Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 45 glasov Ocenite to novico!
Bašar Asad
Sile sirskega predsednika Bašarja Al Asada zmagujejo v sirski državljanski vojni, ki se je začela leta 2011. Foto: Reuters

Dodaj v

Sirska vojska prebila obroč okrog Deir Ezorja

V sirski državljanski vojni umrlo že 330.000 ljudi
5. september 2017 ob 15:55,
zadnji poseg: 5. september 2017 ob 17:31
Deir Ezor - MMC RTV SLO, STA

Sirska vojska je prebila obroč okrog mesta Deir Ezor, ki ga od leta 2015 oblega Islamska država (IS), v njem pa je (bilo) ujetih približno 93.000 civilistov.

Sile sirskega predsednika Bašarja Al Asada so obroč prebile na severu, medtem ko južni del mesta, ki je bil ločen od severnega v ofenzivi IS-ja na začetku leta, še ostaja obkoljen.

Vojska je trenutno na poti proti južnemu delu mesta, od katerega je oddaljena približno 15 kilometrov, so sporočili iz Sirskega observatorija za človekove pravice. S porazom v mestu in v istoimenski z nafto bogati provinci Deir Ezor bi bil IS omejen samo na posamezna izolirana oporišča.

Putin čestital Asadu
Sirskemu predsedniku Asadu je po preboju pri Deir Ezorju telegram poslal ruski predsednik Vladimir Putin in mu čestital za "strateško zmago nad IS-jem". Veliko zaslug za hitro napredovanje sirskih sil imajo ruska letala, ki so bombardirala položaje islamistov.

Raka tik pred padcem
Tudi Raka, kjer so islamisti leta 2014 razglasili kalifat, je tik pred padcem. Uporniška skupina Sirske demokratične sile (SDF), ki ji z zračnimi napadi pomagajo tudi ZDA, namreč nadzoruje že dve tretjini mesta.

Islamska država doživlja poraz za porazom tudi v sosednjem Iraku, kjer so jo vladne sile pregnale iz Mosula in Tal Afarja, tako da je le še vprašanje časa, kdaj bo IS povsem premagan in razbit.

V sirski državljanski vojni je bilo od leta 2011 ubitih že 330.000 ljudi.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
ksenak2
# 05.09.2017 ob 16:07
Kako se lepo sliši - sirska vojska in sile predsednika Assada.... končno, čeprav je to tudi trobljenje v rog s spreobrnjeno vojno srečo v Siriji. Naj se začne poimenovat še zmerne upornike s teroristi, kar tudi so.
Joker
# 05.09.2017 ob 16:29
V Siriji ni državljanske vojne, gre za agresijo!
Tudi Slovenija pri tem ni čisto nedolžna.
Južni del Deir ez Zora je bil ločen od severnega potem, ko so naši "prijatelji" ZDA zbombardirali sirsko vojsko, ki je branila mesto in ubili blizu 100 vojakov. ISIS pa je nato v ofenzivi uspel ločiti prej celovito enklavo. Bravo¨naša politika, ki o tem ni črhnila niti besedice, mediji pa tudi ne.
levak
# 05.09.2017 ob 16:08
Tudi Raka, kjer so islamisti leta 2014 razglasili kalifat, je tik pred padcem. Uporniška skupina Sirske demokratične sile (SDF), ki ji z zračnimi napadi pomagajo tudi ZDA, namreč nadzoruje že dve tretjini mesta.
----
To je mesto:
- kjer še ni bombardirana zadnja bolnica;
- kjer bele čelade (filmske zvezde) nimajo nič dela;
- kjer ne premorejo ene Bane, oz. otroka s pametnim telefonom;
- kjer bombe ne ubijajo civilov
- kjer je za uboge civile poskrbljeno
- ....
-----------
Sirska vojska prebila obroč okrog Deir Ezorja
-----------
Tu je živelo tri leta oblegano cca 100.000 civilov, ki so dobivali pomoč iz zraka pa nobenega jokanja MSM.
moj komentar
# 05.09.2017 ob 16:04
Čestitke sirski osvobodilni armadi na veliki zmagi proti zahodnim agresorjem in njihovim terorističnim proxy vojskam.
tureavanture
# 05.09.2017 ob 16:52
glede na število minusov imamo kar veliko število podpornikov ISISa na mmcju
moj komentar
# 05.09.2017 ob 16:51
dude

