Če želimo rešiti Evropo, jih moramo črtati, nepredušno zapreti meje, furati represijo, rasno in versko diskriminacijo ... oz. postati bolj podobni tistim totalitarističnim, fundamentalističnim državam, nad katerimi najbolj vneto vihamo nosove.

Je naključje, da je Trump nenehno v sporu z zahodnimi partnerji, hkrati pa se krasno razume s Kim Jong-unom, Dutertejem in podobnimi humanisti?

Krasni novi svet.
DrKult
# 19.06.2018 ob 12:34
oliva: "Ja, sovražnost raste.
Vojne upam ne bo.
Je pa res zelo zaskrbljujoče, ker če se pumpa folk s sovraštvom do te mere, da masovno uletavajo s parolami, se ta energija rola okol in če se to stopnjuje, se ne more prekiniti z vklopom gumba oz. preprosto prenehati. To so zdej čisto razbesneni, se ne bodo nenadoma umirili.
Upam da bo pamet zmagala. In človečnost seveda.
Žal vedno zmaga kapital, zato se potrebujejo tudi vojne in zato se dogajajo vse svinjarije sveta."

V tem delu imaš popolnoma prav. Kjer nimaš prav, je v označevanju vseh migrantov z begunci. Kot je že bilo neštetokrat povedano in kot so danes končno napisali tudi na RTVju, ogromno število ilegalnih ekonomskih migrantov izkorišča institucijo azila za prihod na način, ki je predviden zgolj in samo za begunce.
Problemu in vojni se lahko brez problema izognemo, samo levica (tista skrajna) bo morala počiti svoj balonček in začeti debatirati o zadevah, o katerih že lep čas ni sposobna zaradi politične korektnosti. Imamo problem. Rešimo ga lahko tako, da sprejemamo samo še begunce, ilegalce pa deportiramo in jim preprečimo prihod. Čim boste na levici sprejeli to distinkcijo in začeli upoštevati zakone glede prišlekov, bo konec vzpona desnice. Janša v Sloveniji ne bi nikoli in nikdar zmagal, če bi levica upoštevala distinkcijo med ekonomskimi migranti, ki so ilegalci in med begunci, ki niso ilegalci. Na vas je, da se odločite, če boste upoštevali zakonodajo, ali pa še naprej rinili z glavo skozi zid in vsiljevali open borders za vse. Čisto od vas je odvisno, če bo vojna ali ne.
WeeBay
# 19.06.2018 ob 11:58
Obenem sicer še naprej vztraja, da so za njegovo politiko krivi demokrati, čeprav imajo v kongresu večino njegovi republikanci

Za spremembo je potrebnih 60 glasov. Republikancev je zgolj 51 zato imajo demokrati večino. Članek zavaja. Glavni krivci so demokrati ki jim dol maha za otroke.
zeuss-zeng
# 19.06.2018 ob 11:43
blue night
A si potem proti imigracijam irskih ekonomskih imigrantov v začetku 20. stoletja?
-------------
in kaj je v migraciji irskih emigrantov dobrega , da ne bi bil proti temu ? Načeloma je potrebno biti proti vsakemu emigriranju , ki ni povzročeno z direktno grožnjo smrti ali organiziranim pregonom . To da človek ,,,zbeži ,, iz relativno varnega okolja le zaradi obljube po boljšem življenju je lastnost ,,zgub ,, ne pa ,,zmagovalcev ,, - slednji ostanejo doma ...
Highland
# 19.06.2018 ob 11:24
Dr.Kult, podpis pod tvoj komentar..
gisky
# 19.06.2018 ob 11:23
kak lepo, da vsi pozabijo kaj piše na Kipu svobode:

"Give me your tired, your poor/Your huddled masses yearning to breathe free"
conanbarbarian
# 19.06.2018 ob 10:51
Tu se strinjam z Trumpom !
patriot1970
# 19.06.2018 ob 10:18
Kolikokrat ste pred Ameriškimi volitvami slišali za Black lives matter,...in kolikokrat po volitvah?
...niso več aktualni,....sedaj so na vrsti otroci,...seveda o neodgovornih starših niti besede. Trump je kriv za vse in pika, klicaj!!

https://twitter.com/RealCandaceO/status/
996142840580395008
zx2016
# 19.06.2018 ob 20:04
@bebest
Razumite prosim enkrat KLJUČNO razliko med nekom, ki pride v državo na mejnem prehodu z vsemi papirji in dokumenti (omenjena migrantka Melanija in ostali) in nekom, ki krši zakon in prečka mejo izven mejnega prehoda, kar je PREPOVEDANO!

