Svet
Atareb
Razdejanje po smrtonosnem napadu na tržnico v Atarebu. Foto: Reuters

Dodaj v

Sirija: Letalski napadi na mesto Atareb blizu Alepa zahtevali 60 življenj

V mestu nastanjenih več deset tisoč notranje razseljenih beguncev
14. november 2017 ob 11:09,
zadnji poseg: 14. november 2017 ob 11:40
Atareb - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Letalski napadi na tržnico mesta Atareb zahodno od Alepa, ki leži v enem izmed vzpostavljenih t. i. varnih območij, so zahtevali najmanj 60 smrtnih žrtev. Ni še jasno, ali so napade izvedle sirske ali ruske sile.

Očividci so poročali o treh zaporednih letalskih napadih, ki so popolnoma razdejali mestno tržnico. Videoposnetki na družbenih omrežjih prikazujejo panične civiliste, ki odnašajo poškodovane, in razdejanje na tržnici, na kateri je bilo več kot sto stojnic, poroča BBC.

Tako Sirski observatorij za človekove pravice kot skupina Sirska ljudska obramba, katere reševalci so znani tudi kot bele čelade, sta najprej navajala 53 smrtnih žrtev, število pa se je povišalo, ker je več poškodovanih zaradi poškodb umrlo. Med njimi je tudi pet otrok.

Atareb del "varnih območij"
Mesto Atareb je po poročanju BBC-ja pod nadzorom sirskih opozicijskih sil in džihadistične skupine, nekdaj povezane z Al Kaido. V njem je nastanjenih več deset tisoč notranje razseljenih beguncev. Atareb je del varnih območij, kjer velja prekinitev ognja med Asadovimi silami in uporniki. Varna območja sta za zmanjšanje nasilja uvedla Rusija in Iran, ki podpirata Asadovo vlado in Turčija, ki podpira uporniške opozicijske skupine. Eno izmed teh območij obsega pokrajino Idlib, zraven pa še dele sosednjih pokrajin Hama, Alep in Latakija.

Novinar proopozicijskega portala Zaman Al Vasl Ahmad Primo je tvitnil, da so napad izvedla tri ruska vojaška letala.

Ruski predsednik Vladimir Putin in njegov turški kolega Recep Tayyip Erdogan sta se v ponedeljek v Sočiju zavzela za okrepitev prizadevanj za politično rešitev vojne v Siriji.

J. R.
Prijavi napako
Komentarji
Amur
# 14.11.2017 ob 11:22
Izgleda so bele čelade dobile novo pošiljko denarja za ustvarjanje propagande...
Homer.
# 14.11.2017 ob 12:00
A spet nas šopate s propagando CIA medijev?

"nekdaj povezane z Al Kaido"
ne me basat ....
Bivši uporabnik
# 14.11.2017 ob 11:29
Hehehehe... Čim počasi prehajamo na pokrajino Idlib in tam delujočo ameriško Al-Kaido, se bodo znova začele prozorne zgodbice.... Vsekakor svetujem tako RUAF, kot SYAF, da polivajo po glavorezcih brez milosti, ne glede na MSM fake news...
nuLanuLa
# 14.11.2017 ob 12:01
Tale novica je dosti bolj zanimiva, za vse tiste, ki še verjamete, da je ISIS Islamsko zlo. Je le CIA projekt in deluje kot korporacija.

RUSSIAN DEFENSE MINISTRY RELEASED PHOTOS REPORTEDLY CONFIRMING US COOPERATION WITH ISIS
audiac
# 14.11.2017 ob 11:24
Mesto Atareb je po poročanju BBC-ja pod nadzorom sirskih opozicijskih sil in džihadistične skupine, nekdaj povezane z Al Kaido.