Začelo se je z uvoženim terorizmom, ki je po Siriji izvajal pomore, podtikanja in organiziranje terorističnih vojsk.
ID
# 05.09.2017 ob 16:33
Čestitke SAA in Rusom! Tole je še en (pozitiven) zgodovinski dogodek.
tureavanture
# 05.09.2017 ob 16:42
Zadnje večje sirsko mesto je osvobojeno, sedaj sledi le še dolina eufrata, nato pa Idlib in prenos Rakke k Assadu, in je Sirija osvobojena teroristov. Danes je dober dan!
moj komentar
# 05.09.2017 ob 16:41
To ni državljanska vojna. To je odprta agresija ZDA, SA in Izraela na samostojno državo z legalno izvoljenim predsednikom in regularno armado.
Tej vaši propagandi o nekem zlobnem Asadu ne nasedajo niti otroci v vrtcih.
TIGR
# 05.09.2017 ob 16:17
Velik poraz ISIS-a in njihovih botrov, sicer naših "zaveznikov"...
KLIPAN
# 05.09.2017 ob 18:59
Uf, kako uživam, ko berem komentarje
@vojnaslo91 in podobnih.
Ker vem kako trpijo ob zmagi Assada in Rusov, ter ob porazu Amerike in njihovih islamističnih zaveznikov.
Se pravi, Rusi so v Siriji v manj kot dveh letih naredili več, kot Amerika, ki je kao najmočnejša vojska na svetu z daaaaleč največjim vojaškim proračunom v treh letih???
Ne smemo pozabiti niti tega, da so Ameri imeli Isis vedno kot na pladnju, saj je bila takrat SAA v razsulu, Isis-ovci pa so se v celih kolonah selili iz mesta v mesto, brez da bi Ameri na njih odvrgli eno samo samcato bombo!!!
Pa pridejo Rusi in Isis skoraj uničijo, čeprav je bil utrjen v mestih in na vseh obrambnih linijah.
To je ena največjih zmag za človeštvo in eden najbolj bolečih porazov za Amere, @vojnaslo91, @Skippy in njihove šeriatske prijatelje.
Lepo je biti na pravi strani zgodovine.
zeus.zeng
# 05.09.2017 ob 16:55
Sirska vojska prebila obroč okrog Deir Ezorja
----------------
ha, ha , @ vojnaslo in ostali vojnofilski fanatiki bodo ves teden jokali zaradi poraza amriške IS paravojske . Saj res kolikor slabše svetu in sloveniji toliko bolje gre Amerom in sdsss - u in seveda obratno ....
drugače pa - kapo dol pred svobodnim sirskim narodom ki je zbral moč, hrabrost in ponos ter napravil eno večjih zmag proti narodnim izdajalcem in zunanjimu plenilcu ...
KLIPAN
# 05.09.2017 ob 19:10
"Če se ne motim, je Obama ocenjeval, da bo za uničenje ISIS-a potrebnih vsaj 10 let.
Asad in Rusi imajo o tem drugačno mnenje..."

Točno tako!
Pentagon je že videl Sirijo kot odskočno desko za napad na Iran, naftarji so že slišali kako cingljajo cekini iz Sirijskih naftnih polj, Ameriški prijatelji šeriatski Saudijci so že videli naftovode in plinovode čez Sirijo, Izrael se je že veselil padca Assada, ameriška orožarska elita pa je že računala koliko miljard jim bo nanesla "10 letna dolgotrajna vojna proti Isis-u.
Pa pridejo Rusi in podrejo načrte prav vsem.
Ravno vidim vse te elitiste in vojne dobičkarje kako od jeze mečejo pikado v Putinovo sliko, ker jim kaj drugega pač ne preostane.
Ne smemo pozabiti niti tega, da si je Amerika z to vojno naredila tako sramoto v svetu, da je še dolgo, dolgo ne bo mogla sprati, še pomembneje pa je to, da je izgubila vpliv, ki ga je imela prej na BV.
In ravno to je tisto, česar se sedaj lahko bojimo.
Izrael, Saudijci in Ameri ne bodo tega lahko požrli, ne bodo se zlahka odrekli svojim apetitiom.
Prepričan sem, da že sedaj snujejo naslednje poteze, 330.000 tisoč mrtvih zaradi njih jih prav malo briga.
Pripravite se na invazijo Izraela na Libanon, vojna bo eskalirala, Ameri bodo pomagali Izraelu, Sirija Libanonu in imeli bomo nov kaos na BV.
Homer.
# 05.09.2017 ob 20:27
RTV novinarji pa še vedno ne morejo dojeti, da ni nobene državljanske vojne v Siriji, ampak so to dobro plačani in oboroženi "glavorezci".
KLIPAN
# 05.09.2017 ob 19:13
A ste opazili kako pozitivne novice iz Sirije hitro izginjajo iz prve strani???
Ena najbolj pozitivnih novic iz Sirije v zadnjih petih letih je izginila iz prve strani v treh urah.
MMC, res ste razočaranje.
bobby8
# 05.09.2017 ob 17:26
A je Sirski observatorij za človekove pravice iz Londonske kleti kaj javil koliko ljudi te dni proslavlja zmago Sirske vojske? :-)
muki-1
# 05.09.2017 ob 16:31
blue_house
# 05.09.2017 ob 16:17
Slaba novica za SDS in Branka Grimsa, ki sta nam povedala, da je največja grožnja iranski terorizem (in ne saudski vahabizem).


