Reševalne ekipe si prizadevajo rešiti preživele iz ruševin. Foto: Reuters
Reševalne ekipe si prizadevajo rešiti preživele iz ruševin. Foto: Reuters
V Indoneziji v potresu umrlo skoraj 100 ljudi

Epicenter potresa je bil osem kilometrov pod vodo na območju 19 kilometrov jugovzhodno od mesta Sigli na otoku Sumatra. Tla so se stresla ob 5.03 po krajevnem času.

Po informacijah državne agencije za nacionalne katastrofe je bilo v potresu uničenih več kot 200 trgovin in domov, poškodovanih je tudi 14 mošej ter številne šole in bolnišnice. "Predvidevamo, da se bo število mrtvih in poškodovanih še povečalo, kajti številni prebivalci so še ujeti v poškodovanih stavbah. Iskanje in reševanje še potekata," je dejal tiskovni predstavnik agencije Sutopo Nugroho.

Po besedah tamkajšnjih oblasti v najbolj prizadeti pokrajini Pidie Džava bi se lahko število smrtnih žrtev še povečalo. Številni prebivalci so po potresu prestrašeni zapustili svoje domove in se ne želijo vrniti domov, saj tla še vedno stresajo popotresni sunki. Tamkajšnje bolnišnice so polne ranjenih.

Območje Aceha je leta 2004 prizadel hud potres, ki mu je sledil še uničujoč cunami. Samo v omenjeni pokrajini je takrat umrlo okoli 120.000 ljudi, na širšem območju jugovzhodne Azije pa več kot 230.00.

V Indoneziji v potresu umrlo skoraj 100 ljudi