No, v redu, problem so torej papirji...
Ko so Evropejci naselili Ameriko in iztrebili domorodce, so imeli vse papirje...
Ok, to je bilo pač dolgo nazaj...

A imajo potem vse papirje tisti, ki tem bežečim migrantom uničujejo njihove države?
In še posebej Američani... In prav ti najbrž vedno vstopijo preko mejnega prehoda?

Ameriška politika je zadnja na svetu, ki bi lahko imela pravico zavračati kakršne koli migrante (ki so jih največ ustvarili sami)...
blue.night
# 19.06.2018 ob 14:55
masterjoze
Vse Slovence, ki se z visokošolsko izobražbo izselijujejo z lovom "za boljšim življenjem" v tujino bi morali prisilit, da povrnejo vsaj del stroškov za šolanje. To ni za nikamor. To je en sam egoizem, prežet z ignoranco in norčevanjem iz svojih sonarodnjakov.

Kot eden izmed teh Slovencev se popolnoma strinjam s tabo - vzeli smo izobrazbo, ki so nam jo plačali sodržavljani, sedaj pa delamo BDP tujcem.
VICTORIA99
# 19.06.2018 ob 14:07
Sploh ne vem zakaj imamo Zakon o nadzoru državne meje(ZNDM-2), mogoče za okras? Zahteva za azil, se pa tako izkorišča, da je skrajni čas, da si ga vsi preberete, ki zagovarjate tihotapce.
DrKult
# 19.06.2018 ob 13:31
Oliva: "Ne boš verjel, ne podpiram "množičnih migracij", sem za red in disciplino, tudi zato se mi zdi vse skupaj mal hinavsko, ker kto rečeno, migranti, ki so ŽE tu in so LEGALNO tu, so za mnoge PRAV TAK(O) problem. 'Odžirajo jobe', sociale itd.
Niso po graščinah (kot melanije), ampak po getih in taboriščih.
Nihče ki je dal kdaj kaj skozi že jih ne more primerjat med sabo. Teh belih, dobro situiranih, iz miru itd. z revnimi, bombardiranimi.
Men je velik večji problem izvajanje 'demokracije' po VSEM SVETU, kot pa posledica.
Ker če se ne bo rešilo vzroka, bodo posledice vedno večje.
In če se tu vsi strinjamo, kako da jih toliko navija ŠE VEDNO za nato?"


Draga Oliva, ne meči me v isti koš s preostalimi. Popolnoma jasno je, da bi nekatere ljudi motil tudi samo 1 begunec v Evropi, vendar nikoli in nikdar ne bi dobili večine v parlamentih. Stvar lahko razumeš tako: vsak dodaten migrant v Evropi pomeni enega volilca desnice več. Tako se začne, nato pa začne naraščati eksponentno. Ko je problemov zaradi imigracije več in več in ko levica še naprej propagira odprte meje za vse in vse označuje z besedo "begunec", čeprav gre za ekonomske migrante, ljudje pač dobijo občutek, da glede tega ne bo storjeno nikoli nič. Čeprav se strinjam, da nekateri med njimi pač živijo v bedi in si želijo boljšega življenja, se to ni začelo prav v zadnjih 2-3 letih. Beda v Afriki je že skos, prihajajo pa v takih številkah šele zdaj. Zakaj je temu tako? Zato, ker je šele zdaj od levice prišel jasen signal, da ne bodo deportirani, čeprav so ilegalci. Po hitrem postopku izkoristijo priliko in pač pridejo po postopku, ki je predviden za begunce.
Za ekonomske migrante pač veljajo drugačni zakoni kot pa za begunce.
Se ti pa opravičujem, če sem te po nepoštenem obsodil, da si zagovornica odprtih meja na splošno. Če se tudi ti zavzemaš za zaprte zunanje meje in nadzorovani pomoči beguncem, potem sva na istem. Jaz ljudem, ki bežijo pred vojno NE BI zapiral vrat. Zaprl bi jih pa vsem ostalim, ki izkoriščajo begunsko krizo za namen ekonomske migracije.
Korošec
# 19.06.2018 ob 13:12
Toliko člankov in kritik na račun ZDA, Eu-ja in ostalih, ki nočejo migrantov in nobene na račun držav in vlad zaradi katerih ljudje na prvem mestu sploh morajo bežat, očitno je z kriminalom infestirana država nekaj povsem samoumevnega za naše medije in novinarje.
oliva
# 19.06.2018 ob 13:02
Ja, res je grozno, da starši neodgovorno vlačijo otroke v to.
Ampak morda je treba spremenit samo zorni kot?
Kakšen lajf imaš, da rineš z otrokom čez oceane, čez drn in strn, tvegaš smrt, odtujitev itd.?