Njemu pa je to povedal ameriški veleposlanik. To je kot igrica telefon. Miro posluša Merklovo, Branko in Janez pa bolj ameriško stran in njihova navodila.
Bivši uporabnik
# 05.09.2017 ob 17:08
Čestitke predvsem Tigrom, pa tudi Hezbolahu, Palestincem in 5.korpusu ... Na teh je bilo glavno breme preboja.... Čestitke tudi brkotu in gardi za več, kot triletno branjenje Zora pred ameriško-izraelskemu proxi glavorezcem.... Še eden žebelj v krsto, USrA, Izraela, Saudske Arabije in deloma tudi Turčije...
moj komentar
# 05.09.2017 ob 16:57
Dokler so se proti terorizmu borile sirske "zahodne prijateljice" je IS vse bolj širil teritorij in obvladoval več kot 80% Sirije, ki je vidno razpadala na območja z oboroženimi tolpami zadrogiranih prozahodnih in islamskih plačancev. Na zahodu ni zaradi tega nihče širil panike ali to smatral za problem. Celo mediji so zagovarjali teroristične in kvizlinške pučistične strani.
Potem pa se zganejo Rusi in pridejo v Sirijo pomagat sekularni in legalni oblasti v boju proti terorizmu, Tisti moment se z zahoda na Rusijo usujejo polena in vse mogoče propagandne obtožbe in bolj ko se je teritorij teroristične IS manjšal, bolj je zahod jezno škrtal z zobmi in žugal Rusiji.
IS je s Turčijo vzpostavil celo trgovinsko menjavo in nakradeno sirsko nafto nemoteno s šleperji in cisternami prevažal v Turčijo, od tam pa je nafta z ladjami odhajala v nemška pristanišča.
Tako je IS kljub opevanemu zahodnemu terorističnemu boju, služil ogromno denarja za svojo oborožitev, ki je prihajala iz skoraj vseh NATO držav. O tem se je našlo ogromno dokazov.
Kdor ni uvidel, da je IS dobil blagoslov zahoda in je bil dejansko njegova prikrita imperialna kopenska armada, je izgubil stik z realnostjo ali pa je za to barabijo in prevaro navijal.
Ko so ruska letala začela uničevati teroristične cisterne z nafto in skladišča, se je spet zganil jezni zahod in to obtožil kot napad na civilna vozila.
Si morete zamisliti ta cinizem in to podlost. Čisto zahodu podobno.
To je zadosten dokaz, kdo je bil na kateri strani in koga so resnično podprli zahodni "prijatelji" Sirije. Kdor ima takšne hinavske in potuhnjene prijatelje, ta ne potrebuje sovražnikov.
Rusija je tako zahodu nanesla hud strateški poraz in ga opomnila, da se časi spreminjajo.
Z imperializmom zahoda je konec in prej ko bo zahod to dojel, bolje bo zanj.
Takoj ko se v pokrajino in mesto Raqqo začnejo vračati njeni pravi prebivalci, bodo Kurdi izgubili vse možnosti, da jo zadržijo. Nimajo prav nobenih šans, da jo zadržijo v sestavi svoje avtonomije, ker ni bila nikoli njihovo avtohtono ozemlje. Proti sebi bodo imeli milijone njenih prebivalcev, ki si oblasti kurdske manjšine ne želijo. V okviru Sirije bodo Kurdi dobili precej močno avtonomijo in to na področjih kjer so večina. Kar se tiče nastanka države, bo to zelo odvisno od Kurdov v Iraku, če jim bo uspela odcepitev od Iraka. Nikakor pa kurdska država ne bo nastala na tleh Sirije, ker bodo pritiski Turčije in Irana premočni in vplivni.
Pred prihodom Ruskih sil, so sirski Kurdi imeli v svoji posesti zelo ozek pas ob turški meji. Bolj ko so ruske, iranske, sirske in sile hezzbolaha uničevale in nase navlekle vse več enot IS in ostalih terorističnih plačancev, bolj so Kurdi to izkoriščali in se širili tudi na tisti teritorij, ki ni njihov. Ob tem so preganjali avtohtono prebivalstvo z upanjem, da jih bodo zaščitile ZDA.
Dejstvo je, da so naši mediji okupirani in že dolgo nismo več samostojna država, v katerih lahko mediji poročajo svobodno in objektivno.
Vse kar naši mediji želijo objaviti obvezno in streogo cenzurira "gestapo cenzura" iz ameriške vladajoče ambasade. Večino novic pa dobijo že diktirano in prirejeno direkt s CNN-a ali Reutersa.
moj komentar
# 05.09.2017 ob 16:36
Pred prihodom ruske armade, je IS imel pod seboj 80% Sirije. Zdaj po dveh letih, je IS pred popolnim porazom, ZDA in njene zaveznice pa na antidepresivih.....
Njihova proxy vojska se je dokončno razpadla.
Rusom, Sircem in Irancem ostane le še ofenziva proti teroristični SDF, kar bo s pomočjo Turčije prava mala malica.
help
# 05.09.2017 ob 16:54
uau, prva konkretna poteza režima proti teroristični celici islamske države. So se ustrašili, da bodo Kurdi osvobodili kar celo Sirijo, pa so malo pohiteli - da jih ne bi osvoboditelji Rake še v Deir Ezzorju premagali.

