20-letnik s Severnega Kavkaza je v samomorilskem napadu ubil 35 ljudi, več kot 180 pa jih je ranila. Foto: EPA
20-letnik s Severnega Kavkaza je v samomorilskem napadu ubil 35 ljudi, več kot 180 pa jih je ranila. Foto: EPA

Predstavnik preiskovalne komisije Vladimir Markin je potrdil, da je začetna preiskava končana, da pa vseh izsledkov še ne morejo posredovati javnosti. Markin je razkril, da je samomorilski napad izvedel 20-letnik, ki prihaja s Severnega Kavkaza, njegove identitete pa oblasti zaradi nadaljnje preiskave ne bodo razkrile. Prav tako na novinarski konferenci niso razkrili, iz katere severnokavkaške republike naj bi prišel.

V ponedeljek se je sredi avle letališča Domodedovo, ki je osrednje moskovsko letališče za notranje lete, zgodil samomorilski napad, pri čemer je umrlo 35 ljudi, več kot 180 pa jih je bilo ranjenih.

Predsednika za še ostrejši obračun s terorizmom
Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je po napadih poudaril odločnost ruskih oblasti, da še ostreje obračunajo s terorizmom. Ob tem je Medvedjev še pozval Ruse k enotnosti in skupnemu boju proti nevarnosti terorizma. Na drugi strani je bil premier Vladimir Putin mnenja, da napad ni bil povezan s Čečenijo.

Zaradi napada na letališču je ruski predsednik Medvedjev odpustil vodjo oddelka za promet v osrednjem delu Rusije na notranjem ministrstvu Andreja Aleksejeva. Poleg tega je pristojnim dal dva tedna časa za pripravo predlogov, kako v prihodnje preprečiti samomorilske napade.