Aja,nekdaj so bile povezane z Al Kajdo.Zakaj se mi zdi,da so v resnici še zmeraj povezani z Al Kaido?
Koliko je pa res pri tej novici,bomo pa šele poizkušali ugotoviti drugje.MMC je namreč nekaj sumljivo ažuren.
Bivši uporabnik
# 14.11.2017 ob 12:54
Rockos --- Daj ne trobezljaj nebuloz, če nisi v to posvečen, kot npr. Vojnaslo.... Novica je uradna izjava ruskega MOD podprta s fotografijami... In druga je iz tvoje ljubljene BBC, ki v bistvu govori o isti zadevi..... Niti ne vem od kje vam taka narcisoidna nuja, da objavite komentar brez kakršne koli substance, argumenta ali celo znanja...
amigo
# 14.11.2017 ob 12:34
Očitno se ISovci preoblačijo v SDF, ki jih financira in ščiti USA koalicija.
mircek007
# 14.11.2017 ob 11:52
Mesto Atareb je po poročanju BBC-ja pod nadzorom sirskih opozicijskih sil in džihadistične skupine, nekdaj povezane z Al Kaido.
......
A spet so se spremenili v ta zmerne?
cairns
# 14.11.2017 ob 11:22
Mesto Atareb je po poročanju BBC-ja pod nadzorom sirskih opozicijskih sil in džihadistične skupine, nekdaj povezane z Al Kaido.

IS z drugačnim imenom. Ker se vse strani zavzemajo za uničenje IS je ta napad del akcije za njihovo uničenje.
moj komentar
# 14.11.2017 ob 16:57
Kar poglejte primer Libije.
Več ko je v njej ameriške in evropske vojske, več je v njej terorističnih skupin in zločinov proti civilistom.
Bivši uporabnik
# 14.11.2017 ob 14:17
Pac.Man... Tolikokrat, kot si bil že ti na raznih forumih ujet na laganju in manipuliranju, mislim, da se ni posrečilo še nikomur... In ,se pravi po tvoje, sta dogodek, kjer USrA koalicija sodeluje z ISISom pred enim mesecem nima povezave s sedanjim... A sedaj razumeš, zakaj te večina ne tu, ne na Slo-tech in ne na Alterju ne prenaša... Enostavno vlečeš eno zadevico iz konteksta in na račun tega izvlečka proizvajaš nebuloze, ki pa z realnostjo nimajo kakšne bistvene zveze...Pa lepo pozdravljen in kot do sedaj, se bom tvojih kvazi-resnic izogibal čimbolj bo mogoče...
Bivši uporabnik
# 14.11.2017 ob 14:10
"A ni žalostno, da nihče več ne verjame lažem nacionalnega medijskega portala...".... Pa saj to je glavni problem. Leta in leta objavljanja enostranskih novic je strel v lastno koleno, še posebno v današnjem času, kjer lahko vsako novico osvetliš z večih strani....Še bolj bedasto, je še kar vstrajanje MMCja, na enaki platformi, čeprav je sedaj povsem jasno, da je zgodba, ki jo MMC konstantno zagovarja izgubila v Siriji in da je danes veliki večini ljudi jasno, da je skorajda povsem zlagana...
levak
# 14.11.2017 ob 12:03
Sirija: Letalski napadi na mesto Atareb blizu Alepa zahtevali 60 življenj
---
Spet selektivno izbrana novica, ki jo povzema MMC. V napadih na Rako so uporabili beli fosfor pa ni bilo niti omembe vredno.
Člani belih čelad so filmski igralci (oskarjevci) in člani glavorezcev. Sirski observatorij za človekove pravice je one man band podprt s strani ...
Ori
# 14.11.2017 ob 17:28
Raqqa in ostala mesta so razbita do neprepoznavnosti, mrtvi civilisti se štejejo v deset tisočih. Vendar pa niti besedice. Podobno v Jemnu. To so "uravnoteženi" in "nepristranski mediji". Ocena članka 1.
moj komentar
# 14.11.2017 ob 16:48
Glejte zadeva je taka. Tudi če administrator tega ubogega foruma briše vse, kar ni v skladu z rusofobno propagando, ne more ustaviti tistega kar se dogaja v realnosti.
To pa je vse manjši geostrateški vpliv ZDA in njihov poraz na več frontah. Tudi lažniva propaganda jim ne pomaga več. Države so vse močnejše in vse bolj se povezujejo v antiameriško koalicijo.
Čas ameriškega terorizma in izsiljevanja gre počasi h koncu, pa če ta forum obstaja ali ne.
moj komentar
# 14.11.2017 ob 13:36
konvoji isisa se prosto gibljejo po ozemlju SDF, američani pa nič