Ja pač so se morali boriti proti ISIS-u 2 (identična ideologija in metode), ki je ogorožal populacijske centre na zahodu Sirije. In pri tem so rešili krščansko in ostalo nesunitsko prebivalstvo Sirije, kljub vsej pomoči in agresiji zahodnih držav svojim priljubljenim koljačem. Tiho, tiho je Trump umaknil CIA pomoč tem koljačem in jo premaknil na Kurde. In v povsem medijskem molku zahodnih medijev je Sirijska vosje izrgala ISIS-u ca 60% ozemlja v Siriji. Ni čudno, da so tu taki bebavi komentarji.
SF-SN
# 05.09.2017 ob 18:00
@Olimpus
uau, prva konkretna poteza režima proti teroristični celici islamske države. So se ustrašili, da bodo Kurdi osvobodili kar celo Sirijo, pa so malo pohiteli - da jih ne bi osvoboditelji Rake še v Deir Ezzorju premagali.

Daj ne nabijaj.
A 12 tisoč kvadratnih kilometrov osvobojenih samo v zadnjem mesecu ni zate nič?
Kaj pa 20 tisoč v juliju in juniju?
Daj raje omeni razlog, zakaj SAA že prej nišla na vzhod. VSAKIČ, ko je SAA poslala dodatne enote na vzhod, so "zmerni uporniki" skupaj z Al-Kaido napadli in ogrozili gosto poseljeni del.
Sedaj pa so na miru, ker jih je SAA povsod dobro premlatila, pa ISIS kolapsira kot hišica iz kart
Bivši uporabnik
# 05.09.2017 ob 17:12
Deli 17. divizije in Tigri se že usmerjajo na jug, skladiščem v Ayashu... Začenja se druga faza.. Osvobajanje letališča...
aparat-čik
# 05.09.2017 ob 19:21
@KLIPAN

če 4-5 korporacij nadzira 90% medijskega prostora (vsaj 3 so ameriške) si lahko privoščiš marsikaj. Govoriš lahko tudi namesto sogovornika, lahko si ga izmisliš, v bistvu pa ga niti ne rabiš (nočeš).
POLTERGEIST
# 05.09.2017 ob 18:28
@vojnaslo91
@Olimpus

Olimpus # 05.09.2017 ob 16:12
uau, prva konkretna poteza režima...
-----------------------
Res je. So še šparali...


