Berlusconi naj bi nameraval na evropskih volitvah v ogenj poslati mlada dekleta, med njimi tudi prostitutko. Foto: EPA
Berlusconi naj bi nameraval na evropskih volitvah v ogenj poslati mlada dekleta, med njimi tudi prostitutko. Foto: EPA
Silvio Berlusconi
Berlusconijevi ženi je prekipelo, zato zahteva ločitev. Foto: EPA

Patrizia D'Addario je povedala, da je načrt o njeni kandidaturi na evropskih volitvah splaval po vodi zaradi pritožb premierjeve žene. Premier je 42-letnici namesto denarja za njene storitve obljubil, da bo rešil vprašanje dovoljenja za gradnjo neke stavbe v Bariju. Prostitutka trdi, da ji je Giampaolo Tarantini, poslovnež iz Barija, ki se otepa obtožb o korupciji in zvodništvu, plačal 1.000 evrov, da se je še z 20 ženskami udeležila zabave v palači Grazioli.

Berlusconi ne zanika, da se je D'Addariova udeležila zabave v palači, a vztraja, da ji ni plačal. V javnosti pa so se pojavili avdioposnetki domnevnega ljubezenskega akta med premierjem in prostitutko v njegovi pisarni v Rimu.

Ker Berlsconi v zvezi z gradbenim dovoljenjem ni naredil nič, so D'Addariovi ponudili priložnost, da kandidira na listi njegove stranke na junijskih evropskih volitvah. Predlog, da bi za stranko Ljudstvo svobode na volitvah kandidirala mlada dekleta brez političnih izkušenj, je naletel na številne kritike, med najglasnejšimi pa je bila prav premierjeva soproga.

Jeza žene ustavila projekt "lepotice v EP"
"Veronica Lario je jezna, zato bomo celo stvar preložili," je prostitutki sporočila Tarantinijeva tajnica, potem ko se je poslovnež sestal s premierjem.

D'Addariova trdi, da je svoje pogovore z Berlusconijem posnela zaradi slabih izkušenj z nekdanjim ljubimcem. Zanikala je, da so ji za posnetek, ki je bil objavljen v levičarskih italijanskih časopisih, plačali, kot je namignil italijanski zunanji minister Franco Frattini.

Ženi je prekipelo
Berlusconijevo zasebno življenje je pod drobnogledom, odkar je njegova (še) žena Veronica Lario maja vložila zahtevo za ločitev. Ob tem je dejala, da ne more ostati z moškim, ki "se druži z mladoletnicami". Premier naj bi se namreč udeležil zabave ob 18. rojstnem dnevu Noemi Letizie. Ko se prah zaradi udeležbe na rojstnodevni zabavi še ni polegel, že je sledilo novo razkritje. Pojavila so se fotografije pomanjkljivo oblečenih žensk in golega moškega, posnetih v premierjevi vili na Sardiniji.