Seveda ne bo nič, če je pa ISIS ameriško-izraelsko-saudijski projekt. Že 6 let se konvoji nemoteno gibljejo po celotni Siriji in Iraku. Celo pod spremstvom in varstvom ameriških helikopterjev.
tureavanture
# 14.11.2017 ob 13:33
konvoji isisa se prosto gibljejo po ozemlju SDF, američani pa nič
bobby8
# 14.11.2017 ob 21:03
Letalski napadi na tržnico mesta Atareb zahodno od Alepa, ki leži v enem izmed vzpostavljenih t. i. varnih območij, so zahtevali najmanj 60 smrtnih žrtev. Ni še jasno, ali so napade izvedle sirske ali ruske sile.
---------------------------------
Še en bebast članek gotovo iz arhiva lažnivih Američanov!!!!!!!! :-)
Res ne vem če se lahko še kdo tako poniža kot se ponižujejo novinarji MMCja!!!!!

Kje je kakšen članek o žrtvah v Raqqe kjer so Američani mesto poravnali z zemljo in pobili vse prisotne civiliste (starčke,otroke in žene)?????

Ivan Cankar se pravgotovo obrača v grobu,če ve kakšni klečeplazni hlabci živijo v tej prelepi državi,ki pa si ne zasluži več imena Slovenija!!!!!!!

Res me zanima kdaj nas bodo prenehali sramotiti tako novinarji in z njimi klečeplazni politiki na čelu s tako imenovanim predsednikom države Borutom Pahorjem,ki so nam resnično v največjo sramoto!!!!!
audiac
# 14.11.2017 ob 11:41
Res je,granadir.Vse skupine v Idlibu bodo predvidoma kar naenkrat samo "nekdaj" povezane z Al Kajdo :))
moj komentar
# 14.11.2017 ob 17:04
Afganistana raje ne omenjam. Ta država je čisti dokaz o ameriški dvoličnosti in podlosti. Na eni strani se ameriška imperialistična vojska bori proti domačim ekstremistom, na drugi strani pa v državo pripeljava izvežbane borce Al Kaide in ISIS-a, ki so še večji ekstremisti od mudžahedinov.
moj komentar
# 14.11.2017 ob 16:54
ZDA morajo iz Sirije ven.
Kot prvo, ZDA v Sirijo niso bile poklicane. Kot drugo, se je ISIS ob navzočnosti ameriške vojske razširil na več kot 80% ozemlja Sirije. Kot tretje, so se ZDA izkazale kot neuspešne v boju proti terorizmu. In kot četrto, je vse več dokazov, da je ISIS ameriški podtaknjenec oziroma njihovo gnilo jajce.
Ko iz Sirije odide ameriška vojska, bo odšel tudi ISIS.
generacija56
# 14.11.2017 ob 15:20
Morda pa bo Pac-Man in njegov zaščitnik v MMC pomagal najti "mad-dog" Mattisu resolucijo Združenih narodov po kateri se zadržujejo ZDA v Siriji?
Mattis je namreč ne zna poiskati v spominu...
Se pa sklicuje nanjo...
Ogroženi
# 14.11.2017 ob 14:03
A ni žalostno, da nihče več ne verjame lažem nacionalnega medijskega portala...
Bivši uporabnik
# 14.11.2017 ob 12:22
https://muraselon.com/en/2017/11/picture
s-us-forces-refused-carry-airstrikes-isis-near-al-bukamal-mod/ --- " In Pictures | US Forces Refused To Carry Out Airstrikes Against ISIS Near Al-Bukamal -MOD" ----- Rusko obrambno ministrstvo, je poslalo sporočilo, podkrepljeno s fotografijami, ki dokazuje, da kako USrA koalicija mirno spušča oborožene ISISove klavce ob umiku iz Al-Bukamala....Včeraj je celo BBC objavil zgodbo z naslovom "Raqqa’s dirty secret " --- http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/raqqas_dirty_secret ---- Tako, da počasi dejansko postaja jasno, kdo je kdo v Sirski vojni....No ja... Tistim, ki vsaj malo bolj redno spremljajo vse skupaj je to jasno že kar precej časa...
moj komentar
# 14.11.2017 ob 17:47
Z namenom uničenja ISISa.