Kar smeh mi je udaril na obrazu ko berem vajine amaterske zmazke :D Prava dopisnika direktno iz sirskega žarišča, da vse vesta iz prve roke :D Kako pa Olimpek ti to sploh veš. da je prva konkretna poteza, si ziher da so ti mediji o vsem poročali? :D Kolikor je meni znano so še druge golazni polek ISIS-a, primer Nusre v alepotu nič več ne šteje ha? :D in vojnaslo91, zelo zelo zanimivo, da ne spregledaš, pa tako očitno je, velike hinavščine ZDA pri tem konfliktu, prav impresioniraš me :D vsak dan bolj. Hvališ kako kurdi z pomočjo ZDA napredujejo, na začetku konflikta pa ZDA niso storile nič, da bi preprečile turške naftne posle z ISIS-om, s tem so se financirali ISIS-ovi ubijalski pohodi, da zalivskih državic sploh ne omenjam. Da vojnaslo91 tudi v rakki so civilne žrtve, tako kot v alepotu ampak očitno jih ignoriraš ker pač ubija tvoja stran, primer alepo je bil čisto druga zgodna a ne da?
zeus.zeng
# 05.09.2017 ob 18:23
Zanimivo da gospa Merkel nič ne pohvali Putina ker je rešil Evropo pred kakimi 10 miljoni beguncev , če bi zmagale ,,demokratične sile ,, . Mogoče pa ji je žal ravno za tiste iz Damaska ...
moj komentar
# 05.09.2017 ob 18:17
Kar se tiče Raqqe jo ameriška letala ravnajo s tlemi. Tako jo spreminjajo v območje na katerega bo vrnitev prebivalstva praktično nemožna ali zelo otežena. Kurdi so očistili teritorij z namenom, da se nanj vrne čim manj beguncev.
Zahodna propaganda seveda molči in sodeluje v ponovnem ameriškem zločinu nad civilnim prebivalstvom milijonskega mesta.
ZN imajo tudi zavezan jezik.
SF-SN
# 05.09.2017 ob 18:10
Aja, kje je kakšna novica o totalnem uničenju Rake zaradi zahodnega bombardiranja?
Uničenje je nekajkrat hujše od Mosula, ki je že bilu hujše od Aleppa.
Namreč v Mosulu in Aleppu se je ATGM ekipe in ostrostrelce iz ene od sob v hiši pucalo z ATGMjem, ki je uničil samo sobo.
V Raki pa se jih pucq z letalskimi bombami, ki porušijo celo hišo
pripet
# 05.09.2017 ob 21:06
Sile sirskega predsednika Bašarja Al Asada zmagujejo v sirski državljanski vojni, ki se je začela leta 2011.
-----------------
Vojno so začeli zahodni zločinci, tega nekateri nismo pozabili. Kaj je dejal francoski zločinec Sarkozy Al Asadu? Wašo deželo bomo požgali do kraja. In to so zahodni zločinci s svojimi hlapci in proxy US-NATO krvniki tudi storili. Naj se jim povrne po njihovih dejanjih.
https://www.reddit.com/r/conspiracy/comm
ents/57lni6/sarkozy_to_assad_we_will_bur
n_your_country_to_the/
Grof_von_Baron
# 05.09.2017 ob 19:21
pinko_palinko
# 05.09.2017 ob 18:07
Saj ne morem verjet! MMC poroča o vojaških uspehih "zločinskega režima"?!
/sarcasm off
Prodor do Deir Ezor-ja je namreč le "češnja na torti" uspehov sirske vojske.
Osvobojena je pokrajina Aleppo. Prav še nekaj malega manjka za osvoboditev celotnih: Hama, Rakka in Homs. Pred nekaj dnevi je padla zadnja trdnjava ISIS-a v osrednji Siriji, Uqayribat.
Za počistit tako ostane le še porečje Eufrata v pokrajini Deir Ezor.
Če se ne motim, je Obama ocenjeval, da bo za uničenje ISIS-a potrebnih vsaj 10 let.
Asad in Rusi imajo o tem drugačno mnenje...
KLIPAN
# 05.09.2017 ob 19:25
https://www.almasdarnews.com/article/vid
eo-moment-first-syrian-army-tanks-lifted-siege-deir-ezzor/
https://www.almasdarnews.com/article/fir
st-scenes-syrian-armys-lifting-deir-ezzor-siege/

Prvi tanki SAA prihajajo na območje, ki so ga več let obkoljeni branili pripadniki Sirijske vojske.
Prav neverjetno, kako se veselijo prihoda "diktatorske vojske" in se veselijo poraza "opozicije in upornikov".