S polno r* je lahko s*.
Ni_Nicka
# 19.06.2018 ob 11:59
So mediji povabljeni v te kampe, da poročajo o tej tragediji?
murovec
# 19.06.2018 ob 11:25
Podlaga zgodovinska današnje USA so pretežno avanturisti in kriminalci ki so tja prišli, uničili tam živeče avtohtono prebivalstvo in danes v interesu kapitala uničujejo sistematično cel Svet. Brez USA bi bil svet veliko bolj Človeški to je pretežno nasilen pohlepen narod mešanica norcev drogerašev in kapitalistov
Bivši uporabnik
# 19.06.2018 ob 22:50
ZDA je država, ki je nastala na migracijah in to vseskozi prikazuje kot veliki dosežek civilizacije. Cinizem na kubik.
Bivši uporabnik
# 19.06.2018 ob 16:42
ZDA odvzemajo in ugrabljajo otroke, jih tlačijo v taborišča, svet pa to mirno gleda, kot je nekoč mirno gledal hitlerjeve rjavosrajčnike, ki so počeli podobno.
lemur
# 19.06.2018 ob 16:34
@BarakOrkbama

Morda nisi našel najbolj posrečenega posnetka - KLIK
darkwader
# 19.06.2018 ob 14:53
BarakOrkbama

Kuba pod blokado gospodarske velesile kot je Zda, ima boljše pogoje za življenje, kot države ki imajo podporo ZDA, hkrati pa so pod desničarsko oblastjo že desetletja. Če že kaj bi se morale te države zamisliti.
PLO
# 19.06.2018 ob 14:45
sicer je splošno znano, da ima židovski lobij v ameriki velik vpliv na predsednika, pri trumpu je pa to postalo še bolj očitno...arhitekt te poteze (ločevanja otrok) je stephen miller (žid), ki so mu očitno bili za zgled checkpointi po zasedem ozemlju palestine....
blue.night
# 19.06.2018 ob 14:32
VICTORIA99

Jap, Slovencev. Več se jih je izselilo samo v času po 2. sv. vojni. Kje so sedaj desni domoljubi in levi človekoljubi?

https://www.dnevnik.si/1042747925
veza
# 19.06.2018 ob 13:59
blue.night
# 19.06.2018 ob 13:50

veza
vprašaj Kopte v Egiptu, kako so preživeli migracijo, danes so manjšina, pa še pobijajo jih pred svetišči, ko skušajo praznovati svoje verske praznike, strup je v količini, ne v snovi!

LOL

Ok, potem praviš, da koptov v Egiptu ni več, glede na to, da jih vsakodnevno pobijajo? Kdo pa jih je pobijal? Egipčani?


danes so manjšina

a znaš brat
veza
# 19.06.2018 ob 13:43
No, uvažanje migrantov ni samo biznis, je tudi uvažanje političnih podpornikov, udeležencev protestov, nekoč v prihodnosti volivcev določene opcije, to niso heci.
Še vedno trdim,da je rešitev preprosta. kjer so vojne, bi morali ZN zgraditi ustrezne varne kampe, Če pa kdo v razvitem svetu potrebuje delavca ali partnerja ali karkoli, naj ga poišče preko spleta, varno pripelje domov in skrbi zanj.
Bivši uporabnik
# 19.06.2018 ob 13:06
@oliva
No če se ti zdi in se nekaj na pol spomniš, potem bo pa že res.
Bivši uporabnik
# 19.06.2018 ob 13:06
@oliva
V Mehiki ni tako grozno, da bi bilo opravičljivo vlačiti otroke na pot v ZDA (ki je zelo nevarna tudu brez ameriških policistov). Oziroma se to lahko uredi legalno, ne pa opa cupa po domače čez mejo, potem pa upati, da bodo sprejeli kako naturalizacijo ilegalcev ali pa da boš nekako uspel dobiti socialo in/ali službo brez papirjev.
Kazalo