Z namenom urjenja ISIS-a.
moj komentar
# 14.11.2017 ob 17:34
Ameriškim lažem in podlostim ne konca ne kraja:
https://www.logicno.com/politika/paralelna-stvarnost-mattis-tvrdi-da-je-un-ovlastio-americku-agresiju-na-siriju.html
Pridejo nepovabljeni in v stilu "kdo nam pa kaj more".
Bivši uporabnik
# 14.11.2017 ob 16:30
Jaz Pac-Mana poznam že dolgo in načeloma mu sploh ne odgovarjam. Danes me je pač pozval osebno, poleg drugih, ki so pripeli "slikice"................ Zadeva s fotografijami "ruskega ministrstva", pa postajajo iz ure v uro bolj zanimiva...Kot postaja čedalje bolj zanimiva izjava Mattisa da ima USrA mandat UN za navzočnost v Siriji.... V to laž se seveda Pac-Man ne bo spustil...Konec koncev pa vse te enkratne novičke za samo razumevanje Sirije niti niso pomembne... Kdor malo bolj resno spremlja zadeve seveda ve zakaj se gre...
tristokosmatih
# 14.11.2017 ob 14:52
1. Atarib, glede na geografsko lego, trenutno nima nobene strateške vrednosti za provladno koalicijo.
2. Kdo nadzoruje Atarib? Morda katera od skupin, ki poleg HTS ni pristopila k sporazumu o deeskalacijskih območjih?
3. Deeskalacijska območja niso varna območja, kar pove že njihov naziv. Na teh območjih še vedno občasno prihaja do manjših spopadov. (pred kratkim so "uporniki" večkrat obstreljevali Alepo in povzročili smrtne žrtve, kar pa očitno ni bilo vredno pozornosti zahodnih medijev.)
generacija56
# 14.11.2017 ob 11:42
Ah, še včeraj sem omenil, da bodo verjetno bele čelade ponovno aktivirane...
A so privlekli vse "dummije" s seboj?
Pa odpravijo naj tisto čakanje na ukaz "action" in naj ugasnejo kamere preden mrtvi vstanejo...
moj komentar
# 14.11.2017 ob 17:59
Skrivni dogovor med ameriško vojsko in ISIS-om. Počasi resnica trka tudi na vrata zahodnih medijev.

Fall of Raqqa: The secret deal - BBC News
pripet
# 14.11.2017 ob 17:44
Gremo SAA gremo Rusija, Iran, Hezbolah brez usmiljenja po sionističnih US-NATO teroristih, ki so zakuhali sirijsko klavnico in njihovih proxy ISIS kanibalističnih klavcih, ki jih zahodni vladni zločinci imenujejo zmerna opozicija. Ruši do končne zmage. Prihaja čas, ko bodo zahodni apokaliptični psihopati končno poraženi pa naj admin še tako briše komentarje.
moj komentar
# 14.11.2017 ob 17:30
V Iraku je še 5000 ameriških vojakov. V glavnem inštruktorjev, ki urijo teroristične skupine.