Pa še nekaj za ljubitelje Amerike-Rusi spreminjajo v prafaktorje ameriške šeriatske zaveznike:
https://www.almasdarnews.com/article/vid
eos-russian-cruise-missiles-obliterate-isis-positions-deir-ezzor/
SF-SN
# 05.09.2017 ob 18:05
@turbulencetyme
Upamo lahko, da prava osvobodilna sila SDF prežene čim več ISIS teroristov in Asadskih teroristov dol z sirske zemlje.

Lol, SDF bo razpadel že po Raki, Arabci nebodo hoteli biti zatirani s strani Kurdov.
Če pa bo YPG tako neumen, da napade SAA, se pa Erdogqnu da dovoljenje za zračne napade na vse kar leze na severu
SF-SN
# 05.09.2017 ob 18:03
@Amenhotep
ZDA in koalicija sta pri DeZ zaslužna samo zato, da je letališče ševedno oblegano, kar se je zgodilo po napadu ameriških letal.
No, pa še zato da ni na severu še več četrti ppd nadzorom SAA, so ZDA tudi tam bombardirale SAA
moj komentar
# 05.09.2017 ob 16:00
Sirska vojska prebila obroč okrog Deir Ezorja

....in lovec se zdaj spreminja v preganjan plen.....
tristokosmatih
# 05.09.2017 ob 21:03
Spodobilo bi se, da bi sedaj zahodni voditelji čestitali Asadu za dobro opravljeno delo.
moj komentar
# 05.09.2017 ob 17:43
Ah vidim, da imata osebi "tupinny" in "Tate", eno skupno lastnost...

Obe osebi sta amerofilska trola, ki prideta žaliti ostale uporabnike foruma in sta najbrž zelo nesrečni osebi.
mircek007
# 05.09.2017 ob 17:36
V sirski državljanski vojni je bilo od leta 2011 ubitih že 330.000 ljudi.
.......
Albrightova bi rekla da se je splačalo,enako kot je rekla za 500 000 mrtvih civilistov v Iraku..Noro!
aparat-čik
# 05.09.2017 ob 19:22
tudi Slo mediji, recimo Mladina so preko raznih slamnatih podjetji v lasti kapitala za katerim stoji nihče drug kot Soroš (kot primer)
Snecer
# 05.09.2017 ob 19:12
Vseeno je potrebno biti previden, ker je vprašanje, kaj načrtujejo ISIS/ZDA/Izrael... bo spet kakšna "napaka" pri izbiri tarče.
No, projekt ZDA z ISIS se očitno ne bo obnesel.
moj komentar
# 05.09.2017 ob 18:13
Olorin
Po moje je pa Raqqa bolj pogajalsko izhodisce Kurdov za razne koncesije na podrocju avtonomije znotraj Sirije, kot pa dejansko sirjenje njihovega teritorija. Ampak ce se bo odvil ta scenarij, bo gotovo prislo se do kurcslusa med Kurdi in SDF. Bomo videli.


Bistveno je, da se čimprej premaga teroriste in islamske skrajneže ter v Siriji vspostavi splošni mir in normalizira civilno življenje. Potem pa naj kar stečejo pogajanja o upravljanju nad teritoriji, sestavi oblasti in parlamenta.
Zdaj prihaja čas dogovorov in diplomacije. Sirijo pa čaka gospodarska in infrastrukturna obnova, ki bo vsem sircem zagotovila delo in preživetje.
Če bi zmagale teroristične enote, bi se Sirija spremenila v vojašnice in vadbišča proxy vojsk za invazijo na Iran. Del nje pa bi si prilastil Izrael, kot odškodnino za pomoč terorističnim enotam.
SF-SN
# 05.09.2017 ob 17:55
Raka definitivno ni tik pred padcem, sedaj zadnje dva tedna skoraj ne napredujejo, ker so prišli do osrčja ISISove obrambe.
In to kljub totalnemi uničenju zaradi ameriških bomb, s katerimi uničijo celo stavbo v kateri se skriva ATGM ekipa ali ostrostrelec
Hopi
# 05.09.2017 ob 20:07
Ravno danes sem v:

Global Research, 5. September 2017
guglaj:
U.S. “Military Aid” to Al Qaeda, ISIS-Daesh: Pentagon Uses Illicit
Arms Trafficking to Channel Enormous Shipments of Light
Weapons into Syria
prevajanje:
Ameriška "vojaška pomoč" za Al Kaido, ISIS-Daesh: Pentagon
uporablja nedovoljene trgovine z orožjem za velike pošiljke
lahkega orožja v Sirijo

...prebral način ameriškega šverca orožja k ISIS militantom-
glavorezcem-»upornikom???«. Članek se predvsem nanaša
na leto 2015. Tedaj se je predvsem uporabljalo romunsko
črnomorsko pristanišče Constanta. Tedaj je potekala pošiljka
tudi v 995 ton orožja. Dobava v Sirijo pa je potekala Iz Turčije v
Sirijo in iz Jordanije v Sirijo.
Precej se ga prešverca tudi preko Izraela in SA.

Ameriške oskrbe z orožjem, ki jih je sponzoriral Pentagon, so
obvezno prehajale "iz tretjih držav" (Vzhodna Evropa, Balkan,
Kitajska) prek zasebnih-mafijsko
špekulantskih trgovcev.

Tako lahko tudi vemo za slovensko orožje, ki se je znašlo v
Mosulu. Bilo je z izgovorom namenjeno na Češko za uničenje.
ISIS-ovcem pa je prišlo v roke brez kakršnekoli praske. Tedaj
je bil predsednik vlade javnosti že znan slovenski
prekupčevalec z orožjem in je vedno najbolj nedolžen med
nedolžnimi. Ljubkovalni naziv mu je dosmrtni in posmrtni
»ljubljeni vodja«. Seveda z "120%-tno" izvolitvijo...med svojimi
odvisnimi reveži, seveda.

Pri prehodu orožja v ISIS roke se je Pentagon izgovarjal na pomoč
upornikom, ki naj bi jih sam rekrutiral proti Asadovemu
»režimu???«.

Pod člankom so navedeni še drugi članki o ameriški pomoči
ISIS-u.
zeus.zeng
# 05.09.2017 ob 19:27
Izrael, Saudijci in Ameri ne bodo tega lahko požrli, ne bodo se zlahka odrekli svojim apetitiom.
---------------
Seveda ne bodo tega lahko sprejeli , saj je bil njih osnovni namen da v prvi fazi obkolijo Rusijo in jo poizkušajo tako destabilizirati , da bi razpadla nakar bi se plenilsko polastili njenih naravnih bogastev - tako recimo kot v afriki ali še kje .
Miham
# 05.09.2017 ob 16:16
ok, upam, da se Merkla zaveda, kdo prihaja z naslednjim valom "beguncev" v Evropo

"Jeder ist willkomen!"....?!?!?
pripet
# 05.09.2017 ob 21:12
Miham
# 05.09.2017 ob 16:16
Prijavi neprimerno vsebino
ok, upam, da se Merkla zaveda, kdo prihaja z naslednjim valom "beguncev" v Evropo

"Jeder ist willkomen!"....?!?!?
----------------------------------
Vračajo se k tistim, ki so jih poslali in oborožili, da se maščujejo za strahotno zlorabo. Po svoje imajo prav a o tem ta portal ne bo poročal.
vxxxx
# 05.09.2017 ob 20:46
Alahu akbar !
ISIS bo kmalu le še zgodovina !

Pesem slavja SAA

Follow Me
# 05.09.2017 ob 20:22
Brišite ven od ? do v (time_continue=2&)
Olorin
# 05.09.2017 ob 17:11
@moj komentar
"Zdaj je na vrsti osvoboditev Raqqe in ofenziva proti terorističnemu SDF-u.
Kurdi nimajo na tujem teritoriju prav nobenih šans."

Po moje je pa Raqqa bolj pogajalsko izhodisce Kurdov za razne koncesije na podrocju avtonomije znotraj Sirije, kot pa dejansko sirjenje njihovega teritorija. Ampak ce se bo odvil ta scenarij, bo gotovo prislo se do kurcslusa med Kurdi in SDF. Bomo videli.
komsomolec
# 06.09.2017 ob 00:23
natovi teroristi v Siriji so pred porazom.
Kazalo