Nekateri prebivalci Kaira, predvsem otroci, so se snega razveselili. Foto: EPA
Nekateri prebivalci Kaira, predvsem otroci, so se snega razveselili. Foto: EPA
V Izraelu je več prebivalcev ostalo brez elektrike, izraelska vojska in policija pa sta morali pomagati več tisoč ljudem, ki so zaradi velikih količin snega ostali ujeti v avtomobilih. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Zaradi najhujše snežne nevihte po letu 1953 so morali glavne ceste, ki vodijo v Jeruzalem, zapreti.

Na cestah, ki ležijo na 795 metrih nadmorske višine, je obtičalo več sto voznikov, zato je jeruzalemski župan Nir Bakrat na pomoč poklical vojsko.

Šolarji so že drugi dan zapored ostali doma, kar je storila tudi večina prebivalcev mesta. Zaradi zimskih razmer so tudi na telavivskem letališču Ben Gurion odpovedali nekaj poletov in jih preusmerili na ciprsko Larnako. Več ljudi je ostalo brez elektrike.

Hudourniško deževje v Gazi
Sneg je pokril tudi palestinski mesti Ramala in Betlehem, nižje ležeče kraje tako v Izraelu kot na palestinskih ozemljih pa so prizadele poplave. Najhuje je v Gazi, kjer hudourniško deževje divja že tri dni.

Zima jo je zagodla v Kairu in na Cipru
Sneg je prvič po več kot sto letih pobelil tudi egiptovsko prestolnico, kar je razveselilo predvsem otroke. Zima je prinesla tudi močne valove, zaradi česar so se morali ribiči vrniti v pristanišča.

Zaradi močnega sneženja je od sveta odrezanih tudi več krajev na Cipru, kjer se obenem spopadajo z izpadi elektrike. Zaprte ostajajo tudi šole.