Bom bolj natančen:
Urijo bodoče pripadnike terorističnih skupin.
moj komentar
# 14.11.2017 ob 17:00
Irak je šele po odhodu večine ameriških sil lahko začel uspešen boj proti terorističnim skupinam. Dokler je bila prisotna ameriška vojska, so se teroristične skupine krepile in zavzemale vse večji teritorij.
moj komentar
# 14.11.2017 ob 15:27
Vsa ta ameriška medijska lažniva propaganda je podobna cepetanju togotnega otroka, ki ni dobil kar je želel.
generacija56
# 14.11.2017 ob 15:14
granadir
Spremljam dogajanje ob tem članku in Pac-Mana, ker so mi izbrisali dva komentarja.
Laži in podtikanja tega Pac-Mana in MMC imata skupni imenovalec.
V zadnjih dveh urah se je izgubilo morje komentarjev in ocenitev njegovih nebuloz drastično spremenila. Izgleda da ima na tem mestu prijatelja...
To je profesionalnost medija, ki se ne sramuje "modificirati" do brezobličnosti...
hakija
# 14.11.2017 ob 13:14
@MMC a kaksnega novinarja, ki pa je twitnil da ne napad izvedla ZDA koalicija ali pa kar Izrael sam pa niste nasli? Vemo da samo povzemate tuje medije, ampak prosim, preverite vec virov.
knedlck
# 15.11.2017 ob 00:15
Zakaj vsi govorijo o sirskih opozicijskih silah, kt da jim to daje legitimnost.
Edina legitimna vojska v Siriji so vladne sile in Rusija, ker jih je pac sirski predsednik povabu. Vse ostalo so teroristi.
moj komentar
# 14.11.2017 ob 18:20
Sirski Kurdi zaradi dokazanega sodelovanja z teroristi IS lahko kar pozabijo na svojo državo.
moj komentar
# 14.11.2017 ob 17:46
Novinarji BBC-ja so prišli do ugotovitev in dokazov, da so britanske in ameriške vojaške sile iz Raqqe pomagale evakuirati 4000 teroristov ISIS-a in jim varovati pot umika.
https://www.youtube.com/
watch?v=p4KLrQKJn3c
moj komentar
# 14.11.2017 ob 17:29
Ameriška vojska je Irak zapustila decembra 2011.

V Iraku je še 5000 ameriških vojakov. V glavnem inštruktorjev, ki urijo teroristične skupine.
smallbudget
# 14.11.2017 ob 15:27
Sohr in bele celade? Pa saj niste resni.
frenkb
# 14.11.2017 ob 21:44
Zanimivo, da so mi brisali komentar, pa sem napisal samo to, da pogrešam fotografije žrtev, saj jih običajno zelo radi kažejo, včasih pa celo fotografije priredijo (miganje mrtvih pod rjuhami).
J@st
# 14.11.2017 ob 19:09
Tako Sirski observatorij za človekove pravice kot skupina Sirska ljudska obramba, katere reševalci so znani tudi kot bele čelade, sta najprej navajala 53 smrtnih žrtev
-----------------------------
Zakaj niti enkrat se ni oglasil, ko so americani dobesedno unicili Rako skupaj s
z civilnim pebivalstvom?

A kdo pozna naslov tega butika?
Ta teden sem v Londonu in bi res rada pogledala tega marsovca, ki z lazmi sluzi denar na racun tujega trpljenja...
moj komentar
# 14.11.2017 ob 18:25
Škandalozni dogovor med ZDA in ISIS-om
https://www.youtube.com/
watch?time_continue=2&v=5SDq8OTIvnc<
/a>
moj komentar
# 14.11.2017 ob 18:08
Raqqo so Američani rušili samo zato, da preprečijo vrnitev milijon prebivalcev nekurdskega porekla.
Šlo se je za eklatanten genocid in izgon prebivalstva.
moj komentar
# 14.11.2017 ob 17:49
Ameriška vojska je Irak zapustila decembra 2011.

Samo na papirju.
V realnosti so vojaške enote ZDA prisotne v Iraku vseskozi od okupacije 2003.
Bivši uporabnik
# 14.11.2017 ob 15:31
Jp... generacija56.... Tudi meni se zdi, da je povezava med MMC in Prešernovo 31 precej močna...
aparat-čik
# 14.11.2017 ob 14:35
Mesto Atareb je po poročanju BBC-ja pod nadzorom sirskih opozicijskih sil in džihadistične skupine, nekdaj povezane z Al Kaido

res hudo mora bit, če se ne spomnijo več niti svojega imena :)
Kazalo